• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

EHBO-kinderveiligheid

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Veilig.nl - Verbandtrommel kinderen - kinderveiligheid
    Veilig.nl - Verbandtrommel kinderen - kinderveiligheid
     38,50

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Comfortabele gehoorbescherming voor je kind

Waar volwassenen soms denken dat bepaalde geluiden niet zo hard zijn, is dit voor kinderoren wel anders. Omdat kinderen nog volop groeien is hun gehoor nog niet volledig ontwikkeld. Dit maakt hun oren dan ook een stuk kwetsbaarder dan onze eigen. Zo loopt 1 op de 8 kinderen permanente gehoorschade op. 

Naast dat het simpelweg heel vervelend is dat kinderen hun klasgenootjes minder goed kunnen verstaan, kan het ook leiden tot concentratieproblemen, stress en een taalachterstand. Neem het gehoor van je kind daarom serieus en laat hem of haar in een luidruchtige omgeving gehoorbescherming dragen. Hiermee demp je schadelijke geluiden, zonder je kind af te sluiten van gevaarlijke situaties.

Gehoorbescherming voor kinderen tijdens concerten, festivals en kermissen

Wetgeving op het gebied van geluid heeft de afgelopen jaren gelukkig veel aandacht gekregen. Het maximale geluidsniveau van 103 decibel bij concerten en festivals is echter alleen veilig wanneer je geschikte gehoorbescherming draagt. Geluiden van 80 decibel kunnen namelijk al schadelijk zijn voor het gehoor van zowel kinderen als ouderen. Bescherm daarom ook je eigen oren met gehoorbescherming voor volwassenen. Ook biedt kinder gehoorbescherming een uitkomst bij bezoekjes aan de kermis, het bijwonen van race-evenementen en het kijken naar vuurwerk.

Rustig en geconcentreerd werken op school met gehoorbescherming in de klas

Raakt je kind snel overprikkeld in een rumoerig klaslokaal of andere lawaaiige ruimte? Dan helpt kinder gehoorbescherming bij het buitensluiten van storende geluiden. Zo kan je kind rustig en geconcentreerd werken, zonder afleiding door vervelende prikkels. Dankzij speciale geluidsfilters hoort je kind nog wel omgevingsgeluiden en ook met elkaar praten lukt nog goed. Dit maakt dat de kinder gehoorbescherming ook een heel veilig product is. Mochten er zich gevaarlijke situaties voordoen, dan komen waarschuwingen direct bij je kind aan.

Voor elk kind passende gehoorbescherming

Kinder gehoorbescherming is aanbevolen voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar. Echter kan de geschikte leeftijd per product verschillen, waardoor ook kleuters soms al kinder gehoorbescherming kunnen dragen. Je hoeft gelukkig niet elk jaar nieuwe gehoorbescherming aan te schaffen. De meeste gehoorbescherming is namelijk verstelbaar, waardoor het eenvoudig met je kind meegroeit. Je hoeft alleen maar de verstelbare hoofdband iets aan te passen om de gewenste pasvorm te creëren. 

Kindergehoorbeschermers hebben qua uiterlijk trouwens veel weg van een koptelefoon. Veel mensen noemen kinder gehoorbescherming dan ook wel een kinder koptelefoon. Waar normale koptelefoons echter geluid produceren, zorgt gehoorbescherming ervoor dat schadelijke geluiden buiten worden gehouden. Een andere veelgehoorde benaming is oorkap voor kinderen of kinderoorkap. 

Trendy gehoorbescherming voor kinderen

Kinderen vinden het geen probleem om met gehoorbescherming rond te lopen vanwege de comfortabele voering en de hippe designs. Het zachte materiaal voelt namelijk prettig aan en ook worden ze enthousiast van de leuke prints. In ons assortiment vind je verschillende trendy opties. Er zit dus vast gehoorbescherming tussen waar je kind blij van wordt. Vaak is ook een handige opbergtas inbegrepen. Hiermee houd je de oorkappen schoon en stofvrij, wanneer je kind hem eventjes niet draagt. Ook is het bij sommige modellen mogelijk om de de zogenoemde oorkappen op te vouwen. Hierdoor kun je het nog makkelijker ergens mee naartoe nemen.

Je kind laten zwemmen zonder oorpijn

Kinderen zijn gek op zwemmen. In het zwembad, in de zee, in een meer of plas: het maakt ze vaak niet uit waar, als ze maar lekker met elkaar in het water kunnen spetteren. Tijdens een zwempartij komt er dan ook snel water in hun oren. Dit kan voor sommige kinderen heel vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Met speciale oordopjes die je in de gehoorgang plaatst kan je kind weer ongestoord zwemmen, zonder hinder aan het water te ondervinden. Hoewel de oordopjes water buitensluiten, zorgen de ingebouwde filters ervoor dat omgevingsgeluiden en gesprekken wel hoorbaar blijven.

Dit maakt de zwemoordopjes voor kinderen ook een hele veilige oplossing. Mocht er zich gevaar voordoen, dan heeft je kind dit namelijk direct door. Let er bij de aanschaf van zwemoordopjes dan ook altijd goed op of dit het gehoor niet vermindert. Daarnaast bieden oordopjes voor zwemmen een uitkomst bij kinderen die buisjes hebben of snel een oorontsteking krijgen. Kan jouw kind zich echt uren op het strand vermaken of doet hij of zij graag aan watersport? Dan kun je er ook surfersoor mee voorkomen.

Gehoorbescherming voor elke leeftijd

Er gaat niets boven de gezondheid van je gezin. Onze specialisten hebben daarom een speciale checklist opgesteld met producten waarmee je de veiligheid en gezondheid van je huishouden kunt vergroten. Ook vind je op onze website handige overzichten per levensfase. Zo vind je in de categorie gehoorbescherming ook gehoorbescherming voor baby’s en gehoorbescherming voor senioren.

 

"
go to top