• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Zwangerschapsgordels

Veel zwangere vrouwen vinden een autogordel onprettig zitten. Toch is veiligheid erg belangrijk. Met een speciale zwangerschapsgordel verleng je de autogordel, waardoor deze fijner om de zwangere buik valt en niet knelt.

Nog meer informatie nodig?
Geen producten gevonden voor deze selectie.
"

Comfortabel en veilig autorijden met een zwangerschapsgordel

Een zwangere buik kan, hoe prachtig ook, voor veel praktische ongemakken zorgen. Van veters strikken tot ontharen... zelfs autorijden wordt een beproeving. Niet alleen wordt het op den duur een uitdaging om in en uit de auto te komen, ook zit zo’n snijdende gordel allesbehalve fijn. Het is dan ook heel verleidelijk om de autogordel gedeeltelijk of volledig opzij te schuiven, maar veilig is het natuurlijk allesbehalve. 

Dat het niet dragen van een autogordel gevaarlijk is voor zowel jou als je baby, dat weet je ongetwijfeld. Maar wist je dat een te strakke autogordel eveneens schade kan opleveren voor jullie beiden? Wanneer de autogordel ineens hard aangetrokken wordt, doordat je bijvoorbeeld hard moet remmen, knelt de gordel je buik af. Je moet er niet aan denken dat je ongeboren baby iets overkomt. Een zwangerschapsgordel verkleint de kans op letsel tijdens het autorijden en zorgt ervoor dat je comfortabeler achter het stuur of op de bijrijdersstoel zit.

Waarom een tijdelijke autogordel als je zwanger bent?

Het dragen van een autogordel kent een duidelijke instructie voor zwangeren: de onderste gordel (de zogeheten heupgordel) dient niet óver maar ónder de buik te lopen, en het diagonale gedeelte (de borstgordel) dient boven de buik, tussen de borsten door, langs de zijkant van het lichaam te lopen. Toch kun je als zwangere trekken wat je wilt, soms is de standaard autogordel simpelweg niet lang genoeg om deze op de juiste manier om je groeiende buik te kunnen (blijven) dragen. Om jezelf in iedere fase van je zwangerschap veilig in de auto te kunnen vervoeren, is het verstandig om tijdelijk een zwangerschapsgordel te gebruiken. 

Met een zwangerschapsgordel verleng je de normale autogordel waardoor deze goed onder je buik blijft zitten. Zodra je de heupgordel zelf naar beneden schuift, zul je namelijk merken dat deze vanzelf weer terug schuift naar zijn natuurlijke plaats. Normaal gesproken prima, maar tijdens je zwangerschap is dit te hoog, waardoor de band alsnog over je buik valt. Daar zit de truc: doordat een zwangerschapsgordel dus niet over je buik maar over je heupen loopt, vangt het bekken de klap van een eventueel rem-incident op. Hierdoor komt jouw ongeboren kindje hopelijk zo ongeschonden mogelijk uit de strijd. Zeker tijdens de laatste paar weken, wanneer de hoeveelheid vruchtwater sterk afneemt, is het belangrijk om je buik zowel mogelijk te ontzien.

Behalve zwangerschapsgordel ook 25 centimeter afstand tot het stuur

Naast het gebruik van een zwangerschapsgordel, is het ook belangrijk dat je zwangere buik een afstand van 25 centimeter tot het stuur behoudt om airbagletsel te voorkomen. Lukt dit niet meer of kom je dan niet met je voeten bij de pedalen? Dan is het verstandig om te vragen of iemand anders jou van A naar B brengt en zelf de autosleutels tijdelijk aan de wilgen te hangen. Zo ben je altijd veilig onderweg.

Verdiep je in de tussentijd alvast in autostoeltjes voor je baby en natuurlijk de speciale autospiegel om de baby straks tijdens het rijden in de gaten te houden. Alle producten van Veilig.nl zijn gecertificeerd en/of gekeurd. Zo weet je zeker dat een goede én veilige aankoop doet. Voor jezelf en voor je kind(eren).

"
go to top