• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Antislip strips

Een oppervlak van hout of beton wordt snel glad, wanneer het in aanraking komt met water of neerslag. Trappen, bruggen en vlonders worden hierdoor al gauw gevaarlijk om op te lopen. Voorkom valpartijen en maak het oppervlak weer veilig begaanbaar met anti-slipstrips.

Nog meer informatie nodig?

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. SecuCare - Traptrede profiel anti-slip
  SecuCare - Traptrede profiel anti-slip
   55,31
 2. SecuCare - Antislip Sticker - Grijs - Langwerpig - 60x1,9 cm - 15 stuks
  SecuCare - Antislip Sticker - Grijs - Langwerpig - 60x1,9 cm - 15 stuks
   22,38
 3. SecuCare Antislip Sticker - Semi-transparant - Langwerpig - 24,5x2,5 cm - 12 stuks
  SecuCare Antislip Sticker - Semi-transparant - Langwerpig - 24,5x2,5 cm - 12 stuks
   16,49
 4. SecuCare - Anti-slip sticker - Semi-transparant - Rond - ⌀35 mm - 32 stuks
  SecuCare - Anti-slip sticker - Semi-transparant - Rond - ⌀35 mm - 32 stuks
   15,50
 5. SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Zwart
  SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Zwart
   22,38
 6. SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Wit
  SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Wit
   22,38
 7. SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Transparant
  SecuCare Anti-slip sticker traptrede langwerpig - 15 stuks - Transparant
   22,38
 8. SecuCare - Anti-slip sticker badkamer langwerpig
  SecuCare - Anti-slip sticker badkamer langwerpig
   16,49
 9. SecuCare - Anti-slip sticker badkamer - Rond ⌀5 mm - 32 st.
  SecuCare - Anti-slip sticker badkamer - Rond ⌀5 mm - 32 st.
   15,50

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Een duurzame anti-slipoplossing kiezen

Met anti-slipstrips maak je trappen, bruggen en vlonders veilig begaanbaar. De strips zijn gemaakt van polyester, versterkt met fiberglasvezels met daarop een aluminium korrel. Hierdoor zijn de anti-slipstrips zowel heel sterk als licht. Zo wegen ze tot wel 65 procent minder dan staal. Hierdoor kun je gemakkelijk een anti-slipstrip bevestigen. Je hoeft trouwens geen rekening te houden met belastbaar gewicht. Zelfs heftrucks kunnen gerust over de anti-slipstrips heen rijden zonder deze te beschadigen.

Met anti-slipstrips maak je trappen, bruggen en vlonders veilig begaanbaar. De strips zijn gemaakt van polyester, versterkt met fiberglasvezels met daarop een aluminium korrel. Hierdoor zijn de anti-slipstrips zowel heel sterk als licht. Zo wegen ze tot wel 65 procent minder dan staal. Hierdoor kun je gemakkelijk een anti-slipstrip bevestigen. Je hoeft trouwens geen rekening te houden met belastbaar gewicht. Zelfs heftrucks kunnen gerust over de anti-slipstrips heen rijden zonder deze te beschadigen.

Houd rekening met de benodigde korrelgrootte

De anti-slipstrips zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes. Hierbij geldt: hoe grover de korrel, hoe meer grip de anti-slipstrip biedt. Zoek je naar een anti-slipstrip voor je badkamer of toilet? Dan is een ultrafijne korrel de beste keuze. Deze voelt namelijk prettig aan onder blote voeten. Voor (buiten)oppervlakken waar je dicht schoeisel draagt, is een fijne of medium korrel een beter alternatief. In extreem gladde situaties biedt een anti-slipstrip met offshore korrel een uitkomst. 

Een veelzijdig alternatief: anti-slipplaten

De anti-slipplaten op Veilig.nl zijn gemaakt van dezelfde materialen als de anti-slipstrips. Ook hiermee kun je houten oppervlakken weer toegankelijk maken. Daarnaast is het ook geschikt voor plaatsing op een betonnen of stalen ondergrond. Hierdoor kun je er ook brandtrappen, hellingbanen en roosters anti-slip mee maken. Net als bijna alle andere anti-slipoplossingen, kun je ook een anti-slipplaat in verschillende afmetingen bestellen.

