• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Babybadjes

Je baby in bad doen is één van de leukste momenten van de dag, maar in het begin wel wat spannend. “Ligt mijn baby wel comfortabel?”, “Staat het badje zo stevig?” en “Is het water warm genoeg?” zijn namelijk vragen die veel jonge ouders bezighouden. 

Een veilig en verantwoord babybadje vormt hier het antwoord op. Daarom vind je in ons assortiment alleen babybadjes die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo kunnen jij en je baby allebei ontspannen genieten van het badderen.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Altijd de perfecte watertemperatuur

De meeste baby’s vinden badderen heerlijk. Het warme water doet hen namelijk denken aan de tijd in hun moeders buik. Maar hoe warm moet dat water eigenlijk zijn? En hoe kun je controleren of het water deze temperatuur heeft? 

37° C is de ideale temperatuur voor het badwater. Kies je voor een babybadje met ingebouwde thermometer? Dan kun je de live temperatuur tot 1 decimaal nauwkeurig hierop aflezen. Zo weet je zeker dat het water niet te warm of te koud is. Vul het bad in eerste instantie met water dat een halve graad tot een graad warmer is. In de tijd dat je je baby namelijk uitkleedt, koelt het water al iets af.

Denk er ook aan om de temperatuur van het water tussentijds te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je baby het koud krijgt. Houd de ingebouwde thermometer goed in de gaten als je er warm water bij doet. Wat voor jou misschien aangenaam voelt, kan voor je kleintje namelijk te heet zijn.

Staand of zittend je baby in bad doen

Een aqua scale badje is eenvoudig in gebruik. Ze zijn licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je het badje los gebruiken in de douche of in de badkuip. Heb je geen krukje om op te zitten? Of sta je er liever bij? Gebruik dan een badstandaard om het babybadje in te plaatsen. Deze zijn in veel gevallen opvouwbaar. Na gebruik kun je de standaard dus makkelijk weer opbergen.

Houd er bij het gebruik van een badstandaard rekening mee dat er water op de vloer kan komen. Met name bij een tegelvloer kan dit al snel leiden tot een gevaarlijke glijpartij met alle gevolgen van dien. Gebruik daarom anti-slipproducten om een anti-sliplaag aan te brengen voor extra grip. Ook in de douchebak en badkuip zorgt dit voor meer houvast. Je babybadje blijft hierdoor stevig staan, zonder weg te glijden.

Lekker spetteren in het water

In bad gaan vinden veel baby’s reuze interessant. Spelen met schuim en spetteren in het water zorgt vaak voor een glimlach op hun gezicht. Ook een badeend hoort natuurlijk bij het badderen. Maar wist je dat veel badeendjes en andere badspeeltjes een bron van bacteriën en schimmels vormen? Dit komt in veel gevallen door het gaatje onderin het speeltje, waar water en zeepresten na gebruik achterblijven.

Heeft je kleintje een goede gezondheid? Dan kan het vaak geen kwaad, maar hygienisch is het zeker niet. Wees ook altijd alert op de mogelijkheid van loszittende onderdelen om stikkingsgevaar te voorkomen.

Veilig zitten, in bad en aan de eettafel

Kan je kleintje al goed rechtop zitten? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen op een badstoeltje. Badstoeltjes geven je kind de vrijheid om zelfstandig en comfortabel te zitten, terwijl jij beide handen vrij hebt om hem of haar te wassen.

Naast badstoeltjes vind je trouwens ook andere stoeltjes voor baby’s bij Veilig.nl. Zo leren de meeste kinderen hoe ze moeten zitten door te liggen en spelen in wipstoeltjes. Stopt je kind met wippen en gaat hij of zij steeds meer rechtop zitten? Dan is het vaak tijd voor een kinderstoel. 

Gezellig, want zo kan je kleintje met de rest van het gezin aan tafel zitten. Vind je een kinderstoel - ondanks de hippe designs van tegenwoordig - een doorn in het oog? Of zoek je een variant om mee te nemen uit logeren of op vakantie? Dan bieden opvouwbare kinderstoeltjes een uitkomst.

"
go to top