• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Alarmsystemen

Ben jij op zoek naar beveiliging tegen inbraak en/of brand? Met een alarmsysteem van Veilig.nl beveilig je je woning, bedrijfspand, kantoor of garage tegen ongewenste situaties. Installeer een inbraakalarm tegen inbrekers of kies een alarmsysteem dat je waarschuwt bij brand of gasvorming.

Nog meer informatie nodig?

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een alarmsysteem?

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat je alarmeert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Een veelvoorkomend alarmsysteem is het inbraakalarm. Ook bestaan er alarmen die brand detecteren, ook wel een brandmeldinstallatie genoemd.

Als sprake is van een onveilige situatie geeft het alarmsysteem een signaal af. Het systeem stelt je bijvoorbeeld op de hoogte via je smartphone met een sms, telefonische oproep, trilling, geluidssignaal of een melding van een applicatie. Dit kun je zelf naar wens instellen.

Je kunt kiezen voor een alarmsysteem met of zonder koppeling aan een alarmcentrale. Als het systeem in verbinding staat met een meldkamer bepalen zij of ze de politie, brandweer of een andere instelling alarmeren. Die gaan dan ter plaatse om polshoogte te nemen.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Een alarmsysteem detecteert bewegingen of veranderingen via sensoren, zoals magneetsensoren bij een deur of raam. Als een ongewenste bezoeker de deur of het raam opent, detecteert de magneetsensor van een inbraakalarm dit. Vervolgens gaat het alarm af.

Andere alarmsystemen detecteren veranderingen in frequenties, zoals geluid, licht of andere golfverschijnselen. Een gasdetector signaleert bijvoorbeeld toegenomen hoeveelheden CO en CO2. Rookmelders waarschuwen als de lucht te veel rookdeeltjes bevat.

Bij Veilig.nl koop je gecertificeerde en/of gekeurde alarmsystemen. In de productomschrijving lees je aan welke eisen de installatie voldoet. Zo weet je zeker dat je een veilig alarmsysteem in huis haalt dat past bij jouw voorkeuren en wensen.

Alarmsysteem tegen inbraak

Met inbraakpreventie beveilig je je leef- of werkomgeving tegen ongewenste indringers. Dit is een fijne manier om je veilig te voelen in huis én om tegelijkertijd je inboedel te beschermen.

In het assortiment van Veilig.nl vind je geavanceerde alarmsystemen met camera. De camera’s leggen de omgeving continu vast op beeld. Ze vormen een paar extra ogen die een oogje in het zeil houden bij je woning of bedrijfspand. Hang de beveiligingscamera’s vooral in het zicht op: dit schrikt inbrekers sneller af.

Een alarmsysteem tegen inbraak bestaat uit verschillende onderdelen, zoals magneetcontacten en bewegingssensoren. Plaats de magneetcontacten bij deuren of ramen en zet de bewegingssensor in huis neer. Vrijwel alle slimme beveiligingssensoren van Veilig.nl zijn erop ingesteld om geen huisdieren te detecteren. Wel zo handig als je een hond of kat hebt die door je woning snuffelt.

Een intercom is ook een effectief middel tegen inbraak. Bij Veilig.nl koop je geavanceerde intercoms, zowel met als zonder camera. Met een intercom bij de entree zie je voortaan altijd wie er bij je aanbelt. Je bepaalt zelf of je de deur voor je visite opendoet. Niet alleen handig, maar ook veilig.

Alarmsystemen tegen brand

Een brandalarm detecteert rook en brand. Bevestig de rookmelders op meerdere plekken in huis, zoals de keuken, woonkamer en gang. Verdeel ze daarnaast over verschillende verdiepingen en ruimtes.

Een j, ook wel CO-melder genoemd, is daarnaast een onmisbaar alarmsysteem voor een veilige woonomgeving. Een CO-melder meet de hoeveelheid koolmonoxide in een ruimte. En dat is erg belangrijk, want dit stofje kan gevaarlijk zijn.

Hoewel koolmonoxide onzichtbaar en geurloos is, is het allesbehalve onschuldig. Het verdringt namelijk de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Een te hoge concentratie koolmonoxide kan daardoor bijvoorbeeld leiden tot bewusteloosheid of zelfs levensbedreigende situaties.

Maar geen zorgen: met een koolmonoxidemelder ben je dit voor. De melder waarschuwt je tijdig bij een te hoge concentratie van het gevaarlijke gas. Door het alarmerende signaal ben jij er op tijd bij.

Draadloos alarmsysteem

Veilig.nl heeft verschillende draadloze alarmsystemen. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat je geen moeite hoeft te doen om de bedrading weg te werken. Alle onderdelen zijn bijvoorbeeld met elkaar verbonden door Bluetooth of WiFi en werken op netstroom of op batterijen. Je plaatst de onderdelen zonder problemen op plekken waar draden niet kunnen komen, zoals lastige hoekjes of hoogtes. 

Je bedient het draadloze alarmsysteem vervolgens gemakkelijk via een app op je telefoon. 

De meeste alarmsystemen van Veilig.nl zijn ‘plug & play’. Er zijn geen ingewikkelde installaties nodig en de bediening van de alarmen spreekt voor zich.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg