• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Fietshelmen kinderen

De kans op hoofdletsel bij een val is veel kleiner als je kind een fietshelm draagt. Een goede reden om te investeren in een fietshelm voor je kind. Het liefst één van goede kwaliteit die er nog leuk uitziet ook. Dan zit je bij Veilig.nl goed.

Nog meer informatie nodig?
Geen producten gevonden voor deze selectie.
"

Kinderhelm op de fiets voor meer veiligheid

Jonge kinderen zitten vaak nog niet zo lang op de fiets, kennen nog niet alle verkeersregels op hun duimpje en zijn extra kwetsbaar. Een klein fietsje valt immers minder op dan een grote volwassen fiets. Toch wil je je kind leren fietsen en samen al fietsend de wereld verkennen of plekken bezoeken. Met een goede fietshelm voor je kind is dat gelukkig prima mogelijk op een veilige manier. 

Ook als je kindje voorop of achterop je fiets in een fietsstoeltje zit, is het aan te raden om je kind een fietshelm te laten dragen. Stel dat jij met je fiets ten val komt, dan is het hoofdje van je kind ook beter beschermd.

Uit Amerikaans onderzoek (van het American College of Surgeons) blijkt dat een helm het risico op ernstig letsel na een val met de fiets met 58% verkleint. Dit komt doordat het schuim in de helm de klap deels opvangt, waardoor je kind een minder grote klap op zijn of haar hoofd maakt.

Wat is belangrijk voor een fietshelm voor je kind?

De veiligheid van je kind is het allerbelangrijkste. Daarom is het essentieel om niet zomaar een kinder-fietshelm te kiezen, maar daarvoor kritisch op een aantal punten te letten. 

Onze tips voor het kopen van een fietshelm voor je kind:

  • Check altijd of de helm aan de juiste Europese normen, zoals de EN 1080 voldoet. Bij Veilig.nl hebben wij dat alvast voor je gedaan. Al onze fietshelmen voor kinderen zijn gekeurd en/of gecertificeerd.
  • Kijk of de helm goed past. Kies daarom voor een helm die je kunt afstellen, vaak met een verstelbare riem. 
  • Bekijk of de helm goed blijft zitten. Test of de helm niet verschuift, ook niet als je kind beweegt. Laat je kind even wild met zijn hoofd schudden om dit te testen. 
  • Kies voor een helm met de juiste ventilatie. Een helm heeft openingen nodig, zodat er koele lucht door de helm heen kan op warme dagen. 
  • Kies voor een opvallende fietshelm voor je kind. Niet alleen omdat vrolijke kleuren ongetwijfeld bij je kind in de smaak vallen, maar ook omdat je kind dan minder snel over het hoofd wordt gezien in het verkeer.
  • Let op: een kinderfietshelm biedt alleen de juiste bescherming als je kind hem goed draagt. Check daarom voordat je de deur uitgaat altijd of je kind de helm goed op heeft.

Vergeet verder niet om de fietshelm van je kind op tijd te vervangen. Dat moet in elk geval na elke val of flinke schok (ook als er geen schade aan de helm te zien is), omdat die val of schok het dempend vermogen van de helm beïnvloedt. Vervang verder minimaal één keer in de vijf jaar de helm en koop ook een andere helm als het oude exemplaar niet meer past of zijn beste tijd heeft gehad.

Dat alles geldt trouwens voor elke mogelijke kinderhelm. Bijvoorbeeld voor fietshelmen voor baby’s en skatehelmen voor kinderen.

Wat heb je nog meer nodig naast een kinderfietshelm?

Veiligheid staat voorop - zeker als het om je kind gaat. Daar weten we bij Veilig.nl - ‘Nederlands veiligste webshop’ - alles van. 

Naast een kinderfietshelm zijn er nog meer producten belangrijk die bijdragen aan een optimale kinderveiligheid. Gelukkig hoef je niet in je eentje overal aan te denken. In de webshop van Veilig.nl kun je werkelijk alles vinden wat je nodig hebt voor de veiligheid van je kind. 

Zo verkopen we voor op de fiets ook veilige fietsstoeltjes. Verder kun je bij ons terecht voor onder meer veiligheidshesjes, EHBO-kits en nog veel meer. Alles om jezelf en je kind een veilig gevoel te geven. Onderweg, op vakantie én thuis.

"
go to top