• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Traphekjes

Je moet er niet aan denken dat je kind van de trap af valt. Tegelijkertijd gaan veel kinderen graag op ontdekkingstocht en vinden ze de trap vast reuze-spannend. Zorg daarom met een traphekje voor de juiste bescherming tegen valgevaar.

Nog meer informatie nodig?

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een traphek?

Kinderen zijn razend nieuwsgierig en mogen graag de wereld en het huis ontdekken. Dat een trap mogelijk tot gevaar leidt, hebben jonge kinderen vaak niet door. Misschien vinden ze de trap wel juist interessant. Hoe voorkom je dan dat je kind zodra je even niet oplet van de trap valt?

Daarvoor koop je een traphek. Traphekjes zijn er voor de veiligheid van je kind. Je voorkomt ermee dat je kind zelf in een eigenwijze bui de trap opklimt of dat je kind bovenaan de trap staat en dreigt te vallen. 

Het advies is om een traphekje te gebruiken vanaf het moment dat je kind kan kruipen of lopen. Vanaf die leeftijd zou je kind wel eens de trap op of af kunnen gaan. Niet wat je wilt, want al vanaf een paar treden hoog kan je kind een flinke smak maken. Met een traphekje zorg je ervoor dat je kind wel boven of beneden rond kan lopen of kruipen, zonder de trap op of af te kunnen.

Verschillende soorten traphekjes

Het is belangrijk dat een traphek past in de deuropening of exact de afstand van muur tot muur heeft. Daarbij maakt het wel uit voor welk type traphek je kiest. Er bestaan zowel klemhekjes als schroefhekjes. Een schroefhekje schroef je vast in de muren; een klemhekje klem je in de deuropening. Boren is bij een klemhekje niet nodig.

Over het algemeen wordt een traphekje om in de muur te schroeven, gezien als het meest veilig en geschikt voor intensief gebruik. Ga je het hekje tijdelijk gebruiken of is het voor bijvoorbeeld bij opa en oma of bij de oppas bedoeld? Dan is een klemhekje handig. 

Let op: gebruik nooit een klemhekje bovenaan de trap. Als de klemming niet goed is, zou je kind het hekje kunnen omduwen en daarna zelf alsnog van de trap kunnen vallen. Klemhekjes zijn alleen bedoeld voor onderaan de trap.

De veiligheid van je kind: wat is nog meer belangrijk?

Als kersverse ouders (in spe) komt er heel veel op je af. Je zult je huis kidsproof moeten maken. Baby’s kunnen van alles in hun mond steken. En peuters gaan al lopend of kruipend op ontdekkingstocht, wat ook de nodige gevaren met zich mee kan brengen. Veilig.nl biedt één plek waar je terecht kunt voor alles rond de veiligheid van je kind

Voor de allerkleinsten verkopen we bijvoorbeeld babyfoons waarmee je je kindje vanaf afstand in de gaten kunt houden. Slaapt je kind in een ledikant waar het uit zou kunnen rollen? Dan is een bedhekje een handige aankoop. Verder kun je met hoekbeschermers scherpe hoeken van onder meer kasten en tafels afdekken, zodat je kind een kleinere kans heeft zijn hoofd flink te stoten. 

En wil je zeker weten dat je kind niet met chemische stoffen of schoonmaakmiddelen aan de haal gaat? Of wil je de kast met koekjes goed afschermen? Dan zijn kindersloten handig. Daarmee voorkom je dat je kind met zijn grijpgrage handjes in kasten zit waar hij niet mag komen.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg