• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
 • Gratis retourneren
 • Achteraf betalen binnen 14 dagen
 • Thuiswinkel waarborg

Wandbeugels

Kun je wel wat extra steun gebruiken in huis? Een wandbeugel is een handig hulpmiddel voor extra houvast. Bevestig wandbeugels in de badkamer, bij trapjes en in de slaapkamer voor een veilige en comfortabele leefomgeving.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Secucare Wandbeugel hoek 90° zwart
  Secucare Wandbeugel hoek 90° zwart
 2. Secucare Wandbeugel hoek 45° zwart
  Secucare Wandbeugel hoek 45° zwart
 3. Secucare Wandbeugel Wit 600 staal
  Secucare Wandbeugel Wit 600 staal
 4. Secucare Wandbeugel Wit 450 staal
  Secucare Wandbeugel Wit 450 staal
 5. Secucare Wandbeugel Wit 300 staal
  Secucare Wandbeugel Wit 300 staal
 6. Secucare Wandbeugel RVS P 60cm
  Secucare Wandbeugel RVS P 60cm
 7. Secucare Wandbeugel RVS P 45cm
  Secucare Wandbeugel RVS P 45cm
 8. Secucare Wandbeugel RVS P 30cm
  Secucare Wandbeugel RVS P 30cm
 9. Secucare Wandbeugel RVS B 60cm
  Secucare Wandbeugel RVS B 60cm
 10. Secucare Wandbeugel RVS B 45cm
  Secucare Wandbeugel RVS B 45cm
 11. Secucare Wandbeugel RVS B 30cm
  Secucare Wandbeugel RVS B 30cm
 12. Secucare Wandbeugel 600 zwart mat
  Secucare Wandbeugel 600 zwart mat

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voorkom ongelukken in de badkamer met een wandbeugel

Een glijpartij in de badkamer is gauw veroorzaakt. Water en zeep maken oppervlakken namelijk snel glad. Met name het onder de douche vandaan stappen brengt risico’s met zich mee. Plaats daarom een douchebeugel naast de douchebak om het risico op uitglijden te verkleinen. Kun je ook wat extra houvast gebruiken onder de douche zelf? Plaats dan ook hier een douchebeugel of maak gebruik van douchekrukken.

Ook naast de badkuip kan een wandbeugel een uitkomst zijn. Want ook kinderen en volwassenen maken al gauw een flinke smak bij het uitstappen, omdat je je benen één voor één op moet tillen en tegelijk je gewicht moet verplaatsen. Installeer daarom een wandbeugel aan de muur om ongelukken te voorkomen. Ook het aanbrengen van anti-slipsprays op het grondoppervlak verkleint de kans op nare situaties.

Ben je slecht ter been en heb je moeite met opstaan van het toilet? Dan kunnen toiletbeugels je hierbij helpen. Deze monteer je aan één of beide kanten van het toilet, afhankelijk van de hoeveelheid steun die je nodig hebt. Heb je huisgenoten die hier geen hulp bij nodig hebben? Kies dan voor opklapbare beugels. Zo kan iedereen gebruik maken van het toilet, zonder dat er iets in de weg zit. Ook is het bij sommige toiletbeugels mogelijk een wc-rol op te hangen. Ideaal voor als je wc-papier direct bij de hand wilt hebben.

Wandbeugel bij de trap

Trappen tussen verdiepingen in hebben vaak een trapleuning. Kleinere trapjes naar de bijkeuken, zolder of wijnkelder niet altijd. Ook van een trap met maar een paar treden kun je ongelukkig vallen. Voorzie muren bij dit soort trappen daarom van wandgrepen. Een goed geplaatste wandgreep kun je eenvoudig vasthouden en zorgt ervoor dat je die paar treden veilig kunt overbruggen. Mocht je onverhoopt toch wegglijden, dan verkleint een wandgreep de kans dat je naar achteren valt. Waar wandgrepen vroeger lelijk en log waren, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Dit maakt het tot een praktisch en mooi hulpmiddel.

Eenvoudig uit bed of van de bank af met een wandbeugel

Ook in de slaapkamer kun je soms wel wat hulp gebruiken. Misschien is je bed wat hoog of vind je het lastig om zelfstandig overeind te komen. Een wandbeugel naast het bed of boven het hoofdeind biedt in zo’n geval extra steun. Ook in de woonkamer kan een wandbeugel van pas komen bij het opstaan van tafel of uit een luie stoel. Ondanks een wandbeugel toch nog bang voor valpartijen? 

Leg dan alarmmatten op risicovolle plekken neer. Mocht je komen te vallen en niet meer zelfstandig overeind kunnen komen, dan merkt de alarmmat dit op en verstuurt een waarschuwingssignaal naar een naaste. Vind je het prettiger om te allen tijde hulp in te kunnen schakelen? Dan bieden mobiele alarmknoppen een uitkomst. Een mobiele alarmknop draag je bij je, bijvoorbeeld om je hals, en activeer je met één klik wanneer je dringend hulp nodig hebt.

Een geschikte wandbeugel kiezen en bevestigen

Voordat je een wandbeugel uitkiest, is het belangrijk om na te gaan of de muur geschikt is. Niet elke muur kan namelijk het gewicht van de beugel én de gebruiker dragen. Let daarom ook op de maximale belasting van wandbeugels. Onze wandbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hoeken. Ga daarom eerst na wat het handigst is per situatie. Zo kan een korte wandbeugel met een hoek van 90 graden ideaal zijn voor onder de douche, maar niet voor bij een trap. Daar is een langwerpige wandbeugel zonder hoeken het handigst.

Daarnaast is het van belang dat wandbeugels op de lengte van de gebruiker afgestemd worden. Ga daarom eerst na wat een goede hoogte is, voordat je gaten in de muren boort. Houd je de muren liever intact? Kies dan voor wandbeugels met zuignappen. Deze zijn over het algemeen wat minder stevig dan wandbeugels met schroeven. Gebruik deze dan ook alleen in situaties waar niet het hele gewicht gedragen hoeft te worden.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top