• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Kinderhelmen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
"

Een veilige kinderhelm kopen

Als ouder staat kinderveiligheid op nummer één. Een ongeluk schuilt tenslotte in een klein hoekje - vooral voor de kleinste avonturiers onder ons, die maar al te graag de wereld willen ontdekken.

Het hoofd van een kind is kwetsbaar en vraagt dan ook om speciale bescherming. Kinderhelmen hebben een kleiner formaat en zijn speciaal ontwikkeld voor kinderhoofden. 

Een kinderhelm verdeelt de impact en druk als je kindje valt. Dit verkleint de kans op letsel. Het is wel belangrijk om een helm te kiezen die precies past. Koop een kinderhelm nooit op de groei: een helm biedt namelijk alleen bescherming als die perfect op het hoofdje aansluit. Dan blijft hij stevig zitten en glijdt hij niet van het hoofd af. Zelfs niet bij abrupte bewegingen tijdens het ravotten. 

Ook de bevestiging van het veiligheidsriempje is belangrijk. De kinderhelmen van Veilig.nl zijn voorzien van een dubbel-d kinbandsluiting of een magnetische sluiting. Bij een dubbel-d sluiting trek je het koordje door twee stalen ringen. Dit zijn eenvoudige maar effectieve mechanismen, die voor ultieme veiligheid zorgen. Je trekt de band eenvoudig strakker als je de helm opzet. Zo voorkom je dat de kinband loshangt. 

Een aantal kinbandsluitingen zijn voorzien van een magnetische drukknoop waardoor ze automatisch dicht blijven zitten. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk voor ouders en kinderen.

Sommige kinderen zijn niet zo’n fan van een helm op hun hoofd, omdat ze het niet lekker vinden zitten. Maar met de helmen van Veilig.nl is dit verleden tijd: door het optimale draagcomfort stribbelen ze niet langer tegen.

Het draagcomfort komt onder andere door de ventilatiegaten, waardoor de helmen goed ademen en luchten. Sommige helmen hebben een speciaal insectennet. Vliegen en wespen krijgen daarmee geen kans om de helm binnen te dringen. Goed nieuws, want zo kan je kind ook niet op het hoofd gestoken worden.

Sommige helmen zijn voorzien van een regenklep die zonlicht en regendruppels tegenhouden. Zo dragen je kids ‘m met plezier bij weer en wind. 

Fietshelmen en skatehelmen voor kinderen

We hebben kinderhelmen voor verschillende activiteiten. Koop bijvoorbeeld een skatehelm voor je kind. Zo kunnen ze veilig op hun skateboard stappen en de straten verkennen. 

In een fietsland als Nederland neem je je kind misschien wel dagelijks mee op de fiets. Met een fietshelm voor een kind verminder je de risico’s in het verkeer, bijvoorbeeld als je kind met je meegaat in een van onze fietsstoeltjes. Als er iets gebeurt en je kindje valt, is het hoofd goed beschermd.

Gaan de kinderen eropuit voor hun eerste zelfstandige fietstochten? Dan is het al helemaal een prettig idee om ze een kinderhelm op te zetten. Bovendien hebben bepaalde fietshelmen reflecterende delen. Zo zien andere deelnemers in het verkeer ze al van verre aankomen. 

Als je een helm zoekt voor je allerkleinste kroost, zijn de fietshelmen voor baby’s een uitkomst. Deze helmen hebben een kleine pasmaat. Bijkomend voordeel: hoe jonger kinderen wennen aan het dragen van een fietshelm, hoe minder ze op latere leeftijd tegenstribbelen om ‘m op te zetten.

Alle kinderhelmen van Veilig.nl zijn gecertificeerd en/of gekeurd. Zo weet je zeker dat je een veilige kinderhelm kiest. 

 

"
 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg