• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Luchtreinigers

Last van hoofdpijn en droge ogen in huis? Of moet je vaak niezen in je woonkamer of slaapkamer? Met een luchtreiniger zorg je ervoor dat de lucht in huis schoon blijft en voorkom je vervelende, lichamelijke klachten.

Nog meer informatie nodig?

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  Stadler Form - Roger little Luchtreiniger - 33m2 - Zwart
  Stadler Form - Roger little Luchtreiniger - 33m2 - Zwart
   239,50
  Stadler Form - Roger big Luchtreiniger - 104m2 - Zwart
  Stadler Form - Roger big Luchtreiniger - 104m2 - Zwart
   607,00
  Stadler Form - Roger Luchtreiniger - 66m2 - Zwart
  Stadler Form - Roger Luchtreiniger - 66m2 - Zwart
   365,00
 1. Stadler Form - Roger /Roger big Luchtreiniger - H12 Filter - Wit
  Stadler Form - Roger /Roger big Luchtreiniger - H12 Filter - Wit
   75,00
  Nedis - Luchtreiniger - 25m2 - Wit
  Nedis - Luchtreiniger - 25m2 - Wit
   164,99
 2. Nedis - Luchtreiniger - 20m2 - Wit
  Nedis - Luchtreiniger - 20m2 - Wit
   99,95

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

De voordelen van een luchtreiniger

Een vervuilde lucht zie je niet, maar voel je wel. Deze lucht, die vol (fijn)stof en bacteriën zit, zorgt voor verschillende problemen. Denk aan droge ogen, hoesten, niezen, hoofdpijn en zelfs nare geurtjes.

En dat wil je natuurlijk niet. Door een luchtreiniger in huis te plaatsen, wordt de lucht in huis continu gereinigd. Dit handige apparaat zuigt vervuilde lucht op, filtert de nare stoffen en blaast weer frisse lucht uit.

Daarnaast is een luchtreiniger ook ideaal als je last hebt van astma en/of allergieën. Luchtreinigers filteren namelijk onder andere fijnstof, pollen en rook: stoffen die je astma of allergie kunnen doen opspelen.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Het principe van een luchtreiniger, of luchtzuiveraar, is makkelijk. Er gaat vervuilde lucht in en er komt schone lucht uit.

Om dit voor elkaar te krijgen, zitten er in je luchtreiniger filters, of maakt deze gebruik van ionisatie.

Luchtzuiveraars die werken op basis van een filter laten de stofjes achter in het filter. Zo zijn er verschillende filteropties mogelijk; Hepafilter, ULPA-filter of een koolstoffilter. Veilig.nl heeft ze allemaal in huis. Bij ionisatie maakt de reiniger stofdeeltjes zwaarder, waardoor ze niet meer in de lucht komen. Er zijn ook luchtreinigers die beide manieren gebruiken om de lucht te zuiveren.

Hoe kies je een goede luchtreiniger?

Maar hoe kies je nu een goede luchtreiniger? We helpen je graag op weg.

Let op:

Het type filter. Kies je voor een luchtreiniger op basis van een filter, ionisatie of een combinatie van beide? Het grootste verschil zit ‘m in het onderhoud. Voor een luchtreiniger die werkt met filters, moet je nieuwe filters kopen. Bij een luchtreiniger op basis van ionisatie hoeft dat niet. Dat scheelt je weer onderhoudskosten.

De oppervlakte van je te reinigen ruimte. Hoe groter de oppervlakte, hoe krachtiger de luchtzuiveraar moet zijn. Houd hier rekening mee als je de zuiveraar voor meerdere plekken wil gebruiken, of juist wil laten staan in een ruimte.

De plek in huis. Luchtreinigers komen in allerlei soorten, vormen en maten. Niet elke zuiveraar past bijvoorbeeld op je vensterbank of bijzettafel. Meet dus even de plek op waar je de reiniger wil neerzetten. Zo weet je zeker of de zuiveraar die je op het oog hebt past.

Het geluid dat de luchtzuiveraar produceert. Wil je de luchtreiniger in de slaapkamer zetten? Dan wil je natuurlijk niet te veel last van het geluid hebben. Kijk goed naar de hoeveelheid decibel die de luchtreiniger produceert. Het liefst houd je die onder de 30 dB in de slaapkamer.

Het uiterlijk. Tuurlijk, je haalt een luchtreiniger in huis vanwege z’n werking. Toch wil je niet het een doorn in je oog wordt. Kies daarom voor een luchtzuiveraar die past bij je interieur.

Andere handige apparaten om je klimaatbeheersing te regelen

Luchtreinigers zijn één van de vele middelen om thuis je klimaatbeheersing op orde te krijgen. Hieronder vind je een aantal praktische apparaten.

Luchtbevochtigers: met een luchtbevochtiger voorkom je droge ogen, een droge huid en schade aan je houten vloer en meubels.

Luchtontvochtigers: voorkom schimmel en vochtige plekken met luchtontvochtigers.

Raamuitzetters: er gaat niks boven frisse lucht uit de natuur, maar dan moet je wel zonder zorgen je raam open kunnen houden. Je doet het met onze raamuitzetters.

"
go to top