• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Autostoeltjes

Voor de één is het een droom, voor de ander een kilometerslange nachtmerrie: autorijden met kinderen. Tot welk team je ook behoort; het is belangrijk om voor iedere leeftijdsfase veilige autostoeltjes te gebruiken.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Autostoeltje van baby tot kleuter

Op het moment dat je je kind voor het eerst in de auto vervoert, besef je ineens hoe gevaarlijk het verkeer eigenlijk kan zijn. Je kleine baby zit diep weggestopt in zijn of haar autostoeltje, terwijl om jullie heen de ene na de andere snelheidsduivel langs vliegt. 

Natuurlijk rijd je zelf zo veilig mogelijk. Maar, hoe graag je het ook zou willen: je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand. Daarom is het belangrijk om jezelf én jouw kind(eren) te beschermen waar en wanneer je kunt. Hoe houd je jouw kind veilig in de auto? En wat is de beste autostoel voor jullie situatie?

Omdat kinderen zeker in de eerste jaren ontzettend hard groeien, zijn er uiteenlopende autostoelen die met de verschillende fases meegroeien. Deze zijn onderverdeeld in groepen 0+ tot III. Een pasgeboren baby, die een groep 0-autostoel nodig heeft, heeft immers veel meer, en andere, ondersteuning nodig dan een kleuter. Waar de één wordt omringd door gordels met zachte kussentjes en stevige neksteunen, heeft de ander voldoende aan een zitverhoger en gebruikt het de originele autogordel.

Veilige autostoeltjes van Veilig.nl

In Nederland gelden belangrijke veiligheidsverplichtingen als het gaat om autostoeltjes. Zo moeten de allerkleinsten tot een leeftijd van 15 maanden tegen de rijrichting in vervoerd worden Achterstevoren dus. Kinderstoelen in de auto mogen pas achterwege worden gelaten wanneer het kind langer is dan 1.35 meter. Nieuwe autostoeltjes - ongeacht type of groep - mogen dan ook alleen verkocht worden wanneer ze goedgekeurd zijn, wat betekent dat ze aan de strengste veiligheidseisen moeten voldoen. Gelukkig maar, zo kun jij met een gerust hart jouw kind vervoeren in de auto. En wil je jouw kleintje toch in de gaten kunnen houden als het omgedraaid zit? Hang dan een autospiegel voor baby’s op. Deze hang je aan de hoofdsteun van de stoel waarop het autostoeltje staat. 

Eén van de veiligheidsverplichtingen, zo niet de belangrijkste, is de Europese i-Size norm (ECE-R129). Naast de achteruitrij-regel, houdt de i-Size norm onder andere ook in dat het lichaamsgewicht van kinderen niet langer het uitgangspunt vormt, maar dat er gekeken wordt naar de lichaamslengte. Zo zijn groep 1-autostoeltjes geschikt voor kinderen vanaf 83 centimeter. Een kleuter van minimaal 105 centimeter past goed in een groep 2-autostoel. Dit is een autostoel die geschikt is voor kinderen vanaf vier jaar. Hoe zit het met de groep 3-autostoel? Dit zijn meestal groep 2/3-combinaties, waarbij de rugleuning afneembaar is voor grotere kinderen. Dit is mogelijk bij een lengte vanaf 125 centimeter.

Welk autostoeltje je ook nodig hebt, bij Veilig.nl vind je alleen autostoeltjes die gecertificeerd en/of gekeurd zijn. Zo weet je zeker dat je een goed én veilig autostoeltje kiest voor jouw kind.

Autostoeltjes monteren

Koop je een splinternieuw kinderzitje voor in de auto, dan is de kans groot dat deze uitsluitend nog met Isofix bevestigd kan worden. Isofix is een onderstel dat je op de achterbank van de auto installeert, waar je vervolgens het autostoeltje op vastklikt. 

Autostoeltjes uit groep 0+ til je er middels de draagbeugel eenvoudig weer uit zodra je de auto verlaat, kinderstoelen uit de opeenvolgende groepen blijven bevestigt op het onderstel. Waar oudere autostoelen vaak nog met de autogordel vastgezet kunnen worden, is dit bij de nieuwste exemplaren meestal al niet meer het geval. Ook dit komt de veiligheid van je kind alleen maar ten goede: de kans dat je de kinderstoel verkeerd in de auto bevestigt is bij Isofix héél klein. De traditionele gordel kent daarentegen genoeg uitdagingen.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg