• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Dashcams

Met een dashcam ga je met een veiliger en fijner gevoel de weg op. Zo kan je er bewijsmateriaal mee verzamelen, of natuurlijk gewoon een mooie autorit vastleggen.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verhoog je veiligheid en rijplezier met een camera in je auto

Je ziet ze steeds vaker: dashcams. En dat is logisch, want ze vergroten je rijveiligheid en -plezier.

Met een dashcam film je namelijk alle gebeurtenissen voor je. Je gebruikt een dashcam bijvoorbeeld om ongelukken vast te leggen. Je hebt dan meteen bewijsmateriaal om te laten zien wie de veroorzaker is, of om je schadeformulier goed in te vullen.

Er zijn ook dashcams met een zogeheten parkeerfunctie. Deze blijft filmen, ook als je auto stil staat. Handig als je in een drukke straat moet parkeren, en er fietsers langs je auto scheuren. Dus of je nu rijdt of geparkeerd staat: je hebt altijd bewijsmateriaal in handen.

Daarnaast is een dashcam er niet alleen voor je veiligheid. Ook vergroot je er je rijplezier mee. Denk aan de ritjes die je maakt tijdens je (auto)vakantie. Vanaf nu leg je ze vast, waardoor het herinneringen zijn die je kan blijven afspelen op je laptop of tv.

Je dashcam brengt je dus grote voordelen. Is de dashcam zelf dan groot van stuk? Nee hoor. Dashcams zijn klein, waardoor ze je niet in de weg zitten.

Let hierop bij het kopen van je dashcam

Er zijn 2 factoren belangrijk: de kijkhoek en de beeldresolutie.

Kies altijd voor een dashcam met een minimale kijkhoek van 120 graden. Je weet dan zeker dat dat wat je gefilmd wil hebben, ook echt gefilmd is. Met een kijkhoek van minimaal 120 graden lukt dat zeker.

Daarnaast is de beeldresolutie, of scherpte, net zo belangrijk. Ga voor een dashcam die past bij jouw wensen. Wil je beschikken over beelden die scherp genoeg zijn om bijvoorbeeld kentekens te kunnen lezen, kies dan voor een HD dashcam.

Extra functies op dashcams

Naast beelden opnemen, kunnen dashcams nog meer. Zo beschikken sommige dashcams bijvoorbeeld over een:

Parkeerfunctie: veel dashcams blijven door filmen als je geparkeerd staat. Superhandig als je geparkeerd staat op een plek waar veel verkeer langs raast, zoals scooters en fietsers. Deze beelden helpen ook om diefstal en vandalisme te voorkomen, aangezien een camera afschrikt.

G-sensor: door deze functie gaat je dashcam automatisch filmen wanneer deze een schok voelt. Dit gebeurt wanneer je plots hard op je rem trapt, of een snelle stuurbeweging moet maken - vaak het begin van een ongeluk.

GPS-sensor: door de sensor weet je precies waar een ongeluk is gebeurd, waardoor je zeker weet dat je genoeg bewijsmateriaal hebt.

Loop recording: door loop recording overschrijft de dashcam je oudste beelden met de nieuwste. Dit voorkomt dat je dashcam zijn geheugen vol raakt en niet meer kan opnemen. Je weet zeker dat je dashcam altijd live filmt.

Regelgeving rondom dashcams

Met een dashcam film je natuurlijk in de openbare ruimte, wat toegestaan is in onder andere Nederland en België. Je mag de opgenomen video’s alleen niet zomaar publiceren op het internet..

Dashcams zijn echter niet overal legaal. In sommige landen zijn ze verboden, in andere wordt het gebruik weer afgeraden.

In Europa zijn dat:

  • Duitsland
  • Luxemburg
  • Frankrijk
  • Zwitserland
  • Oostenrijk
  • Portugal
  • Spanje

Kijk dus goed wat de regels zijn in het land waar je rijdt. Zo voorkom je juridische problemen, en weet je zeker dat je jouw bewijsmateriaal kan gebruiken.

Een veilig gevoel onderweg met de producten van Veilig.nl

In het verkeer gebeuren dagelijks ongelukken, waar dan ook ter wereld. Om te zorgen dat je veilig onderweg bent, hebben we een producten die bijdragen aan je rijveiligheid. En vooral: veilig in de auto, het populairste vervoermiddel ter wereld.

Denk aan: autostoeltjes, brandblussers, blusdekens en veiligheidsfolie voor in je auto. Kortom, Veilig.nl beschikt over een compleet aanbod om jou veilig van A naar B te brengen.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg