• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Autostoeltjes kleuters

Hoewel je kind misschien gevoelsmatig gisteren geboren is, zit er tegenwoordig toch echt een heuse kleuter op de achterbank. Daarom maakt de vorige autostoel nu ruimte voor een autostoel voor een kind van 4 jaar. Bekijk hier alle autostoelen van Veilig.nl, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Nog meer informatie nodig?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  BeSafe - Autostoel Groep 0+/1/2/3 - Stretch B - Black Cab
  BeSafe - Autostoel Groep 0+/1/2/3 - Stretch B - Black Cab
   779,00
  BeSafe - Autostoel Groep 0+/1/2/3 - Stretch B - Antracite Mesh
  BeSafe - Autostoel Groep 0+/1/2/3 - Stretch B - Antracite Mesh
   819,00
  BeSafe - Autostoel Groep 2/3 - iZi Flex FIX i-Size UN R129 - 100-150cm. - Car Interior Black
  BeSafe - Autostoel Groep 2/3 - iZi Flex FIX i-Size UN R129 - 100-150cm. - Car Interior Black
   369,00

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Een nieuwe fase: autostoeltje voor kleuters 

De één vindt het een mijlpaal, de ander vindt het maar confronterend: afscheid nemen van de babyfase. Een paar jaar geleden heb je het eerste autostoeltje al vervangen voor een autostoel voor peuters, en nu is het tijd voor de nieuwe opvolger. Je kleuter is klaar voor een wat robuustere autostoel, waarmee hij of zij weer een aantal jaren vooruit kan. 

Zoek jij een grote autostoel om je kind veilig te vervoeren in de auto? Inmiddels ben je natuurlijk al een stuk meer wegwijs in de wondere wereld van kinderproducten dan een aantal jaar geleden. Wellicht heb je al research gedaan. Bij Veilig.nl vind je een uitgebreid aanbod met autostoelen van verschillende merken, waarbij je let op de juiste groep. Waar de peuter voorheen nog prinsheerlijk in een autostoel van groep 1 zat, is het nu tijd om over te stappen op een autostoel voor kleuters. In de praktijk is dit de allerlaatste autostoel, die tot een gemiddelde leeftijd van 12 jaar gebruikt wordt.

Groep 2/3: de autostoel voor kind vanaf 4 jaar

Vanuit de nieuwe i-Size norm, de Europese veiligheidsnorm voor autostoelen, wordt er gekeken naar de lengte van het kind. De autostoel voor een kind van 4 jaar valt in de gecombineerde groep 2/3, geschikt voor kinderen tussen de 67 en 150 centimeter lang. Voorheen werd er naar het lichaamsgewicht van een kind, bij groep 2/3 was dit 15 tot 36 kilo. Inmiddels is de i-Size norm nog verder aangescherpt (innovatie op het gebied van veiligheid staat gelukkig nooit stil) en heeft het gewicht plaatsgemaakt voor lengte. Hiermee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat het hoofd aan de bovenzijde van de autostoel vanaf 4 jaar uitsteekt.

Wanneer je naar de hierboven genoemde lengte van groep 2/3 kijkt, zie je een grote overlap met de autostoelen uit groep 1 (60-105 centimeter). Een autostoel vanaf 4 jaar hoeft echter niet meer achterwaarts gedraaid te kunnen worden. Ook bevatten de autostoelen uit groep 1 meer ondersteuning dan de stoelen uit groep 2/3. De vorige autostoelen zijn daarnaast voorzien van eigen gordels. Bij een autostoel voor een kind van 4 jaar (en ouder) maak je gebruik van de gewone, driepuntsgordel van de auto. De autostoel zelf monteer je in de meeste gevallen met Isofix. Deze aansluiting zit nagenoeg in alle auto’s uit 2005 en ouder.

Autostoeltjes voor kinderen van 4, 5 of 6 jaar

Voor optimale veiligheid is het belangrijk dat kinderen goed in hun autostoeltje passen. Zo moet de hoofdsteun op de juiste hoogte zitten en de driepuntsgordel hoort over het sleutelbeen te lopen. Kinderen van 4 jaar zijn gemiddeld zo’n 1,05 meter lang en passen met hun lengte perfect in een stoel uit groep 2/3. 

Twijfel je of je kind al toe is aan een volgend autostoeltje? Controleer dan hoe hoog de schouderriempjes van het autostoeltje komen. Wanneer deze in de hoogste stand staan en onder de schouders van je kind vandaan piepen, is het tijd over de stappen op een autostoeltje voor kleuters.

Je kind kan vervolgens lekker lang in dit autostoeltje blijven zitten. Kinderen van 5 jaar zijn namelijk zo’n 1 meter 13 en kinderen van 6 jaar zo’n 1 meter 20. Dit valt nog ruim binnen de reikwijdte (67-150 centimeter) van een autostoeltje uit groep 2/3. Controleer wel met regelmaat of de rugleuning en hoofdsteun nog correct staan afgesteld.

Autostoel vanaf 4 jaar bestaat uit zitverhoger met rugsteun

De autostoel voor een kind vanaf 4 jaar bestaat uit een zitverhoger met een nek- en rugsteun en sidewings naast het hoofd. Deze zorgen voor een optimale bescherming tijdens een zijwaartse aanrijding. De rugleuning geeft op zijn beurt een goede bescherming van de romp. Daarom is een vierkante zitverhoger, zoals je het misschien nog wel van vroeger kent, op deze leeftijd nog niet voldoende.

Hoewel de autostoel vanaf 4 jaar voor kinderen met een lichaamslengte tot 150 centimeter gebruikt kan worden, mag een kind vanaf 135 centimeter in Nederland eventueel zonder autostoel vervoerd worden. Inderdaad: het mág. De autostoel hoeft natuurlijk nog helemaal niet verwijderd te worden zolang het kind er qua lengte nog prima in past (zorg dat het hoofd niet uitsteekt!) en dit voor iedereen oké is. In andere landen kan het zelfs verplicht zijn om een kleuter langer in een autostoel vanaf 4 jaar te vervoeren, bijvoorbeeld tot een lichaamslengte van 150 centimeter, dus zorg dat je dit vooraf zeker even checkt wanneer je op autovakantie gaat. De veiligheid van je kind gaat natuurlijk boven alles - waar en wanneer dan ook.

"
go to top