• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg
Vind jouw ideale kluis

In een paar korte vragen weet jij precies welke kluis bij jou behoefte past.

Stap voor stap uitleg
Alles weten over kluizen?

Meest verkochte kluizenVeilig.nl is gespecialiseerd in gekeurde en/of gecertificeerde kluizen:

Wij leveren uitsluitend gecertificeerde inbraak- en brandwerende kluizen voor zowel zakelijk als voor particulier gebruik van premium merken met de juiste certificaten. Deze zijn erkend door elke verzekeraar.

Met een ervaren montageteam plaatsen en verankeren wij kluizen door heel Nederland, inclusief een erkend verankeringscertificaat.

Waarom kluizen kopen bij Veilig.nl

Veilig.nl is een begrip en specialist op het gebied van o.a. kluizen, brandkasten, brandblussers en andere gekeurde en gecertificeerde veiligheidsproducten. Wij verkopen alleen veiligheidsproducten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat ziet u terug in de kwaliteit van onze producten.

Zoekt u naar een betaalbare en gekeurde kluis? Dan is Veilig.nl de enige relevante bestemming voor uw online aankoop. Bij ons vindt u een breed scala aan betaalbare kluizen van de beste kwaliteit.

Garantie:

Bij Veilig.nl krijgt u een extra lange garantie van 3-5 jaar. (afhankelijk van het merk)

Online kluis kopen:

Bij Veilig.nl kun je eenvoudig online een kluis kopen. Hier vind je alle soorten kluizen, zoals:

De prijs kun je bepalen door gebruik te maken van onze filters. Veilig.nl verkoopt alleen gekeurde en gecertificeerde kluizen. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit kluis.

Wij verkopen kluizen aan consumenten en bedrijven:

Bent u op zoek naar een veilige kluis voor thuis? Of wilt u juist een veilige kluis kopen voor uw bedrijf? Veilig.nl heeft het allemaal! Ook kunnen onze gecertificeerde monteurs de kluis vakkundig bij u plaatsen en verankeren.

Welke kluis kiezen:

Er zijn momenteel zoveel kluizen op de markt dat het je kan duizelen. Hoe zorg je dat je de optimale prijs-kwaliteitsverhouding vindt? Een kluis die goed past bij jouw wensen zonder daar exorbitante bedragen aan kwijt te zijn.

Veilig.nl heeft hiervoor een keuzehulp module gemaakt. Of download eerst de Whitepaper hier krijg je een uitgebreid overzicht en informatie over alles wat je wilt weten over de aanschaf van een kluis!

Kluis bezorgen:

Het bezorgen van een kluis is specialistisch werk. Een zware kluis moet met zorg worden vervoerd. Het in- en uitladen is zwaar werk.

U kunt bij Veilig.nl kiezen voor een standaard levering. Dit betekent dat de vervoerder de kluis op een pallet direct achter de voordeur neerzet (indien de breedte van de deur zich daarvoor leent). Tevens kunt u kiezen voor een discrete verpakking, zodat niemand weet wat er op de pallet staat.

Daarnaast kunt u kiezen voor een z.g.n. “Full service levering en plaatsing” .Dit is per merk-/type kluis anders. In sommige gevallen indien de kluis naar een verdieping moet zonder lift, vragen wij u om een z.g.n. “inhuisformulier” in te vullen. Dit zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk duidelijkheid is over de situatie en indeling van uw huis om te kijken wat ervoor nodig is om de kluis op de juiste wijze te transporteren en te plaatsen/verankeren.

Deugdelijke verankering:

Het is natuurlijk van groot belang dat de verankering van uw kluis deugdelijk gebeurt, dit is ook de eis van de verzekeraar. De bedoeling van een goede verankering van de kluis is dat er een minimale uittrekkracht van 500 KG wordt behaald, hierdoor is het “loswrikken” van een kluis niet gemakkelijk.

Kluis plaatsen en verankeren door een specialist:

Een gecertificeerde kluis moet vakkundig worden verankerd aan uw woning of bedrijfspand. Om het certificaat geldig te maken, dient elke inbraak-brandwerende kluis met een gewicht minder dan 1000 KG goed verankerd te worden. Veilig.nl heeft een team van professionele monteurs om dit voor u te verzorgen. Die zijn erkend en worden aanbevolen door alle verzekeraars. Een kluis verankeren is specialisten werk.

