• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Slimme rookmelders

Jaarlijks vinden er tienduizenden woningbranden per jaar plaats. Bij zo’n 60% van de fatale woningbranden waren geen rookmelders aanwezig. Verklein de kans op deze nachtmerrie en rust jouw woning uit met slimme rookmelders.

Nog meer informatie nodig?

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Slimme rookmelder op iedere etage

Gewekt worden door de geur van een smeulend vuur: we willen er niet aan denken. En daarom moeten we er juist wél aan denken. Hoe graag we het ook willen, niet alles is te voorkomen. Een ongeluk zit - hoe cliché ook -  in een heel klein hoekje. Wat dacht je van een vergeten stekker in een stopcontact, kortsluiting in een elektrisch apparaat, het vergeten waxinelichtje of de sigarettenpeuk die toch niet uit bleek? Brand komt altijd onverwachts. 

En helaas gebeurt dat heel vaak: jaarlijks wordt ongeveer één op de 67 woningen getroffen door brand. Dat zijn in iedere wijk al gauw een paar huizen! Dat getal moet omlaag. 

Vanaf vanaf 1 juli 2022 verplichten verzekeraars daarom de aanwezigheid van rookmelders in bestaande woningen. Voor nieuwbouwwoningen geldt de verplichting van minstens één rookmelder per verdieping al langer. Het plaatsen van een slimme rookmelder zorgt ervoor dat brand wordt gesignaleerd nog voor het de kans krijgt echt te ontstaan. Jij krijgt direct een alarmbericht op je mobiele telefoon zodat je op datzelfde moment nog kunt ingrijpen. Verandert de luchtkwaliteit en daalt het zuurstofgehalte bijvoorbeeld plotseling? Ook dit is een belangrijk signaal dat door veel slimme rookmelders wordt opgepikt.

Wat is een smart rookmelder?

Het verschil tussen een een slimme rookmelder en traditionele rookmelder, is eigenlijk heel eenvoudig. De traditionele rookmelder slaat in huis een luid alarm bij het ontstaan van rook. Dit hoor je uitsluitend wanneer je thuis bent. Een slimme rookmelder slaat óók een luid alarm in huis en waarschuwt je daarnaast via de bijbehorende smartphone-app. Zo weet je altijd dat er rook/en of vuur is waargenomen, ook wanneer je zelf niet thuis bent. Je ziet niet alleen dát er iets is waargenomen, maar ook in welke ruimte de rookmelder is afgegaan en wanneer. Zo is er misschien nog tijd om actie te (laten) ondernemen en het escaleren van de brand te voorkomen. Alle gegevens worden nauwkeurig geregistreerd in de app. Mocht er onverhoopt verzekeringswerk aan te pas komen, dan kun je deze data direct doorspelen en aantonen dat je goed voorbereid was.

Smart rookmelders combineren met andere smart home producten

Het is raadzaam om behalve iedere etage- ook iedere ruimte te voorzien van een slimme rookmelder. De smart rookmelders communiceren onderling met elkaar waardoor je, behalve via je smartphone, ook live in de slaapkamer wordt gewekt indien er ’s nachts op zolder een brand ontstaat. 

De smart rookmelders werken daarnaast samen met andere smart home producten op platformen als Amazon Alexa, Google Assistent, Apple HomeKit of Samsung SmarThings, zodat er bij het afgaan van een alarm desgewenst een heel programma in werking treedt. Is je huis voorzien van slimme verlichting, dan schieten alle lampen op de vluchtroute bijvoorbeeld automatisch aan zodra de rookmelders geactiveerd worden. Slimme beveiligingscamera’s starten automatisch met filmen (ideaal wanneer de brand bij de voordeur aangestoken blijkt) en slimme deursloten ontgrendelen vanzelf bij een brandsignaal. 

En als je toch al bezig bent met brandpreventie en het ophangen van smart rookmelders, hang dan ook direct koolmonoxidemelders op, die je waarschuwen wanneer er een te hoge concentratie CO2 in huis aanwezig is.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg