• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
 • Gratis retourneren
 • Achteraf betalen binnen 14 dagen
 • Thuiswinkel waarborg

Kluizen

In een kluis berg je veilig je waardevolle spullen en belangrijke documenten op. Bij Veilig.nl koop je verschillende soorten kluizen. Koop een kleine kluis voor in je woning of kies een grote kluis voor zakelijk gebruik. Wat er ook gebeurt, je bezittingen worden beschermd.

Nog meer informatie nodig?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijfercombinatie - SKG** - Puck Keysafe - Montagebeugel - SKG**
  Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijfercombinatie - SKG** - Puck Keysafe - Montagebeugel - SKG**
   210,00
 2. Puck Keysafe - Montagebeugel - SKG**
  Puck Keysafe - Montagebeugel - SKG**
   37,50
 3. Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijfercombinatie - SKG**
  Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijfercombinatie - SKG**
   172,50

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een kluis kopen?

Met een kluis houd je kostbare spullen veilig. De stalen of metalen kast is afsluitbaar met een slot. Een kluis is dus een effectieve vorm van inbraakbeveiliging en brandwerende kluizen zijn hét middel om brandschade aan waardevolle spullen te voorkomen.

Je kunt een kluis kopen om belangrijke documenten en waardepapieren op te bergen. Of bescherm kleinere spullen zoals sieraden, cash, paspoorten en sleutels. Wat je ook wilt opbergen, in een kluis ligt het veilig.

Verschillende soorten kluizen kopen

Veilig.nl heeft verschillende soorten kluizen. De kluizen zijn voorzien van een sleutelslot (dubbelbaard klavierslot) of een elektronisch codeslot. Veranker de kluis aan de muur of aan de vloer zodat niemand hem mee kan nemen.

Ga je een kluis kopen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de waardeberging en de weerstandsklasse. Alleen kluizen die zijn gecertificeerd door de ECB-S beschikken over een waardeberging. De waardeberging staat voor het geldbedrag dat verzekeraars accepteren als dekking voor de berging van waardevolle bezittingen. En hoe beter de kluis bestand is tegen inbraak, hoe hoger de waardeberging.

De weerstandsklasse zegt iets over de weerbaarheid tegen inbraak. In principe zijn alle kluizen daartegen bestand. Maar de stevigheid van de constructie van de kluis en het slot bepalen de mate van inbraakwering.

Wil je zeker weten dat je spullen veilig zijn? Kies dan voor een gecertificeerde kluis. Alleen kluizen die aan alle Europese CEN-normen voldoen ontvangen zo’n certificaat. In ons assortiment vind je zowel kluizen voorzien van EN 1143 (inbraakwerend) als EN 14450-1 en EN 14450-2 (licht inbraakwerend).

Inbraakwerende kluizen

Waardevolle spullen wil je niet rond laten slingeren. Ook niet in je eigen woning. Een inbraak schuilt nu eenmaal in een klein hoekje en met een compacte privékluis in huis ben je inbrekers te slim af. Ook al dringen ze je woning binnen, ze krijgen je kluis alsnog niet zomaar open. Door de kleine afmetingen is een privékluis eenvoudig op te bergen in een kast of lade. Zo staat de kluis nooit in de weg en hoeft ‘ie niet in het zicht te staan.

Berg je sleutels, geld, sieraden en waardepapieren veilig op in een inbraakwerende kluis. Veilig.nl heeft inbraakwerende kluizen in diverse maten en in verschillende weerstandsklassen. Kijk daarnaast naar de waardeberging: bij een hogere waardeberging is de kluis beter bestand tegen inbraak.

Voor zakelijk gebruik bestaan inbraakwerende kluizen in diverse maten. Denk aan grotere archiefkasten, kassakluizen, datakluizen en kluizen voor computers.

Daarnaast heeft Veilig.nl sleutelkluizen. Ideaal voor zakelijk gebruik, zoals op kantoren waar iedereen in en uit loopt. Sommige geavanceerde sleutelkluizen hebben een optie tot sleutelbeheer om inzichtelijk te maken wie welke sleutels bij zich heeft. Je houdt de sleutels dus niet alleen achter slot en grendel, maar hebt ook duidelijke toegangscontrole.

Brandwerende kluizen

Het laatste dat je wil, is dat je waardevolle bezittingen in vlammen op gaan. Gelukkig bestaan er stevige brandwerende kluizen die gemaakt zijn om een vlammenzee te doorstaan.

Breekt er brand uit? Door de hitte wordt de kluis hermetisch afgesloten. De inhoud blijft daardoor beschermd. Afhankelijk van de beschermtijd tegen brand, krijgt de kluis een normering. Veilig.nl heeft gecertificeerde brandwerende kluizen die 30 tot wel 60 minuten brand doorstaan. 

Ook bieden deze kluizen bescherming tegen de gevolgen van een brand. Denk bijvoorbeeld aan grote hoeveelheden blusmiddel en vallend puin. Houd bij de aanschaf van een brandwerende kluis rekening met wat je erin wilt stoppen. 

Zo vergaat een harde schijf al bij een temperatuur van 52°C, terwijl papieren pas ontbranden bij 176°C. Ook de grootte van hetgeen wat je wilt beschermen speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het kopen van een kluis.

Brand- én inbraakwerende kluizen

Wil je je waardevolle spullen optimaal beschermen? Goed nieuws: Veilig.nl verkoopt kluizen die zowel brandwerend als inbraakwerend zijn. Met de super stevige constructies en de veilige sloten weten deze kluizen ongewenste indringers én een vlammenzee buiten de deur te houden. Kies een kluis op basis van gecertificeerde waardeberging en de beschermtijd tegen brand. Zo weet je zeker dat je bezittingen altijd veilig zijn. 

Kluizen en de verzekering

Naast de juiste kluis (kluisslot, afmetingen, inbraakwerendheid, brandwerendheid) is het plaatsen en vastzetten (verankeren) ontzettend belangrijk. Toch wordt dit regelmatig vergeten, waardoor een kluis bijvoorbeeld los in een kast staat. 

Bij een inbraak wordt de kluis dan gewoon meegenomen en op een andere locatie in alle rust opengemaakt. Verzekeraars eisen daarom ook dat kluizen tot 1000 kilo 'deugdelijk' worden verankerd.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top