• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
 • Gratis retourneren
 • Achteraf betalen binnen 14 dagen
 • Thuiswinkel waarborg

Rookmelders

LET OP: Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een gecertificeerde rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis. Dit geldt ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Alecto SA-18 TRIPLE - Rookmelder, 3 pack, wit
  Alecto SA-18 TRIPLE - Rookmelder, 3 pack, wit
 2. X-Sense rookmelder draadl. gekoppeld 2 stuks
  X-Sense rookmelder draadl. gekoppeld 2 stuks
 3. X-Sense SD rookmelder 3V Lithium batterij 10 jaar
  X-Sense SD rookmelder 3V Lithium batterij 10 jaar
 4. X-Sense rookmelder 3V Lithium batterij 10 jaar
  X-Sense rookmelder 3V Lithium batterij 10 jaar
 5. Nano rookmelder 3V lithium batterij goudkleurig
  Nano rookmelder 3V lithium batterij goudkleurig
 6. Nano rookmelder 3V lithium batterij mat zilverkleurig
  Nano rookmelder 3V lithium batterij mat zilverkleurig
 7. Nano rookmelder 3V lithium batterij blauw
  Nano rookmelder 3V lithium batterij blauw
 8. Nano rookmelder 3V lithium batterij roze
  Nano rookmelder 3V lithium batterij roze
 9. Nano rookmelder 3V lithium batterij grijs
  Nano rookmelder 3V lithium batterij grijs
 10. Nano rookmelder 3V lithium batterij lichtgrijs
  Nano rookmelder 3V lithium batterij lichtgrijs
 11. Nano rookmelder 3V lithium batterij gebroken wit
  Nano rookmelder 3V lithium batterij gebroken wit
 12. Nano rookmelder 3V lithium batterij wit
  Nano rookmelder 3V lithium batterij wit

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wist je dat maar liefst één op de acht branden in een huishoudelijk apparaat ontstaat?

Niet voor niets is het vanaf 1 juli 2022 verplicht om je bestaande woning te voorzien van gecertificeerde rookmelders (nieuwbouw al sinds 2003).

Beter voorkomen dan genezen dankzij rookmelders

We willen er niet aan denken, maar we moeten het wel: brand. Voor veel mensen is het de meest gevreesde doodsoorzaak. Toch gebeurt het helaas vaker dan we kunnen vermoeden. Daarom is het belangrijk om iedere ruimte in huis te uit te rusten met een (slimme) rookmelder. Je wilt immers niet wachten tot het te laat is en de vlammen uit het dak slaan.

Door de aanwezigheid van rookmelders kun je direct anticiperen en jouw geliefden tijdig in veiligheid brengen. Ook is een grote woningbrand dan mogelijk nog te voorkomen of te beperken. Daarom zijn brandblussers, net als rookmelders, een onmisbare investering voor in huis. Uiteraard bel je indien nodig meteen 112. Ook hier geldt: brand kun je beter voorkomen dan genezen. Denk daarom goed na over de brandpreventie in en om jouw huis. Gebruik de wasdroger bijvoorbeeld uitsluitend wanneer je thuis bent, laat geen kaarsen branden zonder toezicht en houd altijd een deksel in de buurt van de pan.

Gecertificeerde rookmelder kopen

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat woningen beschikken over gecertificeerde rookmelders op iedere verdieping. Voor nieuwbouwwoningen geldt dit al vanaf 2003. Voldoe je niet aan deze verplichting? Dan keert de woonverzekering mogelijk niet uit na een brand en riskeer je een fikse boete van je gemeente. Dit valt uiteraard volledig in het niet bij de dodelijke risico’s die een brand met zich meebrengt. 

In onze webshop kun je voor iedere situatie een gecertificeerde rookmelder kopen. De meeste rookmelders kun je onderling koppelen. Zo hoor je in de kelder alsnog dat er op zolder brand ontstaat - en vice versa. Gaat er een alarm af vanwege een lege batterij? Met één druk op de knop is de rust wedergekeerd. Uiteraard plaats je direct een nieuwe batterij. 

Naast een rookmelder is er nóg een onmisbare melder: de koolmonoxidemelder (CO-melder). Waar je brand vaak wel kunt ruiken, is koolmonoxide een stuk gevaarlijker. Je ziet en ruikt niets. Daarom is het belangrijk om een melder te monteren die dit voor je waarneemt. Ook gecertificeerde koolmonoxidemelders vind je in onze webshop.

Slimme rookmelder: altijd up-to-date via je smartphone

Ga je voor een slimme rookmelder? Dan zie je de realtime status van het apparaat via een smartphone-app. Monteer je meerdere slimme rookmelders, dan kun je deze individueel bekijken en bedienen. Een dergelijke rookmelder houdt vaak ook het koolmonoxidegehalte in de gaten. 

Ga je gourmetten? Je hoeft niet langer ad hoc de rookmelder van het plafond te trekken, maar schakelt de slimme variant gewoon tijdelijk uit in de app. Zodra de rookontwikkeling verdwenen is, schakel je de rookmelder direct weer in. Veel systemen hebben de mogelijkheid om de rookmelder te koppelen met andere slimme sensoren. Dan gaat er bijvoorbeeld een extra alarmsirene af wanneer er rook gedetecteerd wordt. Tijdens een melding schiet eveneens alle gekoppelde verlichting op de vluchtroute automatisch aan zodat jij veilig het huis kunt verlaten. De exacte mogelijkheden zijn afhankelijk van je slimme rookmelder(s) en overige sensoren.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top