• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Fietsstoeltjes

Nederland, een echt fietsland. En hoe fijn is het om je kindje mee op avontuur te nemen? Met een veilig kinderzitje op je fiets is dat een fluitje van een cent.

Nog meer informatie nodig?

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten kinderzitjes voor de fiets

De veiligheid van je kind is het allerbelangrijkste. Met een kinderzitje op je fiets zorg je voor optimale kinderveiligheid. Een ongeluk schuilt nu eenmaal in een klein hoekje, vooral in het verkeer. Maar geen zorgen: met het juiste kinderzitje en goede veiligheidsgordels voorkom je een bezoekje aan de eerste hulp.

De kinderzitjes van Veilig.nl voldoen bovendien aan de Europese Veiligheidsnormen. Kijk hiervoor naar de certificeringen in de beschrijvingen.

Bij het kopen van een fietsstoeltje zijn meerdere zaken belangrijk. Zo dien je een keuze te maken tussen een voorzitje of een achterzitje. Ook het type bevestiging aan je fiets is belangrijk.

De fietsstoeltjes voor bevestig je eenvoudig voorop je fiets, bijvoorbeeld aan het stuur of aan het frame. Het voordeel is dat je je kind dan dicht bij je hebt. Dat is gezelliger en geeft waarschijnlijk ook een veiliger gevoel. De kinderzitjes voor voorop zijn geschikt voor baby’s met een leeftijd van 9 maanden tot 2 jaar oud. 

Zoek je een fietsstoeltje om achter op je fiets te monteren? Het voordeel van een achterzitje is dat je fiets lichter stuurt dan bij een voorzitje. Daarnaast zijn achterzitjes ruimer en daardoor ideaal voor iets oudere kinderen. Kies dus altijd een kinderzitje dat bij de leeftijd en het gewicht van jouw kind past.

Veilig.nl heeft kinderzitjes met bagagedragerbevestiging die je achterop je fiets vastmaakt. Met een zadelbuisbevestiging zit het fietsstoeltje vastgeklemd aan de framebuis onder het zadel.

Sommige fietsstoeltjes zijn voorzien van inklapbare voetsteunen. Dit zorgt voor meer zitcomfort voor het kind. Handig, want dan blijft je kroost rustig zitten onderweg.

Veiligheidsgordels op kinderzitje fiets

Kijk naast het type kinderzitje naar de veiligheidsgordel. Dommelt je kroost onderweg in slaap? Met de juiste gordels blijven ze zonder problemen in hun stoeltje zitten.  

Kies bijvoorbeeld voor een 3-punts of 5-puntsgordel waarmee je de gordel op meerdere punten bevestigt. Ook is het belangrijk dat je kindje de gespen zelf niet kan openen.

Bepaalde fietsstoeltjes zijn voorzien van een gordel om je kindje vast te zetten bij de schoudertjes en het kruis. Met een heupgordel kan je kind niet gaan staan. Dat is natuurlijk wel zo veilig in het verkeer.

Veilig fietsen met een kinderhelm

Voor wie onbezorgd op avontuur wil met hun kinderen, heeft Veilig.nl handige items in het assortiment. Met een kinderhelm bescherm je de gezondheid van je kind. Als er onverhoopt iets gebeurt, biedt een helm extra veiligheid. Onze fietshelmen voor kinderen zijn speciaal ontwikkeld voor kleinere hoofdjes. Omdat de helmen perfect aansluiten, zorgt ze voor optimale bescherming.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg