• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Meerpuntssluitingen

Een meerpuntssluiting is een insteekslot dat je op meerdere punten tegelijk kunt afsluiten met één sleutel. De sluitingen van dit slot worden op verschillende manieren bediend, waardoor het voor inbrekers extra moeilijk is om het slot te manipuleren of forceren.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  VEILIG meerpuntssluiting | Cilinderbediend SKG*** | PC-maat 92 mm
  VEILIG meerpuntssluiting | Cilinderbediend SKG*** | PC-maat 92 mm
   159,16
  VEILIG meerpuntssluiting | Cilinderbediend SKG*** | PC-maat 72 mm
  VEILIG meerpuntssluiting | Cilinderbediend SKG*** | PC-maat 72 mm
   165,15

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Verschillende soorten meerpuntssluitingen

Waar een gewoon deurslot meestal maar twee schoten heeft, beschikt een meerpuntssluiting er vaak over drie. Een driepuntssluiting of driepuntsslot is dan ook veelgehoorde bijnaam. Sommige meerpuntssluitingen hebben zelfs vijf schoten. Inbrekers dienen deze schoten los van elkaar te forceren of manipuleren om binnen te komen. Dit maakt een meerpuntssluiting een zeer veilig en sterke manier van deurbeveiliging. Je ziet meerpuntssluitingen dan ook vaak terugkomen op voordeuren en andere buitendeuren. Alle meerpuntssluitingen op Veilig.nl zijn gecertificeerd en/of beschikken over een keurmerk zoals het SKG-keurmerk en Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Eenvoudig een meerpuntssluiting openen

Hoewel inbrekers een meerpuntssluiting moeilijk open krijgen, is deze van binnenuit gemakkelijk te openen. De schoten zijn namelijk met een mechaniek aan elkaar verbonden, waardoor je de meerpuntssluiting in één keer kunt openen of sluiten. Hoe dit mechaniek precies werkt, hangt af van de bediening. 

Met de cilinderbediende variant bedien je het slot - zoals de naam al suggereert - met een cilindersleutel. Ook is het mogelijk om voor een krukbediende meerpuntssluiting te kiezen. Hierbij reageert het meerpuntsslot op beweging van de deurkruk. Daarnaast is ook een elektromechanische meerpuntssluiting een mogelijkheid. Hierbij hoef je alleen nog maar op een knop of afstandsbediening te drukken om de deur te ontgrendelen of vergrendelen.

Driepuntsslot met bijpassend deurbeslag uitkiezen

Heb je een geschikte driepuntssluiting of andere meerpuntssluiting gevonden voor je voordeur? Dan is het tijd om na te gaan of je huidige deurbeslag hierbij past of dat je nieuw deurbeslag nodig hebt. Het is namelijk belangrijk dat de afmetingen van het deurbeslag overeenkomen met dat van het deurslot.

Een gecertificeerde veiligheidscilinder

Voor een optimale werking van het slot is het van belang om ook een gecertificeerde veiligheidscilinder aan te schaffen. De cilinder is namelijk het zwakste punt van het slot en vormt daarom het grootste doelwit. Hoe meer SKG-sterren een veiligheidscilinder heeft, hoe langer inbrekers er over doen om deze te openen. Zo levert een veiligheidscilinder met 3 sterren zo’n vijf minuten inbraakvertraging op. 

Extra beveiligen met kerntrekbeveiliging

Ook dien je een sterk veiligheidsschild of een veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging op de voordeur te plaatsen. Hiermee bescherm je het slot optimaal tegen inbraak. Dat deze deurschilden en rozetten heel functioneel zijn, wil echter nog niet zeggen dat ze er saai uitzien. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Dit maakt je voordeur zowel een veilige als mooie entree van je huis.

Een meerpuntssluiting monteren

Waar het monteren van een normaal insteekslot heel eenvoudig is, vereist het installeren van een meerpuntsluiting wat meer vakmanschap. Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan kun je overwegen dit zelf te doen als je over het juiste freesgereedschap beschikt en het om het vervangen van een bestaande meerpuntssluiting gaat. Is dit niet het geval of is de deur net nieuw? Dan doe je er waarschijnlijk beter aan om de montage over te laten aan een ervaren timmerman of klusbedrijf.

Houd jij wel rekening met woninginbraak?

Slechts 5 procent van de Nederlandse huishoudens houdt rekening met woninginbraken. Inbraakbeveiliging staat dan ook niet hoog op mensen hun agenda. Veel mensen denken namelijk dat inbrekers liever spullen ontvreemden uit grotere huizen of villa’s. Echter gaat het bij 90 procent van de inbraken om gelegenheidsinbrekers, ook overdag. Zo kan een openstaand raam al een inbraak uitlokken.

Daarom is het verstandig om een lichtje te laten branden, ramen dicht te doen en deuren op slot te draaien wanneer je weggaat. Het hebben van goede deursloten is hierbij belangrijk. Inbrekers hebben een niet-gecertificeerd slot namelijk al binnen één minuut open. Net als onze driepuntssloten zijn ook onze insteeksloten, oplegsloten en profielcilinders gecertificeerd of voorzien van een keurmerk.

"
go to top