• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

De beste raambeveiliging tips voor kinderen

De beste raambeveiliging tips voor kinderen

Kleine kinderen vinden de wereld om zich heen reuze interessant. Zo trekken ze graag alle kastlades open, openen ze deuren en proberen ze ramen open te maken. Dit laatste kan heel gevaarlijk zijn. Kinderen kunnen hun vingers flink bezeren of erger nog: uit het raam vallen. Goede raambeveiliging is daarom van groot belang. Om je hierbij te helpen geven we in dit artikel een aantal tips.

Kinderbeveiliging op het raam

Kleine kinderen zijn grote avonturiers en doen het liefst dingen die niet mogen. Zo vinden ze het openen van ramen reuze interessant. De pret is echter gauw voorbij wanneer ze hun vingers ergens tussen krijgen of uit het raam kukelen. Vooral op hogere verdiepingen kan dit heel gevaarlijk zijn. Voorzie ramen daarom van speciale raambeveiliging voor kinderen. 

Zo zijn raambomen met een kinderslot moeilijker te openen. Het vereist namelijk meerdere handelingen om het raam van slot te krijgen. Vaak gaat het om een combinatie van iets op het handvat indrukken en draaien. Jonge kinderen zijn hier in veel gevallen nog niet toe in staat. Wil je 100 procent zeker weten dat kinderen het raam niet kunnen openen? Kies dan voor een raamboom met een sleutel en bewaar deze op een veilige plek.

Open uit voorzorg ramen niet waar kleine kinderen bij zijn. Ze kijken de kunst namelijk graag af bij hun ouders om het vervolgens na te doen.

Je wilt dat - naast je kinderen - ook inbrekers het raam niet kunnen openen van buitenaf. Let er bij de aanschaf van raamsloten daarom goed op of deze het SKG-keurmerk bevatten. Raambeveiliging met dit keurmerk is uitgebreid getest op duurzaamheid en sterkte. Ook hebben ze een inbraakvertragende functie. Zo levert een slot met 3 sterren tot wel vijf minuten extra inbraakvertraging op. Die paar minuten extra tijd is precies iets waar inbrekers niet op zitten te wachten en zullen ze eerder de handdoek in de ring gooien.

Installeer doorvalbeveiliging voor kinderen

Kinderen zijn razendsnel. Je let even niet op en ze doen al iets wat niet mag. Ook zijn ze vaak heel handig en hebben ze dingen sneller door dan je verwacht. Zo kunnen ze zich eenvoudig aan verwarmingen of kasten optrekken en ramen openmaken. Op de begane grond kan dit al tot nare situaties leiden, laat staan op hogere verdiepingen. Installeer daarom ook doorvalbeveiliging. Dit zijn in veel gevallen horizontale stangen die je aan de buitenzijde van het raam monteert. Hierdoor kan je kind niet zomaar meer z’n hoofd of andere lichaamsdelen naar buiten steken en eruit vallen. 

Ook barrièrestangen kunnen een alternatief zijn. Hoewel deze er vooral voor dienen om inbrekers buiten te houden, zorgt het er ook voor dat je kind binnen blijft. Ook raamuitzetters helpen je kind veilig binnen te blijven.

Het ene deel van dit mechanisme bevestig je op het raam, het andere op het kozijn. Wil je de ruimte even ventileren? Dan kun je het raam gewoon openen door deze in de gewenste stand te zetten. Niet alle raamuitzetters hebben extra beveiliging voor kinderen. Let er bij aanschaf van een raamuitzetter dus goed op of deze kids proof is.

Vergeet ook niet om beveiliging op het raam in de kinderkamer te plaatsen. Kinderen brengen hier veel tijd door, zonder dat je ze continu in de gaten kan houden. Installeer daarom een kinderslot op elk raam dat open kan en voorkom dat kinderen door op stoelen of speelgoed te klimmen bij het slot kunnen komen.

Voorkom ongelukken met grote raampartijen

Ook grote schuifpuien en terrasdeuren vormen een gevaar voor kleine kinderen. Zo kan het gebeuren dat ze het glas over het hoofd zien en hier hard tegenaan lopen of rennen. Plak daarom stickers of raamfolie op de raampartij om botsingen te voorkomen. 

Ook bestaat er het risico dat glas breekt door een harde stoot. Gelukkig kun je dit eenvoudig verhinderen door veiligheidsfolie op de ramen te plaatsen. Hierdoor voorkom je dat het versplinterde glas alle kanten op vliegt met alle bijbehorende gevolgen.

Gerelateerde berichten

Bekijk alle