• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Kluis voor thuis

Hebben jouw eigendommen in huis bescherming nodig tegen brand en/of inbraak? Met een gekeurde en gecertificeerde kluis voor thuis van Veilig.nl zijn jouw persoonlijke eigendommen beschermd tegen brand en/of inbraak.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kluis voor thuis

Het is slim om te investeren in een kluis voor thuisgebruik, maar hoe kies je de juiste kluis

Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende punten om ervoor te zorgen dat je een kluis koopt die de juiste bescherming biedt voor jouw situatie.

Welke spullen wil je beschermen?

Eerst moet je bepalen welke spullen je wilt beschermen. Wil je de kluis gebruiken voor persoonlijke documenten en bezittingen met emotionele waarde of voor waardevolle bezittingen zoals sieraden? Het is essentieel om te weten tot welk bedrag je aan geld en bezittingen wilt opbergen.

De intensiteit van de bescherming die een kluis biedt, wordt aangeduid met de weerstandsklasse. Bij elke weerstandsklasse hoort een bepaalde waarde-indicatie: de waarde van geld en spullen die je veilig in de kluis kunt bewaren. Houd er rekening mee dat je bezittingen in de kluis alleen verzekerd zijn tot aan de waarde-indicatie van de betreffende kluis. Als je niet zeker weet wat de waarde is van je bezittingen, kun je een professionele taxateur benaderen.

Waartegen wil je je eigendommen beschermen?

Nu weet je welke spullen je wil beschermen in je nieuwe kluis voor thuis.

De tweede vraag is: ‘Waartegen wil ik mijn eigendommen eigenlijk beschermen?’ Geregeld vergeet men dat er ook kluizen op de markt zijn die niet alleen beschermen tegen inbraak, maar ook tegen branden, en voor allebei. Dit kan een verstandige investering zijn. Jaarlijks wordt immers 1 op de 67 huizen getroffen door brand. 

Hieronder zie je het overzicht van geteste en gecertificeerde brandwerende kluizen.

Certifcering Testtemperatuur Valtest Papierbescherming Data media bescherming Afkoeling
EN 1047-1 1090 C 9,15 meter 60 of 120 minuten 60 of 120 minuten Met afkoelperiode
UL 72 1000 C 9,15 meter 30, 60 of 120 minuten 30, 60 of 120 minuten Met afkoelperiode
EN 15659 850 C Nee 30 of 60 minuten Niet getest Niet getest
NT Fire 017 927 C Nee 60 of 120 minuten 60 of 120 minuten Niet getest
DIN 4102/BS476 Niet getest Nee Niet getest Niet getest Niet getest

Welk sleuteltype kies je?

Er zijn over het algemeen twee slottypes die je kunt overwegen voor je kluis in huis: een traditioneel sleutelslot en een elektronisch codeslot. 

De kluizen met sleutelslot zijn voordeliger en eenvoudig te gebruiken, terwijl die met een elektronisch codeslot handig zijn voor gebruik door meerdere mensen. Zij hoeven dan geen fysieke sleutels te beheren is om de kluis te openen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de code goed onthouden wordt en niet ergens rondslingert.

Bedenk welke optie het beste bij jouw situatie past voordat je een keuze maakt. De meeste kluizen zijn verkrijgbaar met beide slottypes. De kluizen met sleutelslot worden geleverd met twee sleutels en de kluizen met elektronisch codeslot worden geleverd met een mastercode voor het herstellen van de code indien nodig.

 

Waar plaats je de kluis in huis?

Het is belangrijk om te overwegen waar je de kluis in huis wilt plaatsen. De ideale locatie voldoet aan een aantal criteria:

  • Het is niet te zichtbaar, zodat het niet opvalt voor eventuele indringers
  • Het is gemakkelijk te bereiken, zodat je er snel bij kunt als dat nodig is, maar het is ook niet zo gemakkelijk te bereiken dat het te makkelijk te stelen is
  • Het is onopvallend weggewerkt, zodat het niet te zichtbaar is, zoals in een kast
  • De locatie biedt de mogelijkheid om de kluis te verankeren in een betonnen vloer of muur

Als brandwering het belangrijkste doel van de kluis is, is het ook verstandig om na te gaan welke plaats in huis het minst hevig zal branden. Denk bijvoorbeeld aan een garage. Wil je de kluis vooral gebruiken voor opslag van spullen die je regelmatig gebruikt, zoals sieraden? Zet de kluis dan strategisch neer zodat je eraan denkt om de kostbaarheden weer op te bergen, zoals in de kledingkast.

 

Hoe en door wie laat je je kluis verankeren?

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste verzekeraars vereisen dat alle kluizen die minder dan 1000 kilogram wegen goed verankerd zijn. De richtlijn is dat de verankering een weerstand moet bieden van ten minste 5000 kilogram.


We raden aan om de kluis te laten verankeren door een gecertificeerde professional met behulp van chemische ankers. Een goede verankering zorgt niet alleen voor een veilig gevoel, maar is ook een vereiste om aanspraak te kunnen maken op de verzekeringsvergoeding. Wist je dat Veilig.nl ook een gecertificeerde verankering biedt?


Veel succes met je keuze!

 

 

 

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg