Luchtbevochtigers
Heb je in huis last van een kriebelende keel, droge ogen en een droge huid? Dan is de kans groot dat de luchtvochtigheid in huis te laag is, iets wat al snel gebeurt in de wintermaanden. Verbeter de luchtvochtigheid in huis met een luchtbevochtiger.
De voordelen van en luchtbevochtiger
Luchtbevochtigers zorgen er voor dat de luchtvochtigheid in je huis omhoog gaat. Dit is vooral nodig in de winter. In de wintermaanden draait je verwarming op volle toeren en daalt de luchtvochtigheid daardoor al snel naar 30% of lager. En dat terwijl de ideale luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60% ligt.
Wanneer de luchtvochtigheid goed op peil is, brengt dat flink wat voordelen met zich mee.
Zo voorkom je met vochtige lucht dat je een droge keel, droge ogen en een droge huid krijgt.
Ook planten en huisdieren halen voordeel uit je luchtbevochtiger. Zo blijven je planten in topconditie, omdat ze altijd vochtig genoeg zijn. Daarnaast voorkom je luchtwegklachten bij je huisdieren.
Een ander voordeel van een luchtbevochtiger in huis, is voor je huis zelf. Droge lucht kan namelijk schade aan houten meubels en vloeren veroorzaken. Dit voorkom je met een luchtbevochtiger.
Supermakkelijk: automatische luchtbevochtigers
Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, en kies voor een automatische luchtbevochtiger. Deze regelt zelf de vochtigheid in huis. Wanneer het apparaat merkt dat de luchtvochtigheid te laag is, gaat hij aan het werk om de luchtvochtigheid weer op peil te brengen.
Waar je op moet letten bij het kopen van je luchtbevochtiger?
Ben je van plan een luchtbevochtiger in huis te halen? Dan is het slim om rekening te houden met de volgende punten:
Plaats. Luchtbevochtigers worden het meest gebruikt in de woonkamer, slaap- of babykamer of in kantoorruimtes. De plaats bepaalt min of meer welke luchtbevochtiger bij je past. Zo wil je dat de luchtbevochtiger niet te veel geluid maakt als je ‘m in je slaapkamer zet, bijvoorbeeld.
Oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte is die je wil bevochtigen, hoe krachtiger je luchtbevochtiger moet zijn.
Type luchtbevochtiger. In principe zijn er drie verschillende luchtbevochtigers. Dit zijn ultrasone luchtbevochtigers, waterverdampers en luchtwassers - een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één.
Hoe werkt een luchtbevochtiger?
De werking van de luchtbevochtiger ligt aan het type bevochtiger dat je kiest.
Ultrasoon: dit type luchtbevochtiger zorgt voor trillingen in het water, waardoor je nevel krijgt. Deze waterdruppeltjes eindigen vervolgens in de lucht.
Koudwaterverdampers: deze bevochtigers zuigen lucht langs hun filters, en blazen die weer uit. Er komt droge lucht in, en er gaat dus weer vochtige lucht uit.
Stoombevochtigers: dit type verwarmt water. De vochtige damp stijgt vervolgens de lucht in.
Luchtwassers: deze luchtbevochtigers en -reinigers in één gebruiken hun ronddraaiende schijven om de lucht vochtig te maken en naar buiten te blazen.
Andere handige apparaten om je klimaatbeheersing te regelen
Luchtreinigers zijn een van de vele middelen om thuis je klimaatbeheersing op orde te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een luchtreinigers die vervuilde lucht opzuigen, en schone lucht uitblazen Handig tegen fijnstof, rook en keukengeurtjes.
Heb je in huis juist last van een te hoge luchtvochtigheid? Ga dan voor een luchtontvochtiger die schimmel en vochtige plekken in huis voorkomen.
En uiteindelijk gaat er niets boven frisse lucht van buiten. Met raamuitzetters waait de schone lucht van buiten moeiteloos je huis binnen, zonder dat je ramen gaan klapperen.
Welk product je ook zoekt om het klimaat in huis te regelen, je vindt ‘t bij Veilig.nl. Al onze producten zijn getest en/of gecertificeerd. Zo ben je verzekerd van een goede én veilige aankoop.
Wil je ons volgen?