• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Gratis retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Maak je huis slim met deze smart home tips

Maak je huis slim met deze smart home tips

Van alvast de verwarming aanzetten als je naar huis gaat tot kijken wat er in de koelkast ligt als je in de supermarkt staat. Smart home producten maken ons leven gemakkelijker én comfortabeler. Maar wist je dat een slim huis ook bijdraagt aan je veiligheid? Er zijn namelijk tal van smart home producten op de markt die de kans op brand verkleinen, inbraken voorkomen en waterschade beperken. In dit artikel leggen we uit met welke slimme producten je de veiligheid van je huis naar een hoger level tilt.

Smart home producten bij brand

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders zijn een waardevolle toevoeging aan iedere woning. Waar bij een traditionele rookmelder alleen een luid alarm afgaat, stuurt een slimme rookmelder ook een signaal naar je smartphone of een ander ingesteld apparaat. Zo weet je altijd waar en wanneer er rook of vuur wordt waargenomen, ook als je op je werk of vakantiebestemming bent.

Tip: Slimme rookmelders met elkaar verbinden

Gaat het alarm af? Dan kan je direct actie ondernemen om te voorkomen dat de situatie escaleert. Als je meerdere slimme rookmelders in je woning hebt, kan je precies zien welke melder is afgegaan en wanneer. Daarnaast zorgt het verbinden van de rookmelders ervoor dat ze allemaal een luid signaal afgeven. Hierdoor is het alarm door de hele woning goed te horen.

Ook bij de afwikkeling van brandschade komt een slimme rookmelder goed van pas. In het logboek van de app staat namelijk exact weergegeven waar en wanneer een alarm is afgegaan. 

Daarnaast werken slimme rookmelders ook samen met andere smart home producten op diverse platforms, waaronder Google Assistent, Amazon Alexa, Apple Homekit, Homey, IFTTT en Samsung SmartThings. Slaat een verbonden rookmelder alarm? Dan treedt er een heel programma in werking, volledig afgestemd op je vluchtplan. Zo schiet slimme verlichting op de vluchtroute automatisch aan. Een mogelijke lifesaver. De trap en overloop kunnen namelijk lastig vindbaar worden door dikke, zwarte rook.

Nog meer slimme producten die ondersteunen bij brand

Ook starten slimme beveiligingscamera's met filmen wanneer een slimme rookmelder afgaat. Zo kun je ook op afstand volgen wat er in en om het huis gebeurt. Verder helpen slimme deursloten je bij het snel verlaten van de woning. Deze ontgrendelen namelijk automatisch wanneer het rookalarm afgaat. Vooral ‘s nachts en bij zware rookontwikkeling kan dit een groot verschil maken.

 

Wist je dat … je maar 3 minuten de tijd hebt om veilig buiten te komen als er brand uitbreekt? Een vluchtplan is daarom van groot belang.

 

Voor extra veiligheid: slimme stekkers

Van de koffiemachine alvast laten pruttelen als je nog in bed ligt tot lampen aanzetten als je niet thuis bent. Met slimme stekkers tover je normale apparaten om tot slimme apparaten, welke je eenvoudig bedient vanaf een app op je smartphone of tablet. Naast dat dit heel handig is, kun je er brand mee voorkomen. Met één klik in de app schakel je apparaten namelijk op afstand uit. Wel zo handig als je de stekker van een stijltang, broodrooster of ander brandgevaarlijke apparaat in het stopcontact hebt laten zitten.

Smart home producten die beschermen tegen inbraak

Inbrekers in Nederland zitten niet stil. Jaarlijks vinden er namelijk zo’n 65.000 inbraken plaats, wat neerkomt op zo’n 178 gevallen per dag. De Rijksoverheid adviseert dan ook: ramen dicht, lichtje aan, deur op slot. Ook de onderstaande smart home producten helpen in de strijd tegen inbraak. 

Geen sleutels meer kwijtraken met slimme deursloten

Haal je reservesleutel maar onder de deurmat of bloempot vandaan, want met de komst van slimme deursloten zijn fysieke sleutels ingewisseld voor je smartphone. Hiermee wordt het verliezen en uitlenen van sleutels verleden tijd en verklein je zo de kans op inbraak. Via de bijbehorende app bepaal je zelf wie je toegang geeft. Ook kan je zien wanneer iemand binnenkomt en weer weggaat. Een slim deurslot zorgt dus voor volledige controle.

