• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schuimblussers

Staat er hout, papier of kunststof in brand? Of wordt de brand veroorzaakt door vloeistof? Dan is een schuimblusser heel geschikt om de brand te blussen. Voorkom de grote gevolgen van een brand en koop een schuimblusser voor in huis, op kantoor of in de auto.

Nog meer informatie nodig?

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer gebruik je een schuimblusser?

Een schuimblusser gebruik je vaak voor een type A- of B-brand:

  • Type A-brand: brand veroorzaakt door vaste stoffen (zoals hout, kunststof, papier of gordijnen)
  • Type B-brand: vloeistofbrand veroorzaakt door bijvoorbeeld benzine, verf, aceton of dieselolie. 

We adviseren om deze brandblusser enkel voor beginnende branden te gebruiken.

Daarnaast kun je een schuimblusser gebruiken als een persoon in brand staat. Een schuimblusser is voor mensen niet gevaarlijk. Bij het uitdoven van een brand bij een persoon is een blusdeken ook een geschikte en veilige optie.

Schuimblussers zijn enkel geschikt voor beginnende branden. Vooral in huis, in de auto en op kantoor zie je dit type brandblusser vaak.

Hoe werkt een schuimblusser?

Een schuimblusser bevat blusmiddel bestaande uit water en Aqeous Film Forming Foam. Dat laatste is een schuimvormend middel, dat een aparte laag vormt over de brandhaard. Daardoor kan het vuur niet in aanraking komen met zuurstof, waardoor de brand zal uitdoven. 

Het fijne aan een schuimblusser is dat deze, in tegenstelling tot een poederblusser, vrijwel geen nevenschade achterlaat. Na gebruik ben je dus snel klaar met opruimen. Ook is een schuimblusser niet gevaarlijk bij personen in de buurt, wat bij een CO2-blusser wel het geval kan zijn Tegelijkertijd blust een schuimblusser wel heel efficiënt. 

Een schuimblusser kun je met een ophangbeugel ophangen aan de muur, en is vrij eenvoudig in gebruik.

Speciale sproeischuimblusser voor elektrabranden

Wil je apparatuur onder hoogspanning (maximaal 1000 V) blussen? Koop dan een speciale sproeischuimblusser. De nevel die uit deze sproeischuimblussers geleidt geen elektriciteit en is daardoor ook veilig voor elektriciteitsbranden. Zo’n blusser is bijvoorbeeld geschikt voor een brand wat veroorzaakt is door machines of apparatuur.

Schuimblusser 2 liter of schuimblusser 6 liter nodig?

Bij Veilig.nl kun je voor elk doel een passende brandblusser vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een schuimblusser van 2 liter en een schuimblusser van 6 liter. 

Voor particulieren is een schuimblusser van 2 liter vaak voldoende. Is de blusser bestemd voor op kantoor of in een winkel? Dan is een schuimblusser van 6 liter of meer verplicht. In Nederland is het verplicht om in elk publiek toegankelijke gebouw (zoals musea, winkels, restaurants, overheidsgebouwen, etc.) een brandblusser van minimaal 6 liter op te hangen.

Welke andere typen brandblussers bestaan er?

Verschillende typen branden vragen om verschillende typen brandblussers. Hierbij speelt vooral een rol wat de veroorzaker van de brand is en welk brandbaar materiaal er aanwezig is. 

Wil je naast branden van vaste stoffen of vloeistoffen ook een gasbrand kunnen blussen? Dan heb je daarvoor een poederblusser nodig.

Ontstaat er een vloeistofbrand in een ruimte met veel elektrische apparatuur? Dan is een CO2-blusser het meest handig. Deze laat ook zo min mogelijk nevenschade achter en is in het bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld de ruimte waar computers of servers staan.

Is de blusser bestemd voor een plek waar het kwik tot onder het vriespunt kan dalen? Kies dan voor een vriesbestendige brandblusser. Dit kan zowel een poederblusser als een schuimblusser of CO2-blusser zijn. Bekijk hiervoor goed de productomschrijving bij de blusser.

Naast het blusmateriaal voor branden, kun je natuurlijk nog beter een brand op tijd voorkomen. Investeer dan ook zeker in brandpreventie, zodat je je blusmiddelen nóg minder vaak nodig zult hebben.

Een veilige en goedgekeurde schuimblusser koop je bij Veilig.nl

Juist bij een brandblusser wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze volledig veilig en goedgekeurd is. Daar kun je bij Veilig.nl wel op vertrouwen. Al onze brandblussers (waaronder de schuimblussers) zijn gekeurd en/of gecertificeerd en voldoen dus aan de laatste veiligheidsnormen. Je weet bij Veilig.nl dus zeker dat je een goede en veilige aankoop doet.

Wel is het belangrijk dat je de blusser zelf nog minimaal eens per twee jaar officieel laat controleren. Dan weet je zeker dat het blusmiddel ook op dat moment nog naar behoren werkt. Veiligheid voorop!

go to top