• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Isofix autostoel

Je zoekt een veilige autostoel waar je kind stevig in vast zit, maar hoe zorg je eigenlijk dat de autostoel goed vast zit in de auto? Daarvoor is het slim om een autostoel met Isofix te kopen, die het stoeltje direct vastklikt aan de auto zelf.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Isofix: wat is dat precies?

In jouw missie om je kind zo veilig mogelijk in de auto te vervoeren, hoort natuurlijk ook de zoektocht naar het beste autostoeltje. Daarbij zal je de term Isofix vast vaak tegenkomen. Maar wat houdt dit precies in?

Isofix is een bevestigingssysteem voor autostoeltjes. Isofix heeft twee grote voordelen ten opzichte van de traditionele autogordel als bevestigingssysteem: de autostoeltjes zijn gemakkelijk te bevestigen en het is een zeer veilig systeem. Een lampje op het stoeltje zal pas groen oplichten wanneer het op de juiste manier vast zit.

Hoe werkt Isofix?

Als je een auto hebt uit 2012 of later, zitten er twee zogenaamde isofixhaken tussen de rugleuning en zitting van je achterbank. Deze haken zitten vast aan de carrosserie, de basisconstructie dus, van jouw auto en zijn niet los te krijgen. Isofix-autostoeltjes komen inclusief twee grijphaken die vast te klikken zijn in de isofixhaken. Is jouw auto ouder en niet geleverd inclusief isofixsysteem? In sommige gevallen is het mogelijk om dit later toe te voegen aan de auto.

Let op: check altijd of jouw Isofix base overeenkomt met die van het autostoeltje. Er zijn namelijk verschillende types verkrijgbaar.

Wanneer kiezen voor Isofix?

Autostoeltjes met Isofix zijn verkrijgbaar voor alle varianten: groep 0, groep 1, groep 2 en groep 3. Een bevestiging met Isofix is altijd veiliger en betrouwbaarder dan de ouderwetse methode van vastklikken met de autogordel. Daarom raden wij aan om voor elke leeftijdsfase - en bijbehorende autostoel - van jouw jonge kindje te kiezen voor een stoel met Isofix.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg