• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Top 8 tips om je ramen en deuren goed te beveiligen

Top 8 tips om je ramen en deuren goed te beveiligen

Wist je dat inbrekers onbeveiligde ramen en deuren in minder dan 30 seconden open hebben? Goede inbraakbeveiliging is dan ook van groot belang. Volg onderstaande tips voor raam- en deurbeveiliging op en verklein de kans op inbraak.

1. Kies voor gecertificeerde raam- en deursloten

Hoe langer inbrekers bezig zijn met het openbreken van ramen of deuren, hoe groter de kans dat ze betrapt te worden. Tijd is dus hun grootste vijand. Kies daarom raamsloten en deursloten uit met een keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze sloten hebben namelijk een inbraakvertragende functie. Hoe meer sterren een SKG-slot heeft, hoe langer het duurt om deze te forceren. Zo levert een veiligheidsslot met 3 sterren een vertraging van zo’n 5 minuten op. Inbrekers denken daarom wel twee keer na voordat ze beginnen aan het openbreken van zo’n slot.

2. Voorzie deuren van deurbeslag

Met alleen gecertificeerd deursloten op buitendeuren ben je er nog niet. Voor een optimale beveiliging heb je ook bijpassend deurbeslag nodig. Zo heb je de keuze uit veiligheidsdeurbeslag of binnendeurbeslag. Wanneer je kiest voor deurbeslag met kerntrekbeveiliging voorkom je dat inbrekers de cilinder eruit kunnen trekken of deze kapot kunnen boren. Zorg er daarnaast voor dat de bevestiging van het deurbeslag zich altijd binnenshuis bevindt. Anders kunnen inbrekers deze van buitenaf losschroeven en alsnog binnenkomen.

3. Breng anti-inbraakstrips aan op zowel ramen als deuren

Flipperen is een populaire inbraakmethode voor het forceren van ramen en deuren. Hierbij gebruiken inbrekers vaak een schroevendraaier of koevoet. Met dit gereedschap wrikken ze net zo lang heen en weer in de sluitnaad van een raam of deur totdat deze openspringt. Door anti-inbraakstrips te bevestigen, wordt de sluitnaad opgevuld en maak je het inbrekers heel lastig om deze tactiek nog toe te passen. Een simpele, maar effectieve vorm van zowel raambeveiliging als deurbeveiliging.

Tip: doe deuren ‘s nachts én wanneer je van huis gaat altijd op het nachtslot.

4. Voor extra veiligheid: eerst kijken, dan openen

Woon je alleen of ben je al op leeftijd? Dan kan het een veilig gevoel geven om wat extra maatregelen te treffen tegen een roofoverval. Sommige inbrekers zijn namelijk zo brutaal om aan te bellen en je vervolgens omver te duwen om binnen te dringen. Gelukkig kun je een aantal simpele acties ondernemen om de deurbeveiliging te vergroten. Zo kun je met een deurspion zien wie er voor de deur staat voordat je deze opent.

Wil je ook kunnen horen wat de persoon aan je deur te zeggen heeft? Dan biedt een intercom een uitkomst. Ook is het hiermee vaak mogelijk om de voordeur op afstand te openen. Heb je een beperkt budget? Dan is een deurketting een praktische oplossing. Deurkettingen zijn eenvoudig te monteren en zorgen ervoor dat inbrekers deuren niet zomaar open kunnen duwen. 

5. Installeer een (slim) inbraakalarm

Naast raamsloten en deursloten is ook een inbraakalarm een handig hulpmiddel om inbrekers mee te weren. Een inbraakalarm detecteert namelijk bewegingen of veranderingen via (magneet)sensoren op ramen en deuren. Worden deze door een ongewenste bezoeker geopend? Dan gaat er een alarm af. Dit kan zowel een stil alarm zijn waarmee je de alarmcentrale seint als een alarm met een hoop toeters en bellen. Heb je slimme verlichting of andere smart home producten in huis? Kies dan voor een slim inbraakalarm. Koppel deze aan een slimme beveiligingscamera voor een nog betere inbraakpreventie.

Slim inbraakalarm

6. Breng barrièrestangen aan

Kleine ramen worden al snel vergeten als het over raambeveiliging gaat. Je verwacht namelijk niet dat een inbreker zich door het kleine raampje in je badkamer of toilet wringt. Toch weten ze door openingen van slechts 15 centimeter groot binnen te komen. Plaats daarom een barrièrestang aan de binnenkant van het venster om te voorkomen dat inbrekers zich naar binnen wurmen. Zo kun je deze ruimte met een gerust hart laten ventileren.

7. Bescherm ramen tegen openduwen met raamuitzetters

Ook als je maar even naar de supermarkt gaat, is het laten luchten van de slaapkamer geen goed idee. Open ramen op de bovenverdieping vormen namelijk net zo goed een veiligheidsrisico. Zo kan een inbreker op een container, tuintafel of ladder gaan staan om naar binnen te klimmen. Met raamuitzetters voorkom je echter dat ramen van buitenaf opengeduwd kunnen worden. Inbrekers kunnen deze dus niet ver genoeg openzetten om naar binnen te dringen.

8. Voorzie ramen en deuren van inbraakwerend glas

Wordt er in een serie of film ingebroken? Dan zien we vaak een ingegooide ruit naast de voor- of achterdeur. Hoewel dit beeld wat cliché is, gebeurt het nog vaak genoeg dat inbrekers ruiten inslaan met een hamer of bijl. Dit is misschien wat onverwacht, aangezien de meeste huizen vandaag de dag over dubbel glas beschikken en het ingooien van glas veel lawaai maakt. Vervang de glazen van ramen en deuren daarom door inbraakwerend glas. Dit type glas bestaat uit glasplaten waar in veel gevallen een sterke laag kunsstoffolie tussen zit. Dit zorgt ervoor dat het raam niet versplintert wanneer deze ingeslagen wordt. Inbrekers kunnen hierdoor dus niet meer binnenkomen. 

 

Gerelateerde berichten

Bekijk alle