• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Fietshelmen

Een goede fietshelm of een speciale racefietshelm maakt fietsen veiliger en voorkomt groot letsel door een valpartij. Voor mannen, vrouwen én kinderen.

Nog meer informatie nodig?

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    Urban Iki - Babyfietshelm - Aotake Mint Blue - XS - 44-48 cm
    Urban Iki - Babyfietshelm - Aotake Mint Blue - XS - 44-48 cm
     29,95

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Waarom een fietshelm? 

Een fietshelm is zeker niet alleen nuttig voor de professionele wielrenner. Eigenlijk voor iedereen die op de fiets stapt, is het slim om een fietshelm te dragen. Met een fietshelm kun je de kans op zwaar letsel namelijk verkleinen. 

Het schuim in de helm vangt de klap op de grond op, waardoor de kans op hoofdletsel veel kleiner is. Een veilig idee, zo’n helm.

Fietshelmen voor het hele gezin

Of je kind nu achterop jouw fiets zit of voor het eerst zelf gaat fietsen op de openbare weg, het geeft je een veilig gevoel als je kind een fietshelm draagt. Met een fietshelm voor kinderen is het hoofd van je kind goed beschermd, als hij of zij ten val komt. Zeker als een kindje net leert fietsen en slingerend de weg op gaat, is het wel zo fijn als je kind een helm draagt.

Bij Veilig.nl vind je een ruim aanbod aan fietshelmen voor kinderen. Meet de omtrek van het hoofd van je kindje om zeker te weten dat je het juiste formaat fietshelm koopt. Het is belangrijk dat de helm goed aansluit op het hoofd van je kind, want alleen als de helm precies goed zit, is het hoofd van je kind goed beschermd.

Ook jezelf of je partner goed beschermen op de fiets? Bekijk dan onze fietshelmen voor heren en fietshelmen voor dames. Met de fietshelmen van Veilig.nl zit je hele gezin veilig op de fiets.

Fietshelm kopen: waar moet je op letten?

Als je een fietshelm gaat kopen, kun je beter niet de eerste de beste helm in je winkelmandje gooien. 

Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een helm die perfect aansluit op je hoofd. De meeste helmen zijn aan de binnenkant voorzien van een riempje waarmee je de helm strakker of losser kunt maken, zodat deze perfect op je hoofd zit. Een niet-passende helm zal namelijk sneller losschieten als je valt. Ook is een fietshelm is voorzien van een kinbandsluiting zodat je er zeker van bent dat de helm op z’n plek blijft zitten. Ook bij een val. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kinbandsluitingen: een snelsluiting, magnetische sluiting of dubbel D-sluitingen. 

Ook wel zo fijn: de fietshelmen van Veilig.nl ventileren goed. Een goed ventilerende fietshelm heeft ventilatiegaten, die zweet kunnen transporteren en verkoeling bieden voor je hoofd. Doordat er via de ventilatiegaten lucht onder je helm kan komen, blijft het zweet niet in de helm hangen. Wel zo hygiënisch.

Als je een fietshelm koopt, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze écht goed en veilig is. Alle fietshelmen van Veilig.nl zijn gekeurd en/of gecertificeerd. Met een fietshelm van Veilig.nl kun je dus met een gerust gevoel op je fiets stappen.

Wanneer moet je een fietshelm vervangen?

Vergeet zeker niet je fietshelm op tijd te vervangen. Ons advies is om een helm maximaal vijf jaar te dragen. Dat heeft te maken met het beschermende schuim dat in een helm zit om de klap op te vangen. Na zo’n vijf jaar gebruik van de helm is het schuim uitgedroogd en kan een helm daarom minder goede bescherming bieden als je valt. 

Vervang je fietshelm ook als het schuim gescheurd is, bijvoorbeeld na een val. Als het schuim niet meer intact is, kan de helm daarna minder goed klappen opvangen. Je loopt dus een groter risico op letsel na een val. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Nog meer benodigdheden voor veiligheid onderweg

Veilig.nl heeft het grootste assortiment veilige producten van Nederland. Niet alleen voor in huis, maar ook om veilig onderweg te zijn vind je bij Veilig.nl veel verschillende producten. Naast fietshelmen, kun je bij Veilig.nl bijvoorbeeld ook veilige fietsstoeltjes aanschaffen. Zo kun je je kind veilig vervoeren naar welke plek dan ook. Als jij én je kind daarnaast een fietshelm dragen, ben je er zeker van dat jullie optimaal beschermd op de fiets stappen.

"
go to top