Verankering materiaal bij kluis:

Bij alle geleverde kluizen wordt door de fabrikant verankerings materiaal meegeleverd, bij de privé kluizen tot certificaat EN 14450 S2 wordt vaak een plug en een bout meegeleverd en bij de kluizen met een EN 1143-1 Grade I t/m V vaak een zwaarlast anker, mechanisch anker of keilbout. Deze verankering materialen kunt u gebruiken om de kluis zelf te verankeren. Ook al wordt dit deugdelijk door u uitgevoerd, de kans bestaat dat de verzekeraar dit niet erkend. Tegenwoordig vraagt de verzekeraar vaak om een verankering certificaat uitgevoerd door een erkend kluisspecialist, die hier voor een opleiding heeft gevolgd bij de branche vereniging. Veilig.nl regelt dit voor u.

Een alternatief is het verlijmen van een kluis, stel u kunt niet boren vanwege leidingen, of vloerverwarming dan is verlijmen een goede en veilige keus, nadeel is alleen dat verplaatsen/verhuizen van de kluis wel een stuk lastiger wordt.

De uittrekkracht van de verschillende materialen verschilt enorm, met name het gebruik van een bout en plug is in onze ogen niet voldoende.

De beste wijze van een kluis verankeren:

De beste wijze van een kluis verankeren is met een chemisch anker. Hiervoor is nodig: een goede betonnen muur of wand (geen tussen muur). Bij een chemische verankering wordt een gat geboord en deze wordt gevuld met een twee componenten pasta en een draadeind waar de kluis aan bevestigd wordt door middel van een moer. Door de chemische reactie wordt dit net zo sterk als het beton en krijg je de hoogst haalbare uittrekkracht. Dit is de beste manier om een kluis te verankeren!

De beste service:

Een aankoop bij Veilig.nl is de kortste weg naar een veilig gevoel. Een kluis koop/investeer je voor een lange periode en dan wil je zeker zijn van de leverancier en de kwaliteit van het product. Veilig.nl verkoopt alleen de beste merken die gekeurd en-/of gecertificeerd zijn waardoor dit borg staat voor de beste aankoop.

In een kluis berg je veilig je waardevolle spullen en belangrijke documenten op. Bij Veilig.nl koop je verschillende soorten kluizen. Koop een kleine kluis voor in je woning of kies een grote kluis voor zakelijk gebruik. Wat er ook gebeurt, je bezittingen worden beschermd.

Nog meer informatie nodig?
 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

Waarom een kluis kopen?

Met een kluis houd je kostbare spullen veilig. De stalen of metalen kast is afsluitbaar met een slot. Een kluis is dus een effectieve vorm van inbraakbeveiliging en brandwerende kluizen zijn hét middel om brandschade aan waardevolle spullen te voorkomen.

Je kunt een kluis kopen om belangrijke documenten en waardepapieren op te bergen. Of bescherm kleinere spullen zoals sieraden, cash, paspoorten en sleutels. Wat je ook wilt opbergen, in een kluis ligt het veilig.

Verschillende soorten kluizen kopen

Veilig.nl heeft verschillende soorten kluizen. De kluizen zijn voorzien van een sleutelslot (dubbelbaard klavierslot) of een elektronisch codeslot. Veranker de kluis aan de muur of aan de vloer zodat niemand hem mee kan nemen.

Ga je een kluis kopen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de waardeberging en de weerstandsklasse. Alleen kluizen die zijn gecertificeerd door de ECB-S beschikken over een waardeberging. De waardeberging staat voor het geldbedrag dat verzekeraars accepteren als dekking voor de berging van waardevolle bezittingen. En hoe beter de kluis bestand is tegen inbraak, hoe hoger de waardeberging.

De weerstandsklasse zegt iets over de weerbaarheid tegen inbraak. In principe zijn alle kluizen daartegen bestand. Maar de stevigheid van de constructie van de kluis en het slot bepalen de mate van inbraakwering.

Wil je zeker weten dat je spullen veilig zijn? Kies dan voor een gecertificeerde kluis. Alleen kluizen die aan alle Europese CEN-normen voldoen ontvangen zo’n certificaat. In ons assortiment vind je zowel kluizen voorzien van EN 1143 (inbraakwerend) als EN 14450-1 en EN 14450-2 (licht inbraakwerend).

Inbraakwerende kluizen

Waardevolle spullen wil je niet rond laten slingeren. Ook niet in je eigen woning. Een inbraak schuilt nu eenmaal in een klein hoekje en met een compacte privékluis in huis ben je inbrekers te slim af. Ook al dringen ze je woning binnen, ze krijgen je kluis alsnog niet zomaar open. Door de kleine afmetingen is een privékluis eenvoudig op te bergen in een kast of lade. Zo staat de kluis nooit in de weg en hoeft ‘ie niet in het zicht te staan.

Berg je sleutels, geld, sieraden en waardepapieren veilig op in een inbraakwerende kluis. Veilig.nl heeft inbraakwerende kluizen in diverse maten en in verschillende weerstandsklassen. Kijk daarnaast naar de waardeberging: bij een hogere waardeberging is de kluis beter bestand tegen inbraak.

