• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
 • Gratis retourneren
 • Achteraf betalen binnen 14 dagen
 • Thuiswinkel waarborg

Vluchtladders

Elk jaar wordt volgens de Risicomonitor Woningbranden zo’n 1 op de 65 woningen getroffen door een grote of kleine woningbrand. Het zou maar net jouw woning zijn. Investeer daarom in een vluchtladder, zodat je bij zo’n brand een fatale afloop kunt voorkomen en de vlammenzee kunt ontvluchten.

Nog meer informatie nodig?

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. ATV - Vluchtladder - type HSL20 - 20 meter
  ATV - Vluchtladder - type HSL20 - 20 meter
   224,50
 2. Vluchtladder 16 meter
  Vluchtladder 16 meter
   187,50
 3. ATV - Vluchtladder - type HSL10 - 10 meter
  ATV - Vluchtladder - type HSL10 - 10 meter
   124,50
 4. ATV - Vluchtladder - type HSL7 - 7 meter
  ATV - Vluchtladder - type HSL7 - 7 meter
   82,95
 5. ATV - Vluchtladder - type HSL5 - 5 meter
  ATV - Vluchtladder - type HSL5 - 5 meter
   64,95

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vluchtladders

Elk jaar wordt volgens de Risicomonitor Woningbranden zo’n 1 op de 65 woningen getroffen door een grote of kleine woningbrand. Het zou maar net jouw woning zijn. Investeer daarom in een vluchtladder, zodat je bij zo’n brand een fatale afloop kunt voorkomen en de vlammenzee kunt ontvluchten.

Waarom een vluchtladder?

Met een vluchtladder (ook wel brandladder) kun je snel het huis uit vluchten als er brand uitbreekt. Je hangt de ladder aan het kozijn, gooit deze vervolgens uit naar beneden en kunt vervolgens uit het raam naar beneden klimmen. Je hoeft dus geen sprong te wagen, de trap af te rennen of naar de deur op zoek te gaan. Tijd is kostbaar bij brand. Gemiddeld duurt het slechts twee minuten totdat je overal in huis rook en vlammen ziet. Ook is vaak de nooduitgang of deur van de woning niet meer toegankelijk. In zo’n geval biedt een vluchtladder toch een veilige uitweg.

Een fatale afloop kun je voorkomen door te investeren in brandpreventie. Denk bijvoorbeeld aan een blusdeken, waarmee je personen of kleine brandjes op een veilige manier kunt blussen. Ook een vluchtladder mag in je noodplan zeker niet ontbreken. 

Een brandladder kopen, waar moet je op letten?

Kies niet voor de eerste de beste brandladder, maar koop er één die bij jouw woning en omstandigheden past. 

Let bijvoorbeeld op het volgende:

 • Kies de juiste lengte brandladder. Vluchtladders zijn er in allerlei maten. Ze kunnen tot wel 20 meter lang zijn, maar zijn er ook van een lengte van 5 meter of ergens daartussenin. Voor een woning van twee verdiepingen is een lengte van 4-5 meter vaak voldoende; voor een woning met drie verdiepingen past een ladder van zo’n 6,5-7,5 meter beter.
 • Let op dat de ladder voldoende gewicht kan dragen als je met meerdere mensen woont. Dan kan er meer dan één persoon tegelijk op de ladder bij het vluchten. Vooral bij kleine kinderen is dit handig; zij kunnen de ladder dan samen met hun ouders gebruiken.
 • De bevestigingshaken van de vluchtladder passen alleen bij kozijnen van maximaal 38 centimeter diep (gemeten van voor naar achter). Als je kozijn dieper is, is een vluchtladder niet geschikt.

Hoe gebruik je een vluchtladder?

Je bevestigt de vluchtladder aan de vensterbank of in het kozijn. 

Ga bij het gebruik van de vluchtladder als volgt te werk:

 1. Sluit alle deuren voordat je het raam opent. Zo komt er geen extra zuurstof van buiten bij de brand, die het vuur juist verder aanwakkert.
 2. Bevestig de haken van de vluchtladder bij het raamkozijn en hang de vluchtladder op die manier over de vensterbankrand naar buiten.
 3. Wikkel de brandladder verder af. 
 4. Stap op de bovenste trede van de vluchtladder en houd je vast aan de haken van de ladder om stabiel te blijven. 
 5. Daal per trede af en blijf daarbij zo dicht mogelijk tegen de ladder aan, zodat deze stabiel blijft.

Zijn er kinderen bij betrokken? Ga dan als ouder als eerste naar beneden en laat je kinderen na jou gaan, zodat je hen van de ladder af kunt begeleiden.

Denk ook aan brandpreventie

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een brand die niet uitbreekt of die je al heel snel ontdekt en weet te blussen, scheelt je veel schade en zorgen. Daarom is brandpreventie zo belangrijk. Zo kunnen rookmelders helpen om een brand vroegtijdig op te sporen, zodat de schade beperkt blijft. Ook met een koolmonoxidemelder kun je gevaar voor zijn. Wist je dat bij zo’n 6 op de 10 fatale woningbranden geen rookmelder aanwezig was? Dat terwijl je met een rookmelder zwaar letsel of een dodelijke afloop kunt voorkomen.

En als je dan een brand hebt ontdekt, is het belangrijk om snel een brandblusser erbij te pakken of de brandweer in te schakelen. Met een brandblusser in huis kun je het vuur op tijd doven en grote schade voorkomen.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top