• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
 • Probleemloos retourneren
 • Achteraf betalen binnen 14 dagen
 • Thuiswinkel waarborg

Fietsstoeltjes achter

In Nederland stappen we maar al te graag op de fiets. Naar de supermarkt, naar werk of naar familie: de fiets is onze beste vriend. Met een fietsstoeltje achterop je fiets wordt het feest compleet, want dan kun je je kindje altijd met je meenemen. Dat doe je natuurlijk graag zo veilig mogelijk. En voor een onbezorgde, veilige fietsrit is een kinderzitje onmisbaar. Plaats een fietsstoeltje achterop je fiets en ga gezellig samen op avontuur.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Sparkeling Silver
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Sparkeling Silver
   115,00
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Magic Green
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Magic Green
   115,00
 1. Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Sparkeling Silver
  Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Sparkeling Silver
   89,95
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Turquosie
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - Turquosie
   115,00
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - White smoke
  Qibbel air - Achterzitje - Frame bevestiging - White smoke
   115,00
  Qibbel Air - Achterzitje - Frame bevestiging - Demin Blue
  Qibbel Air - Achterzitje - Frame bevestiging - Demin Blue
   115,00
  Qibbel Air - Achterzitje - Frame bevestiging - Zwart
  Qibbel Air - Achterzitje - Frame bevestiging - Zwart
   115,00
 2. Qibbel Air- Achterzitje - Drager bevestiging - Turquoise
  Qibbel Air- Achterzitje - Drager bevestiging - Turquoise
   89,95
 3. Qibbel Air- Achterzitje - Drager bevestiging - White smoke
  Qibbel Air- Achterzitje - Drager bevestiging - White smoke
   89,95
 4. Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Denim Blue
  Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Denim Blue
   89,95
 5. Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Black
  Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Black
   89,95
 6. Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Magic Green
  Qibbel Air - Achterzitje - Drager bevestiging - Magic Green
   89,95

Producten 1-12 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Veilig onderweg met een fietsstoeltje achter

Als je je kind veilig mee wil nemen op de fiets is een fietsstoeltje een uitkomst. Er zijn verschillende soorten kinderzitjes. Kies allereerst waar je het kinderzitje wil monteren. Zo zijn er fietsstoeltjes voor achterop en voorop je fiets.

Een achterzitje bevindt zich achterop de bagagedrager. Je monteert het kinderzitje aan de bagagedrager zelf, aan de zadelbuis of aan het frame van je fiets. Dat zorgt voor stevig en veilig vervoer. Het achterste gedeelte van je fiets kan namelijk een zwaardere belasting dragen dan het voorste gedeelte. Een fietsstoeltje achter is daarom ideaal voor oudere kinderen, vanaf ongeveer 9 maanden (alhoewel de meeste ouders hun kindje pas vanaf latere leeftijd achterop de fiets meenemen) tot maximaal 10 jaar.

Met een fietsstoeltje achterop rijd je makkelijk weg. Je houdt namelijk eenvoudig je balans bij het opstappen. Fietsen en sturen gaat ook een stuk soepeler met een fietsstoeltje achter dan met een kinderzitje voorop je fiets.

Is je kindje jonger? Dan kies je voor een fietsstoeltje voor op je stuur. De kinderzitjes voorop zijn ideaal voor kleinere kinderen en baby’s, omdat ze lichter van gewicht zijn.

Veilige kinderzitjes voor achterop de fiets

Als je hebt bepaald waar je het fietsstoeltje wil monteren, is het belangrijk om te kijken naar het type sluiting op het kinderzitje. Veilig.nl verkoopt fietsstoeltjes met een 3-puntsgordel, 5-puntsgordel of een klittebandbevestiging. De riempjes en gordels zijn volledig op maat af te stellen, zodat ze perfect aansluiten en je kindje stevig vast zit.

Ook is het belangrijk om te kijken naar het maximale draaggewicht van het kinderzitje. Zo weet je zeker dat het stoeltje je kind kan dragen en optimale ondersteuning biedt. Fietsstoeltjes voor achterop de fiets zijn onder te verdelen in twee klassen; A15, geschikt voor kinderen van 9 tot 15 kilo en A22, geschikt voor kinderen van 9 tot 22 kilo

Alle kinderzitjes van Veilig.nl zijn comfortabel. En dat is heel belangrijk, want hoe fijner kinderen in het stoeltje zitten, hoe groter de kans dat ze met plezier mee op de fiets gaan. Door het comfort blijven ze bovendien stiller zitten, wat natuurlijk een stuk veiliger is. 

Sommige stoeltjes zijn voorzien van verstelbare voetsteunen om je kind houvast te geven. Of kies voor een kinderzitje met verstelbare rugsteun om voor optimaal zitcomfort te zorgen.

Een aantal kinderzitjes achterop is voorzien van een cijferslot. Daarmee beveilig je het fietsstoeltje tegen diefstal.

Extra veilig in het fietsstoeltje met een fietshelm

De veiligheid van je kind staat voorop. Altijd en overal. Helaas schuilt een ongeluk in een klein hoekje - met name in het verkeer. Met een kinderhelm bescherm je het hoofd van je kindje. Als er onverhoopt iets gebeurt en jullie van je fiets vallen, zorgt de kinderhelm voor goede bescherming en kinderveiligheid als je kindje achterop de fiets zit. 

Het is belangrijk dat de kinderhelm precies past. Koop een fietshelm dus nooit op de groei. Alleen als de kinderhelm goed aansluit op het hoofd, zorgt hij namelijk voor effectieve bescherming tegen stoten en valpartijen. Daarom verkoopt Veilig.nl speciale fietshelmen voor baby’s, die naadloos aansluiten op het hoofdje van je pasgeboren kroost. Kies voor een grotere fietshelm voor je kind als ze ouder worden. Alle producten bij Veilig.nl zijn gekeurd en/of gecertificeerd, waardoor je met een vertrouwd gevoel op pad kan samen met je kindje.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top