• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Slimme watermelders

Voorkom dat lekkages erger en groter worden met de slimme watermelders van Veilig.nl. Ze laten het je weten als er een (beginnende) lekkage ontstaat, zodat je meteen kan ingrijpen.

Nog meer informatie nodig?

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ajax - Waterlekkagedetector - LeaksProtect - Zwart
  Ajax - Waterlekkagedetector - LeaksProtect - Zwart
   75,80

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sensor voor lekkages in huis

Met een slimme watermelder zorg je ervoor dat je snel weet of er een (beginnende) lekkage ontstaat op de plekken waar dat regelmatig voorkomt, zoals je keuken, washok of badkamer.

De waterlekkage sensor geeft je een melding als ze vocht detecteren, waarna je meteen kan ingrijpen. Dit zorgt er voor dat je ergere waterschades en lekkages voorkomt, en je flink bespaart op kosten.

Onze slimme watermelders zijn verbonden met je smartphone, waardoor je altijd en overal kan zien of je watermelder een lekkage waarneemt. Handig als je op vakantie bent, bijvoorbeeld.

Hoe werkt een slimme watermelder?

Een slimme watermelder zit vol sensoren, die actief worden wanneer je de watermelder voorziet van batterijen, of de stekker in het stopcontact doet.

Deze sensoren meten constant de vochtigheid in de ruimte. Zodra een van de sensoren nattigheid voelt - letterlijk - gaan de alarmbellen rinkelen. De melder geeft je vervolgens een notificatie, waarna je meteen de ruimte kan controleren op vocht, en kan ingrijpen.

Waarom is een lekkage voorkomen zo belangrijk?

Waterschade en lekkages kunnen grote schade met zich mee brengen. Denk aan water dat tussen je muren loopt, waardoor je muren nat worden. Dit betekent dat je de muren opnieuw moet behangen, stucen en/of verven.

Daarnaast kan waterschade ervoor zorgen dat je hele vloer eruit moet, en je deze moet vervangen.

Het is dan ook slimmer om lekkage te voorkomen, dan te genezen. En als het dan al gebeurt: je slimme watermelder laat het je meteen weten als deze vocht voelt, zodat je direct kan ingrijpen en erger voorkomt.

Waar moet ik mijn slimme watermelder plaatsen?

Je slimme watermelder plaats je op, of naast, een plek die vaak in aanraking komt met vocht. Denk aan je:

 • Kelder
 • Cv-ketel
 • Vaatwasser
 • Gootsteen
 • Douche
 • Bad
 • Wasbak
 • Wasmachine

Sommige watermelders hebben een stekker, anderen werken weer op batterijen. Check voor de zekerheid of er een stopcontact is op de plek waar je je waterlekkage sensor wil plaatsen. Dan weet je zeker dat je je watermelder aan kan zetten, en je gewaarschuwd wordt in het geval van lekkages.

Regel zelf het klimaat in je huis

Naast producten om je te waarschuwen voor vocht in je huis, vind je bij Veilig.nl ook producten om de luchtvochtigheid en het klimaat te regelen.

Slimme thermostaten: regel eenvoudig de temperatuur in huis met onze thermostaten.

Luchtontvochtigers: met een luchtontvochtiger maak je de lucht in huis droger en minder klam. Zo voorkom je schimmel- en vochtplekken.

Luchtreinigers: een luchtreiniger plukt bacteriën, stof en nare geuren uit de lucht. Vervolgens blaast hij frisse, schone en gezonde lucht uit.

Alle producten van Veilig.nl zijn getest en/of voorzien van een certificaat of keurmerk. Zo weet je zeker dat je een goede en veilige aankoop doet.

Je huis slimmer maken?

Je doet het met onze Smart Home-apparaten. Naast slimme watermelders hebben we namelijk allerlei andere slimme apparaten, zoals slimme rookmelders.

Deze laten het je weten als ze rook detecteren, wat waarschijnlijk brand betekent. Zo kan je meteen ingrijpen en hulp inschakelen, indien nodig.

go to top