Handig voor vlonders en steigers: anti-slipstroken

Hoewel anti-slipstroken ook geschikt zijn voor trappen en loopbruggen, bieden ze met name een uitkomst voor vlonders en steigers. Omdat deze oppervlakken zich bij het water bevinden, worden ze snel glad door algengroei. Vooral tijdens natte perioden en winterse neerslag bewijzen anti-slipstroken hun toegevoegde waarde. Het weer heeft namelijk geen invloed op de werking van de anti-slipstrook. Je vindt in onze webshop anti-slipstroken in verschillende breedtes en kleuren.

Voordelen van anti-slipstrip

Anti-slipstrips zijn een efficiënte oplossing om het risico op uitglijden te minimaliseren. Deze anti-slipoplossingen zijn vrijwel onverwoestbaar en maken de ondergrond jarenlang veilig beloopbaar. Daarnaast zijn anti-slipstrips:

 • Duurzaam: kunnen tegen een stootje en gaan lang mee
 • Onderhoudsvrij: gaan niet roesten of corroderen
 • Effectief in zowel natte als olieachtige omstandigheden

Ook voldoe je met de anti-slipstrips, anti-slipstroken en anti-slipplaten van Veilig.nl aan de strengste internationale normen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Anti-slipstrips bevestigen

Je kunt anti-slipstrips eenvoudig zelf bevestigen. Hiervoor heb je alleen kit op basis van polyurethaan en een primer voor hout of beton nodig. Ook is het belangrijk om passende beschermingsmiddelen te dragen, vooral wanneer je werkt met chemische stoffen en gereedschappen.

Heb je alle benodigdheden verzameld? Dan kun je bijna beginnen. Voordat je aan de slag kunt, dien je namelijk eerst het oppervlak goed te reinigen. Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Restanten van vet, mos en schimmel kunnen namelijk de werking van de kit verminderen. Voor een goede hechting is ook een vlakke ondergrond van belang. Repareer daarom ook de beschadigde gebieden. Vervolgens kun je de ondergrond behandelen met een primer. Hierdoor blijven anti-slipstrips nog langer en beter zitten.

Wanneer je alle voorbereidingen getroffen hebt, is het tijd om aan de anti-slipstrips te bevestigen. Controleer of het oppervlak goed droog is voordat je begint voor optimale hechting. Breng vervolgens stroken kit aan in dezelfde lengte als de anti-slipstrip. Plaats de anti-slipstrip op de kit en druk deze aan met je vingertoppen. Dit zorgt ervoor dat de kit zich goed en gelijkmatig kan hechten.

Het bevestigen van een ant-splipplaat en anti-slipstrook vereist iets meer werk. Soms is het namelijk nodig om deze op maat te zagen voor de juiste pasvorm. Wil je er zeker van zijn dat de anti-slipplaten en anti-slipstroken echt goed vastzitten? Dan kun je er voor extra stevigheid schroeven in draaien. 

Andere anti-slipproducten voor optimale veiligheid

Op Veilig.nl vind je naast anti-slipstrips, anti-slipplaten en anti-slipstroken nog meer anti-slipproducten waarmee je oppervlakken anti-slip kunt maken. Zo leent anti-sliptape zich voor allerlei situaties waarin je voordelig en snel oppervlakken anti-slip wilt maken. Ook kun je deze tape gebruiken voor signalering.

Daarnaast biedt anti-slipspray een uitkomst voor het veilig begaanbaar maken van tegels en stenen. Dit is met name handig voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Een groot voordeel van deze anti-slipoplossing is dat de spray onzichtbaar is. Je kunt de toepassing dus niet zien, maar wel goed voelen.

Wil je het risico verkleinen dat iemand van de (buiten)trap valt? Dan zijn anti-sliptrapneuzen een goede keuze. Hiermee maak je betonnen, houten en stalen (brand-)trappen weer veilig begaanbaar.

Onze specialisten hebben alle anti-slipproducten met zorg geselecteerd. Wil je er jarenlang profijt van hebben? Dan is regelmatige poetsbeurt nodig. Bekijk onze anti-slipaccessoires voor een geschikt reinigingsmiddel.

"
go to top