• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Douchezitje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, met name in de badkamer. Zo kan een klein plasje water, wat zeepresten of een gladde douchemat voor veel narigheid zorgen tijdens het douchen. Verklein daarom het risico op uitglijden met een douchekruk of douchestoel. 

Nog meer informatie nodig?

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. SecuCare - Douchestoel Quattro - Zwart - Verstelbaar in hoogte - 39-54 cm
  SecuCare - Douchestoel Quattro - Zwart - Verstelbaar in hoogte - 39-54 cm
   61,84
 2. SecuCare - Douchekruk Quattro - Wit - Verstelbaar in hoogte - 390-540 mm - Rechthoekig gevormd
  SecuCare - Douchekruk Quattro - Wit - Verstelbaar in hoogte - 390-540 mm - Rechthoekig gevormd
   59,99
  SecuCare - Douchezitje opklapbaar met uitschuifbare pootjes - Wit - 42x38 cm
  SecuCare - Douchezitje opklapbaar met uitschuifbare pootjes - Wit - 42x38 cm
   206,20
  SecuCare Douchestoel - Wit - Opklapbaar - 42x38 cm
  SecuCare Douchestoel - Wit - Opklapbaar - 42x38 cm
   175,98
  SecuCare Douchezitje - Wit - Opklapbaar - 38,5x21 cm
  SecuCare Douchezitje - Wit - Opklapbaar - 38,5x21 cm
   125,61
 3. SecuCare - Douchekruk Quattro - Wit - Verstelbaar in hoogte - 39-54 cm
  SecuCare - Douchekruk Quattro - Wit - Verstelbaar in hoogte - 39-54 cm
   50,12

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Voor elke douche een douchekruk of douchestoel

Naast dat douchen met een douchezitje veiliger is, voelt het ook een stuk comfortabeler aan. Zo kun je stabiel en ontspannen zitten terwijl het water over je lichaam stroomt. Ook is het minder vermoeiend voor mensen die slecht ter been zijn en biedt het een uitkomst voor ouderen of revaliderenden die verzorgd worden. Of een douchekruk of douchestoel het meest geschikt is, hangt af van de gewenste mate van ondersteuning en de grootte van de doucheruimte.

Een douchekruk voor kleine ruimtes

Zo is een douchekruk ideaal voor mensen die af en toe ondersteuning nodig hebben of een kleine doucheruimte hebben. De meeste douchekrukken zijn voorzien van een anti-sliplaag en hebben rubberen voetjes voor extra grip. 

Daarnaast zorgen eventuele afwateringsopeningen en een hygiënische uitsparing ervoor dat water en zeepresten niet op de stoel blijven liggen. Ook bevatten veel douchekrukken handvatten om de stoel mee vast te pakken of op te tillen. Vooral voor kleine of juist lange mensen is het handig om een douchekruk met verstelbare poten aan te schaffen.

Een stevige douchestoel aan de muur

Douchen wordt al helemaal comfortabel met een hygiënische douchestoel. Waar een douchekruk alleen een zitoppervlak heeft, beschikt een douchestoel vaak ook over een (verstelbare) rugleuning en eventuele armleuningen voor nog meer ondersteuning. Je kunt zowel voor een losse douchestoel kiezen als voor een douchestoel aan de muur. Dit laatste is alleen mogelijk wanneer de badkamermuur stevig genoeg is. Is dit het geval, maar woon je in een huurhuis? Controleer dan eerst of het toegestaan is om een douchestoel aan de muur te bevestigen.

Ook handig: een opklapbare douchestoel

Is je badkamer niet zo groot of heb je huisgenoten die geen ondersteuning nodig hebben? Kies dan voor een opklapbare douchestoel. Na gebruik kun je deze eenvoudig en snel inklappen. Ook maakt een opklapbare douchestoel het reinigen van de badkamer makkelijker. De douchestoel zelf heeft geen speciale reiniging nodig. De veelal geïntegreerde afwatering maakt een douchestoel namelijk hygiënisch en onderhoudsvrij. Na gebruik hoef je het oppervlak dus alleen maar met water af te spoelen.

De veilige oplossing voor een badkuip

Heb je geen douche, maar een bad in huis? In ons assortiment vind je ook badzitjes. Dit verhogende hulpmiddel maakt het comfortabel om zittend in bad te douchen. De badzitjes zijn in in breedte verstelbaar en eenvoudig aan de badrand op te hangen. Dit maakt het geschikt voor vrijwel iedere badkuip. 

Een veilige woonomgeving voor senioren met de producten van Veilig.nl

Met een douchekruk of douchestoel verklein je de kans op valpartijen onder de douche. Wil je het risico minimaliseren? Gebruik dan anti-slipspray om een anti-sliplaag aan te brengen in de douchebak. Een veilig en hygiënisch alternatief voor een douchemat. 

Brengt ook naar het toilet gaan uitdagingen met zich mee? Installeer dan toiletbeugels aan één of beide zijden van het toilet voor extra steun. Zo kun je zelfstandig op de wc gaan zitten en weer opstaan door je vast te houden aan de toiletbeugel.

De badkamer is helaas niet de enige plek in huis waar je soms hulp nodig hebt. Ben je bang om ‘s nachts uit bed te vallen en niet meer overeind te kunnen komen? Leg dan een alarmmat neer voor extra veiligheid. Vind je het een fijn gevoel om altijd hulp in te kunnen schakelen, ook als je onderweg bent? Draag dan een mobiele alarmknop.

"
go to top