• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Brandblussers

Veilig op weg gaan betekent voorzorgsmaatregelen treffen. Met een brandblusser voor je auto bescherm je jezelf en je medepassagiers. Bestel jouw auto-brandblusser bij Veilig.nl, zodat je bij een beginnende autobrand snel in actie kunt komen.

Nog meer informatie nodig?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een brandblusser in de auto?

Je kent ze vast wel: de rode brandblussers in gebouwen. Waarschijnlijk heb je er ook wel één in huis. Maar heb je al eens gedacht aan een brandblusser in de auto? Een autobrand kan levensgevaarlijk zijn en wil je dan ook het liefst zo snel mogelijk blussen. 

Ook al is het in Nederland niet verplicht om een brandblusser in de auto te hebben, veilig en verstandig is het zeker wel. Je zou er zomaar een leven mee kunnen redden. Met een auto-brandblusser ga je veilig de weg op en ben je goed voorbereid op de eventuele uitbraak van een brand. Zo kun je er al bij een beginnend vuur bij zijn en dus ernstige gevolgen voorkomen.

Welke auto-brandblusser kies je?

In het assortiment van Veilig.nl vind je verschillende soorten brandblussers voor de auto. Welke je nodig hebt, hangt er vooral van af met wat voor soort brand je te maken zou kunnen krijgen.

Vaak is een poederblusser voldoende voor een beginnende brand die ontstaat door vaste of vloeibare stoffen (zoals benzine, papier of hout) en voor branden die ontstaan door gas. Let wel op dat het poeder chemisch zout bevat, wat je auto kan beschadigen. 

Ook kun je kiezen voor een schuimblusser. Schuimblussers hebben vaak meer bluscapaciteit en beschadigen de auto niet. Deze zijn echter niet geschikt voor gasbranden. Bij andere typen branden hebben ze als voordeel dat ze weinig schade veroorzaken en dat er weinig kans is op herontsteking.

Waar moet je op letten bij een auto-brandblusser kopen?

Bij Veilig.nl helpen we je om veilig onderweg te zijn. We hebben een groot assortiment aan producten rondom veiligheid én helpen je met tips om jouw veiligheid en die van anderen te vergroten. Daarom geven onze experts je graag een paar extra adviezen voor het gebruik van je brandblusser in de auto:

  • Bevestig je brandblusser in de auto in een beugel. Anders loop je het risico dat de brandblusser bij een acute botsing of remmen door de auto vliegt.
  • Kies verder altijd voor een auto-brandblusser die getest is. Als je een brandblusser bij Veilig.nl koopt, kun je ervan op aan dat die gecertificeerd en/of gekeurd is. Je weet dan zeker dat het blusmiddel van voldoende kwaliteit is en dat de auto-brandblusser efficiënt kan blussen. 
  • Let op het formaat en de zwaarte van de brandblusser. Hoe groter en zwaarder je auto is, hoe groter en zwaarder de brandblusser ook moet zijn.

Veilig in de auto? Koop jouw aankopen bij Veilig.nl!

Alle brandblussers voor in de auto van Veilig.nl zijn klein en compact en direct te gebruiken. Wel zo handig, want zo kun je snel in actie komen bij brand. 

Wist je dat we naast brandblussers voor de auto nog meer producten verkopen voor wie graag veilig in de auto zit? Veilig.nl is er voor alle producten die jou en je naasten meer veiligheid geven. Denk bijvoorbeeld aan passende autostoeltjes om jouw kinderen zo veilig mogelijk te vervoeren.


Zo zijn ook onze blusdekens geen overbodige luxe bij een brand. Of wat dacht je van veiligheidsfolie tegen autodiefstal?

 

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg