• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Slimme thermostaten

In de winter thuiskomen in een warm huis en in de zomer geen euro te veel betalen voor je energierekening - het kan. Eenvoudig zelfs, want na de installatie van slimme thermostaten bedien jij de verwarming voortaan gewoon via je smartphone of tablet. Zo geniet je in iedere ruimte van de gewenste temperatuur, op het gewenste moment.

Nog meer informatie nodig?

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  2e kansje Alecto - Slimme thermostaatkraan - type Smart Heat 10 - batterij gevoed
  2e kansje Alecto - Slimme thermostaatkraan - type Smart Heat 10 - batterij gevoed
  Regular Price  64,95 Special Price  58,95
  Nedis - SmartLife Radiatorbediening - Zigbee 3.0
  Nedis - SmartLife Radiatorbediening - Zigbee 3.0
  Regular Price  40,95 Special Price  35,00

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De slimme thermostaat volgt jouw tijdschema

Kost het je op koude winterdagen ’s ochtends extra veel moeite om op te staan? Dat zachte bed, wat in tegenstelling tot de rest van het huis nog zo heerlijk warm is, maakt het natuurlijk ook niet makkelijker. 

Jij daarentegen kunt het jezelf de aankomende winters wél makkelijker maken. Met de hulp van slimme thermostaten is je huis al heerlijk warm nog voordat jij ook maar met één been uit bed gestapt bent. Je hoeft de verwarming voortaan niet meer de hele nacht te laten branden of in de instellingen van je ouderwetse thermostaat te rommelen waarna ineens álle verwarmingen in het huis geactiveerd zijn. 

Een groot voordeel van een slimme thermostaat is namelijk dat je de temperatuur per ruimte, en zelfs per specifiek moment instelt. Je creëert bijvoorbeeld eenmalig een handig schema dat aansluit op jouw levensstijl en de smart thermostaat doet de rest. En wil je de verwarming eerder in- of uitschakelen, tussentijds van temperatuur veranderen of ben je plots vertrokken? 

Slimme thermostaten zijn, net als andere smart home sensoren, altijd gekoppeld aan een app op een smartphone of tablet. Hier kun je 24/7 realtime wijzigingen doorvoeren en het systeem exact laten werken zoals jij op dat moment wenst. Zijn er meerdere bewoners van een huis, dan kunnen zij de smart thermostaat indien nodig ieder via een eigen device bedienen. Ideaal wanneer de puber lesuitval heeft en onverwachts eerder thuis is dan de vastgelegde 16.00 uur.

Slimme thermostaten als onderdeel van je smart home

Is het hele huishouden doordeweeks overdag voornamelijk buiten de deur? Dan is het onnodig om het huis op die momenten toch warm te houden. Maar - het is dan wel weer fijn om na een drukke werkdag thuis te komen in een aangenaam klimaat. Ook dit leg je weer vast in het tijdschema, of je schakelt de verwarming alvast handmatig in via de app voordat je in de auto stapt. 

Ga je elke avond rond dezelfde tijd naar bed? Werk je iedere maandag thuis? Wil je de babykamer voorverwarmen zodat de ergste kou eruit is als je kleintje gaat slapen? Met het gebruik van slimme thermostaten leg je echt ál jouw voorkeuren vast, waarna je er geen omkijken meer hebt. 

Heb je een zelflerende smart thermostaat, dan herkent deze jouw routine op den duur en past hij de kamertemperatuur vanzelf aan. Is jouw huis nog slimmer dan enkel de thermostaten? Dan kun je alle sensoren met elkaar laten samenwerken en hoef je nog minder zelf te doen. Gebruik je bijvoorbeeld een bewegingssensor in de hal of op de overloop, dan kan de verwarming automatisch aanspringen zodra er beweging wordt waargenomen. 

Hetzelfde geldt voor het koppelen van een smart thermostaat met een deursensor. Zodra de voordeur ’s ochtends geopend en direct weer gesloten wordt, daalt automatisch de temperatuur in huis: door jouw instellingen weet het systeem dat je vertrokken bent. Slimme thermostaten zijn, zeker in de winter, een waardevol onderdeel van een smart home systeem en kunnen veel geld besparen omdat je simpelweg veel efficiënter stookt. Daarnaast kun je jouw huis ook voorzien van slimme verlichting, slimme stekkers, slimme deurbellen en slimme rookmelders en talloze andere, slimme sensoren om het alledaagse leven makkelijker en aangenamer te maken.

go to top