• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Fietshelmen heren

Veiligheid staat voorop, ook op de fiets. Stap dus zeker niet je (race)fiets op zonder een goede fietshelm op te zetten. Als je dan valt, is de schade dankzij de helm beperkt. Koop jouw fietshelm voor heren bij Veilig.nl.

Nog meer informatie nodig?
Geen producten gevonden voor deze selectie.
"

Veilig op de fiets met een fietshelm voor mannen

De tijd dat mensen je vreemd aankeken als je met een fietshelm op stap ging, ligt gelukkig al ver achter ons. Een fietshelm voor heren of een fietshelm voor dames is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. En een veilige zaak ook. Zonder helm fietsen brengt namelijk nogal wat risico’s met zich mee. Als je valt, kun je je flink bezeren. En ernstig hoofd- of hersenletsel wil je natuurlijk voorkomen. 

Dat soort ernstige gevolgen kun je maar beter voor zijn door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Een goede fietshelm bijvoorbeeld. Als je dan op je hoofd valt, vangt de fietshelm de ergste klap op en is de kans op letsel kleiner. Een fijn gevoel.

Vergeet ook je wielrenhelm voor heren niet

Zeker als je van wielrennen houdt, is een fietshelm voor heren onmisbaar. Investeer voor je wielrentochten in een goede wielrenhelm. Op de wielrenfiets ga je immers in een aardig tempo vooruit. Dat betekent dat je ook flink een flinke smak kunt maken als je per ongeluk valt of ergens tegenaan botst. Met een wielrenhelm voor heren voorkom je dat een val grote gevolgen heeft. Het schuim in de helm dempt dan de klap op de grond. Met een veilige kinbandsluiting, zoals een dubbel d-sluiting of snelsluiting weet je zeker dat je helm ook nog eens goed blijft zitten.

Ook voor vrouwelijke wielrenners mag een wielrenhelm niet ontbreken. Gelukkig vind je in onze webshop zowel wielrenhelmen voor heren als wielrenhelmen voor vrouwen. De verschillen zitten ‘m vooral in de maat (vrouwen hebben vaak een kleinere maat helm nodig) en in het uiterlijk van de helm. 

Al onze helmen - voor mannen en vrouwen - zijn gecertificeerd en/of getest. Je weet dus zeker dat je een goede, veilige aankoop doet die jou tijdens je volgende fietstocht beschermt.

Wanneer heb je een fietshelm voor heren nodig?

Zeker als je als sportieveling regelmatig met veel kilometers per uur door de bochten en over heuvels fietst op je wielrenfiets, mountainbike of crossfiets, is een fietshelm wel zo veilig. Alhoewel een fietshelm in Nederland niet verplicht is (alleen wanneer je op een speed pedelec fietst), is het wel aan te raden om een fietshelm te dragen. Of je nu naar de supermarkt fietst of met je racefiets op pad bent, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Vergeet ook niet om je fietshelm regelmatig te vervangen. Zeker eens in de vijf jaar, is ons advies. Als je de helm veel gebruikt, droogt het schuim namelijk na verloop van tijd uit door de buitenlucht. Uitgedroogd schuim werkt minder goed. Belangrijk dus om op tijd een nieuwe helm in huis te halen!

Ook veiligheid voor als je met je kinderen fietst

Juist als je met je kinderen op de fiets stapt, wil je veilig zijn. Investeer daarom ook zeker in een fietshelm voor kinderen. Zo zitten je kinderen in hun fietsstoeltje achterop helemaal veilig. Ook voor fietsstoeltjes hebben wij trouwens een groot assortiment. Zowel voor voorop als voor achterop. Zo kun je je kind(eren) overal mee naartoe nemen - op een volledig veilige manier. 

Ben je op zoek naar nog meer producten om jouw fietstocht, autorit of wandeling veilig aan te pakken? Bekijk dan vooral ons complete assortiment aan producten voor veilig onderweg zijn. De producten variëren van EHBO-setjes tot veiligheidshesjes. Alles zodat je risico’s kunt voorkomen en met een goed gevoel op stap kunt gaan.

"
 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg