• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming komt goed van pas in allerlei situaties. Zo zorgen oordoppen en andere gehoorbescherming ervoor dat je ongestoord kunt slapen of rustig een boek kunt lezen. Ook verkleinen ze het risico op gehoorbeschadiging door schadelijke geluiden te dempen. Bekijk hier het assortiment gehoorbescherming voor senioren.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Alpine - Plug & Go foam earplugs - 5 paar
  Alpine - Plug & Go foam earplugs - 5 paar
   8,95
 2. Alpine - PartyPlug earplugs transparent - 1 paar
  Alpine - PartyPlug earplugs transparent - 1 paar
   9,95

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Verschillende soorten oordoppen voor senioren

Hoe ouder je wordt, hoe sneller je gehoor achteruit gaat. Hoewel dit proces een langzaam verloopt kent, is het helaas onomkeerbaar. Om ervoor te zorgen dat je zo lang goed blijft horen, zonder een gehoorapparaat nodig te hebben, is het belangrijk om in een lawaaiige omgeving passende gehoorbescherming te dragen. 

Ook biedt gehoorbescherming een uitkomst, wanneer je je even wilt afsluiten van de buitenwereld. Dankzij speciale geluidsfilters wordt het aantal decibel gedempt, maar kun je nog wel belangrijke omgevingsgeluiden horen. Dit maakt de gehoorbescherming van Veilig.nl zowel praktisch als veilig.

Senioren oordoppen voor een ongestoorde nachtrust

Snurken is iets van alle leeftijden. Op oudere leeftijd komt snurken echter wel vaker voor. Ook de geluiden die hierbij komen kijken worden steeds harder. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte steeds dikker wordt naarmate je leeftijd vordert. Grote kans dat je partner misschien vroeger niet snurkte, maar vandaag de dag dus wel. Om toch een goede nachtrust te krijgen, kun je speciale slaapoordoppen gebruiken. 

Deze oordoppen dempen snurk- en andere omgevingsgeluiden en vormen zich naar je oor. Hierdoor blijven ze de hele nacht comfortabel zitten, zonder uit te vallen. ‘s Ochtends kun je de oordoppen weer opbergen in het daarvoor bestemde doosje. Zo voorkom je dat ze kwijtraken en zorg je ervoor dat ze stofvrij blijven. Maak de slaapoordoppen ook regelmatig goed schoon voor een langdurige werking.

Voorkom water in je oren tijdens het zwemmen

Zwemmen is een uitstekende sport voor senioren. Zo zorgt regelmatig baantjes trekken ervoor dat je spieren en gewrichten soepel blijven. Ook krijg je er een goede conditie door en loop je weinig risico op blessures. Wel kan het gevoel van water in je oren vervelend of zelfs pijnlijk aanvoelen. 

Wie daar gevoelig voor is, kan hierdoor zelfs een oorontsteking krijgen. Voorkom daarom water in je oren met speciale zwemoordoppen. Hiermee sluit je de gehoorgang af, waardoor er geen water meer naar binnen kan lopen. Dankzij de speciale geluidsfilters kun je omgevingsgeluiden nog wel horen en ook kun je je zwempartner nog goed verstaan.

Oordoppen voor senioren in het vliegtuig

Een van de grote voordelen van de AOW-leeftijd bereiken is dat je meer tijd hebt om lekker op vakantie te gaan. Vlieg je graag naar zonnige oorden toe? Dan kunnen vliegoordoppen de reis comfortabeler maken. Hiermee voel je namelijk minder druk op je oren tijdens het opstijgen en landen. In de oordoppen zitten namelijk speciale filters waarmee de druk op de trommelvliezen gereguleerd wordt. Ook dempen de oordoppen vervelende omgevingsgeluiden. Zo kun je ongestoord van je vliegreis genieten zonder gestoord te worden door luidruchtige passagiers en brullende motoren.

Gehoorbescherming voor evenementen, festivals en concerten

Hoewel geluiden bij muzikale aangelegenheden misschien niet zo hard klinken, kunnen ze wel heel schadelijk zijn. Zo kunnen geluiden van 80 decibel al blijvende schade aanrichten. Met name wanneer je gehoor al achteruit is gegaan, merk je harde geluiden minder snel op. 

Draag daarom bij evenementen met harde muziek speciale oordoppen. Hiermee geniet je maximaal van de muziek, terwijl je oren optimaal beschermd zijn. De akoestische filters dempen namelijk het aantal decibel, maar zonder afbreuk te doen aan de beleving. Ook kun je met deze oordoppen nog gewoon met een ander praten, zonder dat je naar je gesprekspartner hoeft te schreeuwen.

Senioren oordoppen voor in je vrije tijd

Ben je een hobbymatige doe-het-zelver? Ook op oudere leeftijd is het dan belangrijk om je oren nog goed te beschermen. Zelfs bij het boren van een simpel gaatje kun je namelijk al gehoorbeschadiging oplopen. Draag tijdens het klussen daarom speciale gehoorbescherming voor klussen.

Ga je in je vrije tijd liever naar een race-evenement toe? Ook dan is het verstandig passende gehoorbescherming te dragen. De geluiden op en rondom het circuit komen namelijk al gauw boven de 80 decibel uit. Ook voor motorrijders is het gebruik van gehoorbescherming aan te raden.

Gehoorbescherming voor de hele familie

Er is niets zo waardevol als een goede gezondheid. Vooral op oudere leeftijd merk je dat dit niet zo vanzelfsprekend meer is, net als een goed gehoor. Met het dragen van gehoorbescherming voor senioren voorkom je echter onnodige achteruitgang van je gehoor. Op Veilig.nl vind je naast gehoorbescherming voor senioren ook gehoorbescherming voor volwassenen, gehoorbescherming voor kinderen en gehoorbescherming voor baby’s.

Met name voor de laatste twee leeftijdscategorieën is goede gehoorbescherming van groot belang. Het gehoor van (kleine) kinderen is namelijk nog volop in ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar voor schadelijke geluiden.

"
go to top