• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Toiletbeugels

Een toiletbeugel is dé oplossing voor mensen die meer zekerheid en stabiliteit willen op het toilet. Het installeren van een toiletbeugel kan het gebruik van het toilet aanzienlijk comfortabeler en veiliger maken, vooral voor mensen met verminderde mobiliteit.

Nog meer informatie nodig?

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voorkom valpartijen met een toiletbeugel!

Als je mobiliteit afneemt, vooral naarmate je ouder wordt, kunnen alledaagse taken zoals bukken en draaien steeds uitdagender worden. Dit kan vooral problematisch zijn bij het gebruik van het toilet. Naast de lage toiletzitting en de noodzaak om jezelf vast te houden bij het zitten, kan ook het opstaan voor extra uitdagingen zorgen. Dit gebrek aan ondersteuning kan niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook het risico op valpartijen vergroten.

In deze situaties kan een toiletbeugel, ook bekend als een wc-beugel, een waardevolle aanvulling zijn. Niet alleen biedt het extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het gebruik van het toilet, maar het kan ook het zelfvertrouwen vergroten en de angst voor vallen verminderen. Door de beugel op strategische plekken te plaatsen, kun je hem stevig vastpakken, waardoor het gebruik van het toilet eenvoudiger en comfortabeler wordt. 

Welke toiletbeugel past het beste bij jou?

Bij het kiezen van de ideale toiletbeugel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren die passen bij jouw specifieke situatie. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte in je badkamer of toilet, je mobiliteitsniveau en eventuele specifieke behoeften zoals opklapbare opties of extra accessoires.

Een handige toevoeging aan een toiletbeugel is bijvoorbeeld een geïntegreerde wc-rolhouder, waardoor je alles binnen handbereik hebt. Voor optimale ondersteuning en stabiliteit kun je zelfs overwegen om twee toiletbeugels aan beide zijden van het toilet te monteren. Als ruimte een beperking vormt, biedt een opklapbare toiletbeugel een slimme oplossing. Deze beugel biedt flexibiliteit voor huishoudens met verschillende behoeften en is vooral handig voor rolstoelgebruikers in kleinere ruimtes.

Nadat je hebt besloten welke toiletbeugel het beste bij jouw situatie past, is het ook essentieel om te letten op het maximale draaggewicht en de afmetingen van de beugel. Op deze manier zorg je ervoor dat de beugel voldoende stevigheid biedt en goed past bij de beschikbare ruimte in je badkamer of toilet.

Het plaatsen van een toiletbeugel aan de muur kan een uitdaging lijken, maar gelukkig valt dat in de praktijk vaak mee. Het vergt echter wel nauwkeurigheid en deskundigheid om dit veilig te doen. Het type pluggen en schroeven dat je nodig hebt, kan namelijk variëren afhankelijk van de muurstructuur. Als je hierover twijfelt, is het verstandig om professioneel advies in te winnen. Vaak worden toiletbeugels niet geleverd met schroeven en pluggen vanwege deze variatie in muurconstructies.

Een toiletbeugel met een grotere wandplaat is aan te bevelen als de muur niet stevig genoeg is voor een standaard beugel. Op deze manier wordt het gewicht van zowel de beugel als de gebruiker gelijkmatiger verdeeld over de muur, wat resulteert in extra stabiliteit en veiligheid. Bij het monteren is het ook van belang om de ideale hoogte te overwegen door de gebruiker voor het toilet te laten staan en de ellebogen licht te buigen. Over het algemeen ligt de optimale hoogte tussen de 83 en 91 centimeter, afhankelijk van de lengte van de gebruiker en de hoogte van het toilet.

In de badkamer, waar de meeste ongelukken thuis gebeuren, kun je extra veiligheidsmaatregelen nemen. Gebruik antislip-spray om uitglijden in de douche of badkuip te voorkomen. Douchestoelen bieden ondersteuning voor degenen die moeite hebben met langdurig staan. Wandbeugels zorgen voor extra stabiliteit. Voor alleenwonende senioren zijn een mobiele alarmknop en alarmmatten handige toevoegingen om snel hulp te kunnen inschakelen in geval van nood.

go to top