• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Badstoeltjes

Je baby in bad doen is een van de leukste momenten van de dag, maar in het begin wel wat spannend. “Ligt mijn baby wel comfortabel?”, “staat het badje zo stevig?” en “is het water warm genoeg?” zijn namelijk vragen die veel jonge ouders bezighouden. Een veilig en verantwoord babybadje vormt hier het antwoord op. Daarom vind je in ons assortiment alleen babybadjes die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo kunnen jij en je baby allebei ontspannen genieten van het badderen.

Nog meer informatie nodig?

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Altijd de perfecte watertemperatuur

De meeste baby’s vinden badderen heerlijk. Het warme water doet hen namelijk denken aan de tijd in hun moeders buik. Maar hoe warm moet dat water eigenlijk zijn? En hoe kun je controleren of het water deze temperatuur heeft? 

37° Celsius is de ideale temperatuur voor het badwater. Kies je voor een babybadje met ingebouwde thermometer? Dan kun je de live temperatuur tot 1 decimaal nauwkeurig hierop aflezen. Zo weet je zeker dat het water niet te warm en niet te koud is. Vul het bad in eerste instantie met water dat een halve graad tot een graad warmer is. In de tijd dat je je baby namelijk uitkleedt, koelt het water al iets af.

Denk er ook aan om de temperatuur van het water tussentijds te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je baby het koud krijgt. Houd de ingebouwde thermometer goed in de gaten als je er warm water bij doet. Wat voor jou misschien aangenaam voelt, kan voor je kleintje namelijk te heet zijn.

Staand of zittend je baby in bad doen

Een aqua scale badje is eenvoudig in gebruik. Ze zijn licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je het badje los gebruiken in de douche of in de badkuip. Heb je geen krukje om op te zitten? Of sta je er liever bij? Gebruik dan een badstandaard om het babybadje in te plaatsen. Deze zijn in veel gevallen opvouwbaar. Na gebruik kun je de standaard dus makkelijk weer opbergen.

Houd er bij het gebruik van een badstandaard rekening mee dat er water op de vloer kan komen. Met name bij een tegelvloer kan dit al snel leiden tot een gevaarlijke glijpartij met alle gevolgen van dien. Gebruik daarom anti-slipproducten om een anti-sliplaag aan te brengen voor extra grip. Ook in de douchebak en badkuip zorgt dit voor meer houvast. Je babybadje blijft hierdoor stevig staan, zonder weg te glijden.

Lekker spetteren in het water

In bad gaan vinden veel baby’s reuze interessant. Spelen met schuim en spetteren in het water zorgt vaak voor een glimlach op hun gezicht. Ook een badeend hoort natuurlijk bij het badderen. Maar wist je dat veel badeendjes en andere badspeeltjes een bron van bacteriën en schimmels vormen? Dit komt in veel gevallen door het gaatje onderin het speeltje, waar water en zeepresten na gebruik achterblijven.

Heeft je kleintje een goede gezondheid? Dan kan het vaak geen kwaad, maar hygienisch is het zeker niet. Wees ook altijd alert op de mogelijkheid van loszittende onderdelen om stikkingsgevaar te voorkomen. Wil je zeker weten dat je kindje zorgeloos kan spelen? Neem dan een kijkje bij ons veilige speelgoed. Onze specialisten hebben elk stuk speelgoed met zorg geselecteerd, zodat je alleen het beste voor je kind in huis haalt.

Veilig zitten, in bad en aan de eettafel

Kan je kleintje al goed rechtop zitten? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen op een badstoeltje. Badstoeltjes geven je kind de vrijheid om zelfstandig en comfortabel te zitten, terwijl jij beide handen vrij hebt om hem of haar te wassen.

Naast badstoeltjes vind je trouwens ook andere stoeltjes voor baby’s en peuters in onze webshop. Zo leren de meeste kinderen hoe ze moeten zitten door te liggen en spelen in wipstoeltjes. Stopt je kind met wippen en gaat hij of zij steeds meer rechtop zitten? Dan is het tijd voor een kinderstoel. 

Gezellig, want zo kan je kleintje met de rest van het gezin aan tafel zitten. Vind je een kinderstoel - ondanks de hippe designs van tegenwoordig - een doorn in het oog? Of zoek je een variant om mee te nemen uit logeren of op vakantie? Dan bieden opvouwbare kinderstoeltjes een uitkomst.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg