• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Telefoonkluis

Bevat jouw mobiel belangrijke informatie die beschermd moet worden tegen hackers? De gekeurde en gecertificeerde telefoonkluis van Veilig.nl zorgt ervoor dat jouw telefoon onmogelijk bereikbaar is voor hackers.

Nog meer informatie nodig?

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    BLOCK Tempest -  Telefoonkluis - Bescherming tegen spionage en binnenkomende GSM-signalen
    BLOCK Tempest - Telefoonkluis - Bescherming tegen spionage en binnenkomende GSM-signalen
     149,00

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Telefoonkluis

Hackers liggen vandaag de dag overal op de loer. Bevat jouw telefoon gevoelige informatie en wil je er zeker van zijn dat het apparaat niet bereikt kan worden?

Een telefoonkluis, zoals de BLOCK Tempest, kan dan de ideale uitkomst bieden. Maar hoe werkt dit precies?

Bescherming tegen binnenkomende signalen

Als je jouw smartphone opbergt in een telefoonkluis, dan wordt je telefoon beschermd tegen hackers, spionage en binnenkomende GSM-signalen. Jouw smartphone kan op deze manier onmogelijk bereikt worden door signalen van buitenaf. Zeker als deze telefoon gevoelige zakelijke of persoonlijke informatie bevat, is dit een zeer veilig idee.

Daarnaast is een telefoonkluis een prettige manier om je smartphone op te bergen wanneer je helemaal offline wil gaan. Omdat de kluis de telefoon afsnijdt van signalen, ontvang je geen enkele melding meer. Een verademing in de tijd waarin we allemaal online ‘moeten’ zijn en de verleiding van de smartphone altijd op de loer ligt. Met de BLOCK Tempest ben je even afgesloten van het netwerk zonder dat je telefoon steeds in het zicht ligt.

Materiaal

De BLOCK Tempest is vervaardigd uit een solide blok aluminium inclusief een deksel die naadloos aansluit. Binnenin de telefoonkluis zitten twee kunststof bakjes die voorkomen dat de telefoon beschadigd raakt. De kluis biedt ruimte aan vier tot zeven smartphones, afhankelijk van de grootte van de telefoons.

Het strakke zwarte design van de BLOCK Tempest maakt deze telefoonkluis een bijzonder stijlvolle aanvulling van het interieur.

Veiligheidsnormen van BLOCK Tempest

Elektronische schakelingen, apparaten en draden kunnen elektromagnetische straling uitzenden, wat de werking van andere elektronische apparaten kan verstoren (elektromagnetische interferentie, EMI). Daarom zijn er wettelijke normen opgesteld voor elektronische apparaten voordat ze op de markt mogen worden gebracht, zoals de normen van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) en de Europese Unie (CE-markering). Als een elektronisch apparaat aan deze normen voldoet, betekent dit dat de uitgezonden straling zo laag is dat het de werking van andere elektronische apparaten niet verstoort. Er blijft echter altijd een kleine hoeveelheid residustraling over.

Wanneer een elektronisch apparaat aanstaat, kan de elektronische straling ervan worden opgevangen en bewerkt. In sommige gevallen kan informatie worden verkregen of afgeleid uit deze opgevangen residustraling. Dit wordt compromitterende straling genoemd, omdat het onbedoeld informatie bevat die kan worden afgeluisterd. In 1985 is al aangetoond dat het mogelijk is om informatie weer te geven op het display van een elektronisch apparaat te reconstrueren uit residustraling.

Compromitterende residustraling kan met eenvoudige middelen in de directe omgeving van het apparaat worden opgevangen, maar met geavanceerde apparatuur kan compromitterende straling soms al vanaf tientallen meters afstand worden opgevangen. Hoewel dit geen probleem is voor dagelijkse consumentenelektronica en -toepassingen, kan het wel een probleem zijn als vertrouwelijke of geclassificeerde informatie wordt verwerkt met behulp van zo’n elektronisch apparaat.

Om deze onbedoelde effecten van elektronische straling tegen te gaan, heeft de Amerikaanse overheid een serie standaarden opgesteld voor het ontwerpen van elektronische apparaten om compromitterende straling te vermijden. Deze standaarden worden TEMPEST genoemd. Met de BLOCK Tempest heb jij ook beschikking over deze standaarden, zodat je met een veilig gevoel jouw telefoon en informatie kan beschermen.

 

 

"
go to top