• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Slimme deursloten

Een deur openen met je smartphone: wie had dat óóit kunnen bedenken? Met slimme deursloten kan het. Je ziet op afstand hoe vaak en wanneer de deur geopend is en ontgrendelt (of vergrendelt) deze direct met één druk op de knop.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Slimme deursloten bedienen met je smartphone

Een veilig gevoel is goud waard. Niet voor niets wordt een huis ook wel je ‘veilige thuishaven’ genoemd. Wanneer je je toegangsdeuren voorziet van slimme deursloten bedien je deze vervolgens op afstand via een bijbehorende smartphone app. De app houdt alle data nauwkeurig bij: hoe vaak wordt welke deur geopend en wanneer? Zo heb je het direct in de gaten wanneer er iets niet in de haak is. En slimme sloten zijn daarnaast ook gewoon heel praktisch: je drukt vanuit de auto op de juiste knop en je vrienden die voor de deur staan, kunnen vervolgens alvast koffie zetten terwijl jij rustig naar huis rijdt. Of geef de schoonmaakster toegang zonder een sleutel te hoeven uitlenen; slimme sloten bieden voordelen in veel opzichten. Je opent een smart lock behalve met je smartphone ook via een pincode, RFID (een tag met een chip), je vingerafdruk, een afstandsbediening of een overrulende mechanische sleutel, wanneer je eerste optie tijdelijk niet werkt. 

Geen sleutels nodig dankzij slimme sloten

Bij het gebruik van slimme deursloten heb je geen fysieke sleutels meer nodig. Dit scheelt voor veel mensen een heleboel stress. Want hoe vaak heb jij al thuis voor de deur gestaan, druk graaiend in je jaszak waar (helaas) wéér niets rammelt? Met je hartslag in je keel en de zweetdruppels op je voorhoofd volgt er een panische zoektocht naar die ellendige sleutelbos. Of de deur dichtgetrokken terwijl de sleutel nog binnen ligt? Die stress wordt, net als een dure slotenmaker, met slimme sloten echt overbodig. We leven immers in een tijd waarin we nagenoeg álles met onze smartphone kunnen doen - van navigeren tot betalen en nu zelfs het openen en sluiten van je deuren. Laat jouw geheugen je ook regelmatig in de steek? Je ziet via de bijbehorende app of er een deur ontgrendeld is, en welke dit is, en blokkeert de toegang indien nodig alsnog - gewoon op afstand. 

Combineer je de slimme deursloten met andere sensoren van een smart home-systeem (gekoppeld met bijvoorbeeld Google Home of Amazon Alexa), dan hoef je de deur zelfs niet via de app te openen. Zo kunnen slimme deurbellen een thuiskomst registreren, waarna het slimme slot weet dat je thuis bent en direct ontgrendelt. Dat is nog eens een warm welkom. Ook kun je instellen dat de sloten meteen vrijgegeven worden zodra de slimme rookmelders afgaan. 

Veiligheid van slimme sloten

Slimme apparaten worden - met het oog op hacken of technische problemen - soms als onveilig ingeschat. Ben je er nog niet bekend mee, dan lijkt een slim slot misschien enorm spannend. Want wat als iemand zich illegaal toegang verschaft tot jouw systeem en vervolgens makkelijk naar binnen wandelt? Gelukkig zijn slimme deursloten heel veilig en kun je deze met een gerust hart gebruiken. Het slimme slot wordt namelijk beveiligd met een speciale encryptie welke je qua veiligheid kunt vergelijken met de veiligheid van internetbankieren. De verbinding komt tot stand via WiFi of, wanneer je in de buurt bent, via Bluetooth. Slimme deursloten komen in drie soorten: met ingebouwde elektromotor, met een elektronische cilinder of met elektronisch deurbeslag. Het eerste slot monteer je in het kozijn, de tweede is te vergelijken met een ‘gewone’ knopcilinder met daarop een kaartlezer, en de derde ziet eruit als een deurklink met daarin alle benodigde elektronica. Verschillende mogelijkheden voor verschillende situaties.

Je installeert de bijbehorende slimme app op jouw smartphone en kunt vervolgens zelf sleutels creëren en gebruikers toewijzen. Zo zie én bepaal je altijd en overal welke gebruiker toegang heeft tot welke deur (en wanneer deze geopend/gesloten wordt). Slimme deursloten zijn bijvoorbeeld ook ideaal wanneer je kind na school voor het eerst alleen naar huis mag fietsen terwijl jij nog even aan het werk bent. Je hoeft geen sleutel mee te geven (deze kan dus ook niet verloren raken) en verneemt via de smartphone-app dat je kind veilig thuisgekomen is. 

Gebruik je naast slimme deursloten ook slimme beveiligingscamera’s? Dan kun je zelfs een visuele glimp opvangen van je thuiskomende kind. Leuker kunnen we loslaten niet maken, maar met slimme alarmsystemen gelukkig wel makkelijker.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg