• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Slimme verlichting

In veel huishoudens is verlichting regelmatig voer voor discussies. Lampen worden bij vertrek uit de ruimte niet uitgedaan of juist andersom, zodat je wéér thuiskomt in een donkere woonkamer. Slimme verlichting brandt automatisch wanneer jij dat wil, wanneer de zon ondergaat of wanneer er beweging wordt waargenomen.

Nog meer informatie nodig?

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Woox - Slimme Lamp  - 30cm - type R5111
    Woox - Slimme Lamp - 30cm - type R5111
     29,50

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Branden er bij jou al slimme lampen?

Slimme verlichting werkt al net zo eenvoudig als het klinkt: je vervangt simpelweg je gewone lampen door slimme lampen en downloadt de bijbehorende app. Vervolgens kun je de slimme verlichting in- en uitschakelen via je smartphone of tablet. Dit hoef je zelfs niet eens handmatig te doen, want veel slimme verlichting laat zich programmeren middels een tijdschema. 

Vergelijk het met de ouderwetse tijdschakelaar waar je de stekker van je lamp in stopte. Op het door jou gewenste moment ging het licht vanzelf aan of uit. Een groot voordeel van smart verlichting is het feit dat je niet alleen verschillende tijdschema's kunt maken, maar ook dat je alle aangesloten lampen - los van elkaar - op afstand bedient. Dus ben je onderweg naar huis, dan zorg je dat er alvast een gezellig welkomstlampje brandt - al dan niet in een kleur die op dat moment bij jouw stemming past. Verlichting kan een situatie natuurlijk maken of breken. Het is toch wat ongemakkelijk om in romantisch sfeerlicht naast je schoonmoeder op te bank te zitten, terwijl de felle verlichting tijdens datenight juist wel uit mag blijven. Behalve sfeervol is het gebruik van verlichting natuurlijk ook gewoon heel veilig. Een donker huis is immers de perfecte uitnodiging voor inbrekers: niemand thuis, dus de kust is veilig. Zéker als je huis is uitgerust met nog meer smart home beveiliging).

Slimme verlichting programmeren

Maak je gebruik van smart verlichting en heb je een redelijk constant ritme, dan is het makkelijk om terugkerende programma’s vast te leggen. Werk je doordeweeks meestal buiten de deur? Dan springen de slimme lampen bijvoorbeeld om 06:30 automatisch aan en gaan ze om 08:00, wanneer jij in de auto stapt, vanzelf weer uit. Op het moment dat jij ’s avonds de sleutel in het slot van de voordeur steekt, gaan de lampen pas weer gaan branden. Hangt er een dimbare, slimme lamp boven de eettafel? Ook die integreert moeiteloos in het systeem van slimme verlichting.

Zo kun je voor iedere gewenste situatie (of het nu een dag of ruimte betreft) een passend programma creëren, die je op afstand beheert via de mobiele app. Van een ‘weekend’-instelling, waarbij de smart verlichting ‘s avonds later uitschakelt dan doordeweeks, tot een ‘buiten’-programma waarbij de buitenverlichting automatisch aangaat bij zonsondergang: jouw leven wordt nauwlettend gevolgd. Je bepaalt voortaan makkelijk welke slimme lampen er in welke ruimte én op welke momenten gaan branden - en dat volledig geautomatiseerd. 

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om de slimme verlichting los te bedienen. Omdat smart verlichting perfect te combineren is met smart speakers - zoals de Google Home of Google Nest - kun je de lampen zelfs met je stem bedienen. Je roept dus eenvoudig: “Hey Google, lamp slaapkamer uit!” en kunt lekker onder je warme dekbed blijven liggen.

Smart verlichting voorkomt onnodig energieverbruik

Afgezien van het gemak dat je ervaart, draagt het gebruik van smart verlichting ook bij aan het verlagen van je maandelijkse energierekening. Ga maar eens na hoe vaak er per ongeluk een lamp brandt terwijl je niet in die betreffende ruimte, of misschien zelfs niet eens thuis bent! En hoe heilig we ook denken te zijn: het overkomt ons allemaal. 

Dankzij slimme lampen hoe je jezelf niet meer druk te maken over die kleine dingen, maar zie je in één oogopslag op je smartphone welke verlichting er (niet) brandt. Is er geen programma actief en is die lamp op de badkamer per ongeluk toch nog aan, terwijl jij allang gedoucht op je werk zit? Eén klik en de slimme lamp wordt alsnog uitgeschakeld. Naast de smart verlichting kun je jouw woning nog veel slimmer maken met het gebruik van smart home producten zoals slimme stekkers, slimme thermostaten, slimme rookmelders, slimme deurbellen en meer. 

go to top

Thuiswinkel waarborg