• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Blusdekens

Een brand in je auto snel blussen? Dat kan, ook zonder water. Met een blusdeken in je auto doof je een autobrand razendsnel.

Nog meer informatie nodig?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een blusdeken in de auto?

Een brand blus je het liefst zo snel mogelijk, juist om grote schade te voorkomen. In huis kun je snel naar de waterkraan grijpen, maar als je onderweg bent, is er niet altijd water in de buurt. En soms helpt water ook niet om een brand te blussen. Daarom is een blusdeken voor in de auto handig. 

Je kunt een auto-blusdeken over het vuur heen leggen en zo al snel een beginnende brand doven. De deken is gemaakt van materiaal dat niet brandbaar is en heeft vaak een coating van een brandwerende stof. Bij het afdekken ontneemt de deken het zuurstof uit de vuurhaard, waardoor het vuur dooft.

Voor het blussen van personen en objecten

Het fijne aan een blusdeken is dat je deze ook kunt gebruiken als een persoon in brand staat. Dat kan niet met een brandblusser, want schuim of poeder op een persoon spuiten is geen goed idee. 

Wikkel voor het gebruik de uiteinden van de blusdeken om je handen, zodat je handen niet kunnen verbranden, en leg de deken vervolgens over het slachtoffer of het object heen. Volg de gebruiksaanwijzing bij de blusdeken voor de auto om deze goed te gebruiken.

Waarom een blusdeken in de auto?

Je hoopt natuurlijk dat je nooit een autobrand zal meemaken en dat je zo’n blusdeken dus voor niets aanschaft. Maar toch is het slim om het zekere voor het onzekere te nemen en een blusdeken in je auto te leggen. Een brand kan zomaar ontstaan, ook in de auto. Gelukkig kun je aan een beginnende brand met een auto-blusdeken snel een eind maken.


Extra veilig de weg op gaan? Dan kun je ook een brandblusser voor in je auto aanschaffen. Daarmee kun je ook grotere branden snel en efficiënt blussen. Soms heb je ander geschut nodig of is het gewoon fijn om meerdere opties te hebben voor een brand. Ook als een persoon in brand staat, want in die situatie is een blusdeken handiger.

Veilig in de auto met de producten van Veilig.nl

Wil je echt op alles voorbereid zijn in de auto? Investeer dan in nog meer producten waarmee je veilig onderweg bent. Ga bijvoorbeeld diefstal tegen met veiligheidsfolie.


Bij Veilig.nl vind je, naast producten om veilig in de auto te stappen, nog veel meer producten die jouw leven en dat van anderen veiliger maken. Van producten voor baby’s zoals autostoeltjes tot veilige producten voor senioren. Voor onderweg of juist voor thuis. Alle producten zijn gekeurd en/of gecertificeerd waardoor je zeker weet dat je een goede én veilige aankoop doet.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg