• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Wipstoeltjes

Graaien naar een knuffeltje, ontspannen heen en weer schommelen of al turend de wereld ontdekken. In een wipstoel kan je kleintje ontspannen en lekker spelen, terwijl jij je handen vrij hebt. Zo kun je met een gerust hart koken of de was wegwerken, met een blije baby in je ooghoek.

Nog meer informatie nodig?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Lionelo - Rocker Rita - Grijs
    Lionelo - Rocker Rita - Grijs
    Regular Price  69,95 Special Price  52,46

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Soorten wipstoeltjes voor baby’s

Is je baby ongeveer 8 weken oud? Dan kun je een wipstoel gaan gebruiken. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een baby wipstoeltje? Naast het gewicht van je kind, is het handig om na te gaan of de wipstoel verstelbaar moet zijn. Ook het bevestigen van een speelboog behoort tot de opties. 

Daarnaast is het belangrijk dat de wipstoel ergonomisch verantwoord is. Baby’s zijn volop in de groei, dus hebben goede ondersteuning nodig. Vooral bij de allerkleinsten is het van belang dat ze zo vlak mogelijk liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze hun buikje beter kunnen ontspannen, waardoor ze rustiger adem kunnen halen en comfortabel kunnen rusten.

Moet de wipstoel ook mee uit logeren of op vakantie? Kies dan voor een sterke, maar lichtgewicht wipstoel die makkelijk in te klappen is. Verder zijn er ook nog baby wipstoeltjes op de markt met technische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan interactief speelgoed, ingebouwde muziek en trilfuncties. Ook elektrische wipstoeltjes die automatisch bewegen komen steeds vaker voorbij, maar niet elke baby vindt dit fijn.

Een baby wipstoel veilig gebruiken

In ons assortiment vind je alleen wipstoeltjes die gecertificeerd of uitgebreid getest zijn. Onze specialisten selecteren namelijk alleen de beste producten, die voldoen aan de strengste veiligheidseisen en -richtlijnen. In onze wipstoeltjes kan je kleintje dus zorgeloos wippen, snoozen en spelen. Wel is het belangrijk om je kind goed in de baby wipstoel te zetten voor veilig en verantwoord gebruik.

Met name het tuigje verdient aandacht bij een veiligheidscheck. Het tuigje zorgt er namelijk voor dat je kind er niet uit kan vallen of onderuit kan glijden. Controleer vooral goed of de openingen voor de beentjes niet te groot zijn. Een kleine baby kan hier namelijk per ongeluk doorheen glijden. Ook de verstelbaarheid van een baby wipstoel speelt een grote rol bij de veiligheid ervan. In het begin moet de wipstoel zo plat mogelijk liggen. Hoe groter je kind vervolgens wordt, hoe rechter de wipstoel mag staan. Wil je je kind ook te eten geven in de wipstoel? Zet deze dan zo recht mogelijk om verstikkingsgevaar te voorkomen. Ook een uitwasbare hoes is in dit geval wel zo prettig.

Wipstoeltjes voor dreumesen en peuters

Veel ouders gebruiken een wipstoel voor hun kleintje tot ze tussen de 6 en 9 maanden oud zijn of zelfstandig kunnen zitten. Vind je kind het ontspannend om in de wipstoel te liggen? Dan kun je voor een wipstoel kiezen die een groter gewicht aan kan. Hiermee kunnen dreumesen en peuters ook veilig en verantwoord van een wipstoel blijven genieten.

Producten voor een blije en veilige baby

Naast wipstoeltjes vind je nog meer producten op Veilig.nl die een veilige omgeving voor je baby creëren. Zo zorgen onze babymatrassen en babybedbumpers voor een zorgeloze nachtrust. Kan je kleintje zelfstandig zitten? Dan is het tijd om te kijken naar stoeltjes! Met opvouwbare kinderstoeltjes kunnen kinderen altijd en overal bij de rest van het gezin zitten. Wel zo gezellig! Ook badstoeltjes zijn eenvoudig mee te nemen om veilig te kunnen badderen tijdens het logeren of op vakantie.

"
go to top

Thuiswinkel waarborg