• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Stoeltjes

De meeste baby’s leren zelfstandig rechtop te zitten wanneer ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn. Soms gaat dit nog wel wat wankel, omdat hun spieren nog volop in ontwikkeling zijn. Voorzie je kleintje daarom van de benodigde steun met een veilig en stevig babystoeltje.

Nog meer informatie nodig?

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Lionelo - Rocker Rita - Grijs
    Lionelo - Rocker Rita - Grijs
    Regular Price  69,95 Special Price  52,46

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Een wipstoeltje: het eerste ‘stoeltje’ van je kind

Wanneer je baby zo’n 8 weken oud is, kun je gebruik gaan maken van een wipstoeltje. Waar de term ‘wipstoeltje’ vandaan komt, is niet zo moeilijk te raden. De banaanvormige structuur van zo’n stoeltje zorgt er namelijk voor dat je kleintje zelfstandig op en neer kan wippen. Een leuke, rustige en ontspannende bezigheid.

Ook veel ouders zijn dankbaar voor deze handige uitvinding. Je kunt je baby namelijk zorgeloos in een wipstoeltje plaatsen als je even je handen vrij moet hebben. Ideaal voor tijdens het koken, de was opvouwen of de boodschappen opbergen. Jij kunt doen wat je moet doen, met een blije baby in je ooghoek.

Niet elk wipstoeltje is echter even veilig. Zo zijn er wipstoeltjes op de markt zonder verstelbare rugleuning, met te grote openingen en zonder anti-sliplaag. Dat wil je natuurlijk niet en dat begrijpen wij. Daarom vind je op Veilig.nl alleen stoeltjes die gecertificeerd of uitgebreid getest zijn. Hier kan je kind comfortabel en verantwoord in wippen, liggen en spelen.

Ontspannen badderen met een badstoeltje

Een van de leukste momenten van de dag: je baby in bad doen. Samen spetteren met water en spelen met schuim. Veel ouders gebruiken hier babybadjes voor tot hun kleintje zelfstandig kan zitten. Daarna stappen ze over op badstoeltjes. Deze plaats je in een babybadje of gewone badkuip om je baby extra steun en comfort te geven bij het zitten.

Fijn voor je kleintje en ook voor jou. Met een badstoeltje heb je namelijk beide handen vrij om met je baby te spelen en hem of haar te wassen. Ook voorkom je er rugproblemen mee. Je hoeft namelijk niet meer te bukken om je kind in evenwicht te houden. Hoewel je kind veilig rechtop kan zitten, raden we aan om altijd goed op te letten en in dezelfde ruimte te blijven.

Een kinderstoeltje voor thuis en onderweg

In een kinderstoel kan je kleintje gezellig met de rest van het gezin aan tafel zitten. Samen eten, tekenen of een spelletje doen. Niet elke kinderstoel is echter even handig om mee te nemen uit logeren of op vakantie vanwege het formaat en het gewicht. Daarnaast neemt een gewone kinderstoel al gauw veel ruimte in beslag in een kleine woning.

Steeds meer ouders kiezen daarom voor opvouwbare kinderstoeltjes. Deze zijn licht van gewicht en hebben - in opgevouwen toestand - het formaat van een tablet. Ideaal om mee te nemen in je fietstas, rugzak of handbagage. Ook het in elkaar zetten van een opvouwbaar kinderstoeltje is een fluitje van een cent.

Je hoeft namelijk alleen maar aan de rode lus te trekken tot je een klik hoort. Dit doet echter niets af aan de stevigheid van het opvouwbare kinderstoeltje. Het kan namelijk een gewicht tot wel 75 kg dragen. De gordels en het bijbehorende harnas maken deze verhogende zitplek - ook wel een seat booster of stoelverhoger genoemd - ook nog eens heel veilig.

Een veilige omgeving voor je kind

Als kersverse ouder vliegen de - goed bedoelde - tips je om de oren. Over babystoeltjes, babyfoons, speelgoed en ga zo maar door. Niet zo gek, want je dierbaren hebben natuurlijk het beste met je voor. Het kan echter wel voor verwarring zorgen, waardoor je het overzicht kwijtraakt.

Daarom hebben onze specialisten een handige checklist gemaakt voor iedere levensfase. Zo weet je zeker dat je alle producten in huis hebt voor de veiligheid van je kindje. De angst om iets belangrijks te vergeten wordt hiermee dus overbodig.

"
go to top