• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rozetten

Rozetten zijn er in allerlei vormen en materialen om deursloten stijlvol mee af te dekken. Combineer een binnendeurrozet met een deurkruk voor meer gemak of breng een veiligheidsrozet aan voor extra bescherming.

Nog meer informatie nodig?

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten rozetten

Goed deurbeslag zorgt ervoor dat je je gemakkelijk in en rondom het huis kunt begeven en dat buitendeuren beschermd zijn tegen ongewenste gasten. 

Naast dat deurbeslag een praktische functie heeft, wil je natuurlijk ook dat het er mooi uitziet. Zo werk je met een binnendeurrozet het deurbeslag van binnendeuren netjes af. Zoek je naar een manier om sloten en cilinders beter te beveiligen? Dan bieden veiligheidsrozetten een uitkomst.

Binnendeurrozetten

Een rozet kun je om een sleutel- of cilindergat heen plaatsen ter verfraaiing. Ook wanneer je vaak van het slot gebruikmaakt, blijft het er met een binnendeurrozet netjes uitzien. Daarnaast kan een binnendeurrozet een mooie omlijsting vormen voor deurkrukken - ook wel deurklinken genoemd - en deurknoppen. Vaak zijn binnendeurrozetten rond van vorm, maar ook vierkante en ovale rozetten komen steeds vaker voor. 

Naast de vorm heb je ook keuze uit verschillende materialen en kleuren. Met name rozetten van roestvrijstaal zijn populair vanwege de rustige en uniforme uitstraling. Dit maakt dat ze passen bij veel verschillende interieurstijlen. Let er bij de aanschaf van een deurkruk echter wel op of deze goed op de binnendeurrozet aansluit. Wil je er zeker van zijn dat goed op elkaar passen? Schaf het binnendeurbeslag dan als set aan. Naast binnendeurrozetten zijn ook deurschilden geschikt om (binnen)deuren mooi mee af te werken.

Veiligheidsrozetten

Een beschermd huis is een veilig thuis. Daarom is het belangrijk om deuren te voorzien van veiligheidsdeurbeslag. Door een veiligheidsrozet op je voordeur, achterdeur of garagedeur te plaatsen minimaliseer je het risico op inbraken. In ons assortiment vind je alleen de beste veiligheidsrozetten, die uitgebreid zijn getest of zijn voorzien van een keurmerk/certificaat, waaronder het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en SKG keurmerk. Net als binnendeurrozetten zijn ook veiligheidsrozetten verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte, ronde variant van aluminium of een rechthoekige van geborsteld roestvrijstaal.

Veiligheidsrozetten met kerntrekbeveiliging

Een veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging maakt het inbrekers nog moeilijker om deuren te openen. De kerntrekbeveiliging zorgt er namelijk voor dat het cilinder - de kern van het slot - beter beschermd wordt tegen uittrekken en uitboren. Dit biedt extra tijd om jezelf in veiligheid te brengen en de politie in te schakelen. Van plan een veiligheidsrozet aan te schaffen? Let dan goed op de afmetingen van de huidige profielcilinder om een passende veiligheidsrozet te vinden.

Een lange levensduur van je rozetten

Voor een optimale werking van de rozetten is het belangrijk dat ze goed gemonteerd worden. Lees de handleiding goed door, met name bij het installeren van een veiligheidsrozet is het wel zo fijn dat je zeker weet dat je de rozet op de juiste manier monteert.

Onderhoud rozetten regelmatig

Er zijn weinig dingen die we zo vaak aanraken als binnendeurbeslag. Op een deurklink leven dan ook gemiddeld zo’n 140.000 bacteriën. Op een wc-rozet kunnen dit er zelfs nog meer zijn. Het is daarom belangrijk om rozetten regelmatig te reinigen. Hoe je dit het beste kunt doen, is afhankelijk van het materiaal van de rozet. Raadpleeg daarom de handleiding van je (veiligheids)rozet voor schoonmaakinstructies.

Beveilig je huis tegen inbraak met inbraakbeveiliging van Veilig.nl

Naast deurbeslag vind je op Veilig.nl nog meer producten op het gebied van inbraakbeveiliging. Zo vind je in assortiment ook beveiligingscamera’s voor binnen en buiten, anti-inbraakstrips voor ramen en deuren en brandwerende kluizen om sleutels en waardevolle spullen in op te bergen.

go to top