• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Rookmelders

LET OP: Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een gecertificeerde rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis. Dit geldt ook voor besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. X-Sense - slimme Gateway - Wifipoort Link Pro (Base Station)
  X-Sense - slimme Gateway - Wifipoort Link Pro (Base Station)
   34,50
 2. Nedis - Slimme rookmelder - Wi-Fi - 10 jaar Levenscyclus sensor - Wit - DS20WT
  Nedis - Slimme rookmelder - Wi-Fi - 10 jaar Levenscyclus sensor - Wit - DS20WT
   28,95
  Niet op voorraad
  2e Kansje X-Sense Rookmelder - type XS01.W1 - draadloos te koppelen - 1 stuk
  2e Kansje X-Sense Rookmelder - type XS01.W1 - draadloos te koppelen - 1 stuk
  Regular Price  23,90 Special Price  19,95
 3. Ajax - Branddetector - FireProtect Plus - Zwart
  Ajax - Branddetector - FireProtect Plus - Zwart
   168,95
 4. Ajax - Branddetector - FireProtect Plus - Wit
  Ajax - Branddetector - FireProtect Plus - Wit
   168,95
 5. Ajax - Branddetector - FireProtect - Zwart
  Ajax - Branddetector - FireProtect - Zwart
   112,30
 6. Ajax - Branddetector - FireProtect - Wit
  Ajax - Branddetector - FireProtect - Wit
   112,30
 7. Fito Profi-Line - Rookmelder - Koppelbaar - type FIT-23010
  Fito Profi-Line - Rookmelder - Koppelbaar - type FIT-23010
   33,95
 8. X-Sense - Slimme rookmelder - Wifi - XS01-WT
  X-Sense - Slimme rookmelder - Wifi - XS01-WT
   31,95
 9. SAVS - Magnetische montageset - rookmelders 3M - Ø 45mm
  SAVS - Magnetische montageset - rookmelders 3M - Ø 45mm
   3,50
 10. Alecto - Rookmelder SA20 - 3 stuks - Wit
  Alecto - Rookmelder SA20 - 3 stuks - Wit
   19,95
 11. X-Sense Rookmelder - type XS01.W3 - Draadloos gekoppeld - 3 stuks
  X-Sense Rookmelder - type XS01.W3 - Draadloos gekoppeld - 3 stuks
   72,35
 12. X-Sense Rookmelder - type XS01.W1 - draadloos te koppelen - 1 stuk
  X-Sense Rookmelder - type XS01.W1 - draadloos te koppelen - 1 stuk
   24,95
 13. ABUS - Rookmelder/Hittemelder - Koppelbaar - type RWM450
  ABUS - Rookmelder/Hittemelder - Koppelbaar - type RWM450
   67,95
 14. ABUS - Rookmelder - Koppelbaar - type RWM165
  ABUS - Rookmelder - Koppelbaar - type RWM165
   39,50
 15. ABUS - Rookmelder - Ultradun - type RWM160
  ABUS - Rookmelder - Ultradun - type RWM160
   29,50
 16. ABUS - Rookmelder - type RWM90
  ABUS - Rookmelder - type RWM90
   11,50
 17. ABUS - Optische rookmelder - type RWM150
  ABUS - Optische rookmelder - type RWM150
   23,90

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wist je dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder op te hangen? Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar gaat nu ook gelden voor bestaande woningen. In ons assortiment vind je verschillende soorten rookmelders. Ontdek welke rookmelder het best bij jouw (huur)woning past en bestel ze vandaag nog.

Voorkom brand met een rookmelder

We willen er niet aan denken, maar we moeten het wel: brand. Voor veel mensen is het een gevreesde doodsoorzaak. Toch gebeurt het vaker dan we kunnen vermoeden. Daarom is het belangrijk om iedere ruimte in huis te uit te rusten met een (slimme) rookmelder. Je wilt niet wachten tot het te laat is en de vlammen uit het dak slaan.

Door de aanwezigheid van rookmelders kun je direct anticiperen en jouw gezin tijdig in veiligheid brengen. Ook is een grote woningbrand dan mogelijk nog te voorkomen of te beperken. Daarom zijn brandblussers, net als rookmelders, een onmisbare investering voor in huis. Uiteraard bel je - indien nodig - meteen 112. Ook hier geldt: brand kun je beter voorkomen dan genezen. Denk daarom goed na over de brandpreventie in en om jouw huis. Gebruik de wasdroger bijvoorbeeld alleen als je thuis bent, laat geen kaarsen branden zonder toezicht en houd altijd een deksel in de buurt van de pan.

Hoe werken rookmelders?

De meeste mensen kiezen voor optische rookmelders. In deze rookmelders zit een zogenoemde rookkamer met een lichtsensor. Komt er minder licht in deze kamer door rook of stof? Dan slaat de rookmelder alarm. Gaat het om een slimme rookmelder? Dan zullen de andere melders in huis ook een luid alarm verspreiden. 

Naast optische rookmelders bestaan er ook thermische rookmelders. Deze rookmelders - ook wel hittemelders genoemd - gaan af bij een te hoge of snel stijgende temperatuur. Dit type rookmelder biedt een uitkomst voor ruimtes waarin optische rookmelders een vals alarm afgeven. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld stoom en damp van huishoudelijke apparaten. Houd er wel rekening mee dat een thermische rookmelder later alarm slaat dan een optische rookmelder.

