• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Luchtontvochtigers

Voorkom schimmel en andere vochtige plekken in huis met onze luchtontvochtigers. Altijd handig, van de kelder tot je zolder.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  Stadler Form - Albert Luchtontvochtiger - Tot 70m2 - Wit
  Stadler Form - Albert Luchtontvochtiger - Tot 70m2 - Wit
   499,00
  Niet op voorraad
  Stadler Form - Theo luchtontvochtiger - Tot 40m2 - wit
  Stadler Form - Theo luchtontvochtiger - Tot 40m2 - wit
   240,00

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

De voordelen van een luchtontvochtiger

Wanneer de lucht in je huis te vochtig is, kan dat nare schimmels en andere vochtige plekken met zich meebrengen. Dit wil je voorkomen, omdat deze weer kunnen leiden tot grotere schade.

Door een luchtontvochtiger in huis te halen, zorg je dat de luchtvochtigheid precies goed is.

Een luchtontvochtiger zorgt ervoor dat muffe geurtjes verdwijnen, je minder last hebt van zilvervisjes en dat de ramen niet zo snel beslaan. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je kleding sneller droogt - ideaal als je geen droger in huis hebt.

Je begrijpt het al: een luchtontvochtiger is een praktisch apparaat waar elk huis baat bij heeft.

Van je slaapkamer tot je badkamer: een luchtontvochtiger is altijd handig

Een luchtontvochtiger kun je overal in huis neerzetten.

Denk aan de kelder of garage. De ontvochtiger zorgt dat ook hier een fijn klimaat heerst, terwijl je zilvervisjes buiten de deur houdt.

Ook is een luchtontvochtiger handig voor in de badkamer, waar het natuurlijk erg snel vochtig wordt. Je badkamer is dan ook een ruimte waar snel schimmel vormt, en dat wil je voorkomen.

Ook in je slaapkamer kan een luchtontvochtiger handig zijn. De luchtontvochtiger zorgt dat de luchtvochtigheid in je slaapkamer precies goed is, waardoor je heerlijk kunt slapen.

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

De luchtontvochtiger zuigt de vochtige lucht uit de ruimte op. Vervolgens blaast het apparaat het vocht in de verdamper, waardoor de lucht afkoelt. Dit temperatuurverschil vormt water in de vorm van condens. Deze condens vangt de ontvochtiger op in een reservoir, of voert die af via een permanente afvoer.

De overgebleven koude lucht gaat vervolgens door een warme ‘condensor’. De luchtontvochtiger blaast deze opgewarmde droge lucht weer uit, waardoor de luchtvochtigheid daalt.

Kortom: er gaat vochtige lucht in de luchtontvochtiger en er komt droge lucht uit.

Hoe kies je een goede luchtontvochtiger?

Bij het kiezen van de ideale luchtontvochtiger voor jou, is het belangrijk om met drie dingen rekening te houden.

De plaats: ga je de luchtontvochtiger in je slaapkamer plaatsen, of juist in een ruimte als je garage of kelder? Elke ruimte heeft weer andere eisen. Zo wil je dat een luchtontvochtiger in je woonkamer qua uiterlijk wel past bij de ruimte, terwijl dat in de kelder minder van belang is.

De oppervlakte van de ruimte: hoe groter de oppervlakte waar de lucht ontvocht moet worden, hoe krachtiger de luchtontvochtiger moet zijn.

De snelheid om te ontvochtigen: heb je haast met het ontvochtigen, omdat je al vochtige plekken ziet vormen? Kies dan voor een krachtige luchtontvochtiger die je meteen neer kan zetten en gebruiken.

Andere handige apparaten om je klimaatbeheersing te regelen

Luchtreinigers zijn een van de vele middelen om thuis je klimaatbeheersing op orde te krijgen. Hieronder vind je een aantal praktische apparaten. Met luchtbevochtigers voorkom je droge ogen, een droge huid en schade aan je houten vloer en meubels. Dit is een handig apparaat als de luchtvochtigheid in huis juist te laag is, wat al snel gebeurt in de wintermaanden.

Luchtreinigers zuigen vervuilde lucht op, en blazen schone lucht uit. Handig tegen fijnstof, rook en keukengeurtjes. En tot slot zijn raamuitzetters handig om frisse lucht van buitenaf in huis te krijgen, zonder dat je ramen gaan klapperen.

Bij Veilig.nl vind je alle producten om het klimaat in huis optimaal te beheersen. Al onze producten zijn getest en/of voorzien van een keurmerk, zodat je zeker weet dat je een goed en veilig product in huis haalt.

"
go to top