Automatische waarschuwing aan andere slimme apparaten

Ook inbrekers die het op ‘de ouderwetse manier’ proberen verdoen hun tijd. Een slim deurslot merkt namelijk elke vorm van braak op en geeft direct een signaal af aan andere slimme apparaten wanneer dit gebeurt. Hiermee worden slimme beveiligingssystemen in werking gesteld en beginnen slimme beveiligingscamera’s met filmen. 

Slimme deurbellen: op afstand kijken wie er aanbelt

Woon je alleen en durf je ‘s avonds de deur niet te openen uit angst voor een roofoverval? Dan geven slimme deurbellen je een stukje veiligheid. Hiermee zie je op je smartphone, PC of tablet namelijk precies wie er voor de deur staat. Staat er iemand voor de deur die je niet kent of niet vertrouwt? Dan kan je op veilige afstand vragen wat diegene komt doen. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen geen gehoor te geven of te doen alsof je niet thuis bent. 

Houd inbrekers in de gaten met beveiligingscamera’s

Een veilig gevoel als je thuis én van huis bent. Met slimme beveiligingscamera's kun je je huis namelijk vanaf elke locatie in de gaten houden via een app op je smartphone, tablet of computer. Ook kun je een slimme beveiligingscamera eenvoudig koppelen aan andere smart home producten, waaronder deursloten, deurbellen, bewegingssensoren en verlichting. Neemt een van deze slimme producten iets verdachts waar? Dan krijg je automatisch een melding op je apparaat.

Zet inbrekers in the spotlight, ook op afstand

Een verlicht huis geeft een bewoonde indruk. Het valt alleen wel op als het licht 24 uur per dag brandt als je op vakantie bent. Gelukkig biedt slimme verlichting in dergelijke situaties een uitkomst. Deze lampen kun je namelijk op afstand bedienen, óók als je op het strand in Florida ligt. Heb je slimme verlichting gekoppeld aan een slim beveiligingssysteem? Dan kun je bij vermoedens van inbraak er bijvoorbeeld voor kiezen om de lampen te laten flikkeren om indringers te verjagen.

Smart home product die beschermen tegen waterschade

Dat we onze huizen moeten weren tegen brand is een logisch gegeven, maar aan de gevolgen van waterschade denken niet veel mensen. Ook een lekkage kan ernstige schade veroorzaken en flink in de papieren lopen. Je wilt een eventueel lek dan ook in een vroeg stadium opsporen. Maar hoe doe je dat, zonder dagelijks alle leidingen te checken? 

Het antwoord? Door slimme watermelders te installeren. Naast dat er een piepend alarm afgaat bij de eerste tekenen van lekkage, ontvang je ook een melding op je smart home systeem of smartphone. Zo kun je direct actie ondernemen door bijvoorbeeld het gat te dichten, een emmer te plaatsen of een loodgieter te bellen.

Beste plekken voor slimme watermelders:

  • Bij de CV ketel
  • Bij de vaatwasser
  • Bij de wasmachine
  • Bij wasbakken
  • In de kelder

Ook belangrijk: de inhoud van je portemonnee beschermen

Thuiskomen in een aangenaam verwarmd huis is altijd fijn, de bijbehorende rekening meestal niet. Naast dat het zonde is om te stoken als er niemand thuis is, loopt de energierekening er ook door op. Met slimme thermostaten houd je de kosten echter laag, terwijl je geniet van de gewenste temperatuur. Je kunt slimme thermostaten namelijk op afstand bedienen via je smartphone of tablet. 

Ook kun je je voorkeuren vastleggen, zodat de thermostaat op gezette tijden verwarmt. Heb je een zelflerende thermostaat? Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar. Deze thermostaat kent namelijk je routine, waardoor deze alleen aanslaat wanneer het nodig is. Met name in de winter helpt een slimme thermostaat de rekening laag te houden, omdat je veel efficiënter stookt. Een slimme thermostaat is dus zowel handig als een slimme investering!

Een veilig gevoel, waar je ook bent

Slimme producten maken van een huis een veilig thuis. Je vindt in onze webshop dan ook allerlei smart home producten waarmee je de veiligheid van je huis naar een hoger niveau tilt.

Maar wist je dat je in onze webshop ook veilige producten vindt voor onderweg? Hiermee kunnen jij en je gezinsleden je veilig van A naar B begeven met de auto, fiets of benenwagen.

Ook op het werk is veiligheid van groot belang. Daarom hebben we alleen de beste producten in ons assortiment opgenomen en dat voor ieder budget. Zo kun jij met een onbezorgd gevoel je werk doen.

Gerelateerde berichten

Bekijk alle