Hoe bevestig je een rookmelder?

Je bevestigt een rookmelder met tape, schroeven of magneten. Welk bevestigingsmiddel je het best kunt gebruiken, verschilt per rookmelder. Neem daarom goed de specificaties door voordat je een rookmelder aanschaft. Controleer ook of het installatiemateriaal inbegrepen is. Is dit niet het geval? In onze webshop vind je de benodigde montagesets. Naast weten hoe je een rookmelder moet ophangen, is het ook belangrijk scherp te hebben waar ze precies moeten komen. 

Gecertificeerde rookmelder kopen

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat woningen beschikken over gecertificeerde rookmelders op iedere verdieping. Voldoe je niet aan deze verplichting? Dan keert de woonverzekering mogelijk niet uit na een brand en riskeer je een fikse boete van je gemeente. Dit valt uiteraard volledig in het niet bij de schadelijke of zelfs dodelijke gevolgen die een brand met zich mee kan brengen. In onze webshop kun je voor iedere situatie een gecertificeerde rookmelder kopen.

Waar kun je een betrouwbare rookmelder aan herkennen?

De rookmelders op Veilig.nl dragen diverse kwaliteitslabels, waaronder het Q-label. Dit nieuwe label is in het leven geroepen door de voornaamste aanbieders van rookmelders en geeft aan dat de rookmelder voldoet aan belangrijke kwaliteits- en veiligheidseisen.

Daarnaast hebben alle rookmelders in onze webshop het CE-keurmerk. Nieuwe en geïmporteerde rookmelders ontvangen deze markering alleen als ze voldoen aan de NEN14604-norm. Controleer bij de aanschaf van brandveiligheidsproducten altijd goed of deze markering op het product staat weergegeven.

Welke rookmelder past bij mij?

Rookmelders hebben slechts één functie: waarschuwen voor brand. Toch zijn er rookmelders in allerlei soorten en maten. Welke rookmelder het best in je woning past, hangt af van je behoeften.

 • Wil je bijvoorbeeld buitenshuis op de hoogte worden gesteld als het rookalarm afgaat? Dan is een slimme rookmelder de beste keuze. Wanneer er brand wordt gedetecteerd, ontvang je direct een melding op je telefoon, tablet of laptop.
 • Wie wat groter woont of hele dikke muren heeft, kiest vaak voor draadloze of koppelbare rookmelders. Deze melders zijn met elkaar verbonden via wifi of radiofrequentie. Gaat er één af? Dan volgen de geconnecte rookmelders direct. Dit vergroot de kans om veilig en tijdig de woning te verlaten.
 • Rookmelder met of zonder schroeven. Huur je een woning? Dan mag je niet altijd gaten boren in de muur. Een rookmelder met dubbelzijdig tape of magneten biedt in zo’n geval een oplossing.
 • Rookmelders op batterij of liever verbonden aan netstroom? Elk type heeft zo z’n voordelen. Rookmelders met batterij kun je overal ophangen en geven een signaal af als de batterij bijna leeg is. Liever het zekere voor het onzekere nemen? Dan is een rookmelder op netstroom een betere keuze. Wel dienen er in huis stroompunten te zijn waaraan je de rookmelder kunt plaatsen. Een mooie tussenweg is de rookmelder met ingebouwde batterij. Deze gaat zo’n 10 jaar mee, maar is wel een stuk duurder in aanschaf.

Tot slot speelt ook het design een rol bij de keuze voor welke rookmelder je gaat. Veel rookmelders zijn rond en wit. Liever iets stijlvollers aan de muur of het plafond hangen? Je vindt op Veilig.nl ook trendy rookmelders in het zilver, grijs of goud van het merk Nano. Speciaal voor in de baby- en kinderkamer zijn de rookmelders in de vorm van een vlinder.

Advies voor het kopen van een rookmelder

Twijfel je welke rookmelder het best bij je past? Onze specialisten denken graag met je mee. Voor advies kun je contact met ons opnemen op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Via de chat, Facebook, e-mail en WhatsApp. Meer informatie over de nieuwe wetgeving en wat deze precies inhoudt, is te vinden in deze blog over de rookmelderplicht.

Producten voor nog meer veiligheid in en rond huis

Naast een rookmelder is er nóg een onmisbare melder: de koolmonoxidemelder (CO-melder). Waar je brand vaak wel kunt ruiken, is koolmonoxide een stuk gevaarlijker. Je ziet en ruikt dit giftige gas niet. Daarom is het belangrijk om een melder te monteren die dit voor je waarneemt.

Sommige webshops verkopen ook combinatiemelders. Dit zijn rook- en koolmonoxidemelders in één. De brandweer raadt af deze te gebruiken in ruimtes zonder verbrandingstoestel, zoals een CV-ketel of openhaard. Een rookmelder moet namelijk op een andere hoogte gehangen worden dan een CO-melder. Om deze reden vind je dan ook geen combinatiemelders op Veilig.nl

go to top