• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Kleine kluis

Hebben jouw eigendommen in huis bescherming nodig tegen brand en/of inbraak, maar heb je beperkte ruimte? Met een gekeurde en gecertificeerde kleine kluis of mini kluis van Veilig.nl zijn jouw persoonlijke eigendommen beschermd tegen brand en/of inbraak.

Nog meer informatie nodig?

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. SISTEC - Type MT3+ - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis met sleutelslot - 27 liter
  SISTEC - Type MT3+ - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis met sleutelslot - 27 liter
   645,00
 2. SISTEC - Type Eurosafe ES I 330 elo - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis - Elektronisch slot - 26 liter
  SISTEC - Type Eurosafe ES I 330 elo - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis - Elektronisch slot - 26 liter
   949,00
 3. SISTEC - Type Eurosafe ES I330 - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis - Sleutelslot - 26 liter
  SISTEC - Type Eurosafe ES I330 - Inbraakwerende kluis - Kleine kluis - Sleutelslot - 26 liter
   769,00
  Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijferslot - SKG**
  Puck Keysafe - Sleutelkluis met cijferslot - SKG**
   195,00

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kleine kluizen

Kleine kluizen, ook wel mini kluizen genoemd, zijn compacte modellen die gemakkelijk in huis of op kantoor te plaatsen zijn. Ze zijn ideaal voor het opbergen van kleine kostbaarheden zoals contant geld, sieraden, paspoorten en andere waardevolle spullen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van een mini kluis met sleutelslot tot een kleine kluis met elektronisch codeslot. Het is belangrijk om te letten op de certificeringen van de kleine kluis om te zorgen dat je een kwalitatief goed product koopt.

Het gebruik van een kleine kluis

Bij het kiezen van een kleine kluis is het ook belangrijk om te overwegen waar je de kluis wilt verankeren. Een kluis verankeren is essentieel om te zorgen dat de kluis niet gemakkelijk te verplaatsen of mee te nemen is door inbrekers. 

Kleine kluizen die lichter zijn dan 1000 kilogram moeten meestal goed verankerd zijn volgens de eisen van verzekeraars, wat betekent dat de kluis een weerstand moet bieden van minimaal 5000 kilogram. 

Bij het verankeren van de kleine kluis is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin de kluis geplaatst wordt. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om de kluis te verankeren in een muur of een vloer van beton, in plaats van bijvoorbeeld in een houten vloer of wand.

Slottypes van kleine huizen

Er zijn twee soorten kleine kluizen beschikbaar: die met een sleutelslot en die met een elektronisch codeslot. Kleine kluizen met een sleutelslot zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, terwijl kluizen met een elektronisch codeslot vooral handig zijn voor gebruik door meerdere gezinsleden, omdat er meerdere codes kunnen worden ingegeven en er geen sleutel nodig is om de kluis te openen. 

Bedenk goed welke situatie bij jou past om de juiste keuze te kunnen maken. De meeste kleine kluizen komen standaard in twee uitvoeringen met beide slottypes. De sleutelkluizen worden geleverd met twee sleutels, en de elektronische kluizen inclusief een mastercode, zodat je altijd de code kunt herstellen mocht dit nodig zijn.

Waar let ik op bij aankoop van een kleine kluis?

Als je een kleine kluis koopt, is het belangrijk om te kijken naar certificeringen zoals de EN 14450 normering en het ECB-S keurmerk. Deze staan voor kwaliteitsgarantie en zorgen ervoor dat je een veilig product koopt. 

De EN 14450 normering geeft aan dat de kluis voldoende bescherming biedt binnen de lichtere weerstandsklassen. 

Het ECB-S keurmerk is een overkoepelend keurmerk dat garantie biedt voor veiligheidsproducten, zoals kleine kluizen.

Daarnaast is het verstandig om na te gaan hoeveel kostbaarheden je in de kleine kluis wil bewaren. Bij al onze kluizen staat de weerstandsklasse vermeld, en die bepaalt tot welke waarde aan spullen een kluis veilig kan herbergen. De meeste verzekeraars vergoeden enkel bedragen tot aan de weerstandsklasse van de betreffende kluis, dus het is slim om dit van te voren goed uit te zoeken.

 

Hoe veranker ik een kleine kluis?

Om ervoor te zorgen dat je kleine kluis goed beveiligd is, is het belangrijk om deze goed te verankeren. Verzekeraars vereisen meestal dat kluizen die lichter zijn dan 1000 kilogram goed verankerd zijn, met een weerstand van minimaal 5000 kilogram. Het is het beste om de kluis te verankeren met chemische ankers, en vanaf begin 2022 moet een kluis verankerd zijn door een VWG-gecertificeerde monteur om goed verzekerd te kunnen zijn.

 

Een laatste tip

Tenslotte is het belangrijk om de kluis op de juiste manier te gebruiken en ervoor te zorgen dat het opbergen van waardevolle spullen een routine wordt. Plaats de kluis bijvoorbeeld in de buurt van de kledingkast als je hem vooral voor sieraden gebruikt en maak het gebruik van de kluis tot een goede gewoonte. Zo kun je ervoor zorgen dat je waardevolle spullen veilig bewaard blijven.

 

go to top