Voor zakelijk gebruik bestaan inbraakwerende kluizen in diverse maten. Denk aan grotere archiefkasten, kassakluizen, datakluizen en kluizen voor computers.

Daarnaast heeft Veilig.nl sleutelkluizen. Ideaal voor zakelijk gebruik, zoals op kantoren waar iedereen in en uit loopt. Sommige geavanceerde sleutelkluizen hebben een optie tot sleutelbeheer om inzichtelijk te maken wie welke sleutels bij zich heeft. Je houdt de sleutels dus niet alleen achter slot en grendel, maar hebt ook duidelijke toegangscontrole.

Brandwerende kluizen

Het laatste dat je wil, is dat je waardevolle bezittingen in vlammen op gaan. Gelukkig bestaan er stevige brandwerende kluizen die gemaakt zijn om een vlammenzee te doorstaan.

Breekt er brand uit? Door de hitte wordt de kluis hermetisch afgesloten. De inhoud blijft daardoor beschermd. Afhankelijk van de beschermtijd tegen brand, krijgt de kluis een normering. Veilig.nl heeft gecertificeerde brandwerende kluizen die 30 tot wel 60 minuten brand doorstaan. 

Ook bieden deze kluizen bescherming tegen de gevolgen van een brand. Denk bijvoorbeeld aan grote hoeveelheden blusmiddel en vallend puin. Houd bij de aanschaf van een brandwerende kluis rekening met wat je erin wilt stoppen. 

Zo vergaat een harde schijf al bij een temperatuur van 52°C, terwijl papieren pas ontbranden bij 176°C. Ook de grootte van hetgeen wat je wilt beschermen speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het kopen van een kluis.

Brand- én inbraakwerende kluizen

Wil je je waardevolle spullen optimaal beschermen? Goed nieuws: Veilig.nl verkoopt kluizen die zowel brandwerend als inbraakwerend zijn. Met de super stevige constructies en de veilige sloten weten deze kluizen ongewenste indringers én een vlammenzee buiten de deur te houden. Kies een kluis op basis van gecertificeerde waardeberging en de beschermtijd tegen brand. Zo weet je zeker dat je bezittingen altijd veilig zijn. 

Kluizen en de verzekering

Naast de juiste kluis (kluisslot, afmetingen, inbraakwerendheid, brandwerendheid) is het plaatsen en vastzetten (verankeren) ontzettend belangrijk. Toch wordt dit regelmatig vergeten, waardoor een kluis bijvoorbeeld los in een kast staat. 

Bij een inbraak wordt de kluis dan gewoon meegenomen en op een andere locatie in alle rust opengemaakt. Verzekeraars eisen daarom ook dat kluizen tot 1000 kilo 'deugdelijk' worden verankerd.

Vind jouw ideale kluis

In een paar korte vragen weet jij precies welke kluis bij jou behoefte past.

Stap voor stap uitleg
Alles weten over kluizen?

Meest verkochte kluizenVeilig.nl is gespecialiseerd in gekeurde en/of gecertificeerde kluizen:

Wij leveren uitsluitend gecertificeerde inbraak- en brandwerende kluizen voor zowel zakelijk als voor particulier gebruik van premium merken met de juiste certificaten. Deze zijn erkend door elke verzekeraar.

Met een ervaren montageteam plaatsen en verankeren wij kluizen door heel Nederland, inclusief een erkend verankeringscertificaat.

Waarom kluizen kopen bij Veilig.nl

Veilig.nl is een begrip en specialist op het gebied van o.a. kluizen, brandkasten, brandblussers en andere gekeurde en gecertificeerde veiligheidsproducten. Wij verkopen alleen veiligheidsproducten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat ziet u terug in de kwaliteit van onze producten.

Zoekt u naar een betaalbare en gekeurde kluis? Dan is Veilig.nl de enige relevante bestemming voor uw online aankoop. Bij ons vindt u een breed scala aan betaalbare kluizen van de beste kwaliteit.

Garantie:

Bij Veilig.nl krijgt u een extra lange garantie van 3-5 jaar. (afhankelijk van het merk)

Online kluis kopen:

Bij Veilig.nl kun je eenvoudig online een kluis kopen. Hier vind je alle soorten kluizen, zoals:

De prijs kun je bepalen door gebruik te maken van onze filters. Veilig.nl verkoopt alleen gekeurde en gecertificeerde kluizen. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit kluis.

Wij verkopen kluizen aan consumenten en bedrijven:

Bent u op zoek naar een veilige kluis voor thuis? Of wilt u juist een veilige kluis kopen voor uw bedrijf? Veilig.nl heeft het allemaal! Ook kunnen onze gecertificeerde monteurs de kluis vakkundig bij u plaatsen en verankeren.

Welke kluis kiezen:

Er zijn momenteel zoveel kluizen op de markt dat het je kan duizelen. Hoe zorg je dat je de optimale prijs-kwaliteitsverhouding vindt? Een kluis die goed past bij jouw wensen zonder daar exorbitante bedragen aan kwijt te zijn.

Veilig.nl heeft hiervoor een keuzehulp module gemaakt. Of download eerst de Whitepaper hier krijg je een uitgebreid overzicht en informatie over alles wat je wilt weten over de aanschaf van een kluis!

Kluis bezorgen:

Het bezorgen van een kluis is specialistisch werk. Een zware kluis moet met zorg worden vervoerd. Het in- en uitladen is zwaar werk.

U kunt bij Veilig.nl kiezen voor een standaard levering. Dit betekent dat de vervoerder de kluis op een pallet direct achter de voordeur neerzet (indien de breedte van de deur zich daarvoor leent). Tevens kunt u kiezen voor een discrete verpakking, zodat niemand weet wat er op de pallet staat.

Daarnaast kunt u kiezen voor een z.g.n. “Full service levering en plaatsing” .Dit is per merk-/type kluis anders. In sommige gevallen indien de kluis naar een verdieping moet zonder lift, vragen wij u om een z.g.n. “inhuisformulier” in te vullen. Dit zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk duidelijkheid is over de situatie en indeling van uw huis om te kijken wat ervoor nodig is om de kluis op de juiste wijze te transporteren en te plaatsen/verankeren.

Deugdelijke verankering:

Het is natuurlijk van groot belang dat de verankering van uw kluis deugdelijk gebeurt, dit is ook de eis van de verzekeraar. De bedoeling van een goede verankering van de kluis is dat er een minimale uittrekkracht van 500 KG wordt behaald, hierdoor is het “loswrikken” van een kluis niet gemakkelijk.

Kluis plaatsen en verankeren door een specialist:

Een gecertificeerde kluis moet vakkundig worden verankerd aan uw woning of bedrijfspand. Om het certificaat geldig te maken, dient elke inbraak-brandwerende kluis met een gewicht minder dan 1000 KG goed verankerd te worden. Veilig.nl heeft een team van professionele monteurs om dit voor u te verzorgen. Die zijn erkend en worden aanbevolen door alle verzekeraars. Een kluis verankeren is specialisten werk.

Verankering materiaal bij kluis:

Bij alle geleverde kluizen wordt door de fabrikant verankerings materiaal meegeleverd, bij de privé kluizen tot certificaat EN 14450 S2 wordt vaak een plug en een bout meegeleverd en bij de kluizen met een EN 1143-1 Grade I t/m V vaak een zwaarlast anker, mechanisch anker of keilbout. Deze verankering materialen kunt u gebruiken om de kluis zelf te verankeren. Ook al wordt dit deugdelijk door u uitgevoerd, de kans bestaat dat de verzekeraar dit niet erkend. Tegenwoordig vraagt de verzekeraar vaak om een verankering certificaat uitgevoerd door een erkend kluisspecialist, die hier voor een opleiding heeft gevolgd bij de branche vereniging. Veilig.nl regelt dit voor u.

Een alternatief is het verlijmen van een kluis, stel u kunt niet boren vanwege leidingen, of vloerverwarming dan is verlijmen een goede en veilige keus, nadeel is alleen dat verplaatsen/verhuizen van de kluis wel een stuk lastiger wordt.

De uittrekkracht van de verschillende materialen verschilt enorm, met name het gebruik van een bout en plug is in onze ogen niet voldoende.

De beste wijze van een kluis verankeren:

De beste wijze van een kluis verankeren is met een chemisch anker. Hiervoor is nodig: een goede betonnen muur of wand (geen tussen muur). Bij een chemische verankering wordt een gat geboord en deze wordt gevuld met een twee componenten pasta en een draadeind waar de kluis aan bevestigd wordt door middel van een moer. Door de chemische reactie wordt dit net zo sterk als het beton en krijg je de hoogst haalbare uittrekkracht. Dit is de beste manier om een kluis te verankeren!

De beste service:

Een aankoop bij Veilig.nl is de kortste weg naar een veilig gevoel. Een kluis koop/investeer je voor een lange periode en dan wil je zeker zijn van de leverancier en de kwaliteit van het product. Veilig.nl verkoopt alleen de beste merken die gekeurd en-/of gecertificeerd zijn waardoor dit borg staat voor de beste aankoop.

go to top