• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Trappen

Altijd handig, die ladders. Gebruik ze om huishoudelijke klusjes te doen, of om spullen te pakken die je hoog hebt opgeborgen.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Ladder kopen: waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een ladder is het slim om een aantal dingen in je achterhoofd te houden, zodat je zeker weten de juiste ladder koopt. Dit zijn ze.

Werk-/ en stahoogte: we hebben ladders die van 0 tot wel meer dan 6 meter de hoogte in gaan. De werk- en stahoogte zijn een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een ladder. Ben je een glazenwasser, en moet je vaak de hoogte in? Kies dan voor een ladder met minimaal 6 meter werkhoogte. Gebruik je de ladder vooral voor kleine klusjes? Dan is 2 tot 3 meter voldoende.

Aantal traptreden: hoe langer de ladder, hoe meer traptreden de ladder vaak heeft. Daarnaast kan je het fijner vinden om wat minder ruimte tussen de treden in te hebben, zodat het omhoog klimmen makkelijker is. Dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar wel handig om mee te nemen in je beslissing.

Uitschuifbaarheid: je bespaart ruimte door te kiezen voor een uitschuifbare ladder. Niet alleen berg je de ladder daardoor makkelijk op, je komt zelfs bij de hoogste plekken in huis, bijvoorbeeld op het dak. 

Type gebruik: ga je de ladder professioneel gebruiken? Of gewoon voor wat klusjes in huis? Hoe intensiever je de ladder gaat gebruiken, hoe steviger en robuuster hij moet zijn. We hebben daarom een ruim assortiment per type gebruik voor je.

Inklapbare ladders

Op zoek naar een ladder die niet te veel ruimte in beslag neemt? Dan zijn onze inklapbare ladders perfect. We hebben twee populaire soorten: telescoopladders en vouwladders.

Vouwladders kun je vouwen in verschillende vormen. Denk aan een A-vorm, of als een omgekeerde U-vorm. Dit maakt vouwladders multifunctioneel, omdat je ze kan inzetten zoals dat nodig is voor je klus.

Een telescoopladder is wat dat betreft nog compacter. Deze schuif je in en uit elkaar, zoals bij een telescoop. De telescoopladder is de meest compacte van allemaal en is superhandig als je in een appartement woont of weinig opbergruimte hebt.

Beide soorten inklapbare ladders zijn het meest geschikt voor alledaags gebruik.

Reformladders

Een reformladder kun je op 2 manieren gebruiken: als vrijstaande ladder, of door ‘m in zijn A-stand te zetten.

Als vrijstaande ladder zet je de ladder tegen de muur om bijvoorbeeld te schilderen. In z’n A-stand kan je de ladder in het midden van een ruimte zetten. Handig als je een lamp op gaat hangen, om maar wat te noemen.

Reformladders zijn wat groter en robuuster dan bijvoorbeeld vouwladders, dus kan je ze intensiever gebruiken.

Opsteek-/schuifladders

Opsteek- en schuifladders zijn de ladders die je makkelijk kunt verlengen, door een bepaald scharnier wat er op zit. Door de ladder te schuiven, verstel je ‘m in hoogte en de scharnier zet de ladder vast.

Deze ladder is handig als je geregeld de hoogte in moet, maar je ook wel eens klusjes moet doen aan je plafond of andere lage ruimtes. Met een opsteek- of schuifladder heb je dus het beste van twee werelden.

Enkele rechte ladders

Enkele rechte ladders zijn het basismodel: het type ladder dat je ongetwijfeld vaak hebt gezien. Deze ladders hebben niet veel toeters en bellen, maar doen gewoon wat ze moeten doen. Perfect voor alledaags gebruik en kleine klusjes op lagere hoogtes.

Vluchtladders

Met een vluchtladder ontsnap je snel aan gevaarlijke situaties, zoals een brand. Je bevestigt een vluchtladder aan het raamkozijn en klimt vervolgens snel naar veiligheid. We hebben een ruim aanbod aan vluchtladders voor je.

Opstapjes

Heb je aan een opstapje voldoende? Ook die hebben we voor je. Handig om spullen te pakken die net te hoog voor je liggen, maar wanneer je geen behoefte hebt aan een grote ladder of trap in huis. Je vindt hier onze opstapjes.

Meer ladders en trappen bekijken?

Ben je juist op zoek naar één van onze trappen? Je vergelijkt eenvoudig onze ladders en trappen. Als je een trap of ladder bij Veilig.nl koopt, weet je zeker dat je een goede en veilige aankoop doet. Al onze ladders zijn namelijk getest en/of voorzien van een keurmerk.

"
go to top

Thuiswinkel waarborg