• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
  • Gratis ruilen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Shopping Award Winnaar 2022

Babynestjes

Geef je baby een veilig gevoel door hem of haar in een knus babynestje te laten slapen. Een babynestje voelt warm, veilig en comfortabel. Het geeft je kind, net als bij inbakeren, een geborgen gevoel tijdens een dutje, of dat nu in de box, op de bank of op een andere plek is.

Nog meer informatie nodig?
Geen producten gevonden voor deze selectie.
"

Wat is een babynestje?

Zoals kleine vogeltjes zich veilig voelen in het nestje dat de moedervogel voor hen heeft gemaakt, zo voelt een babynestje voor kleine kinderen fijn en veilig aan. Het maakt je kindje relaxed, doordat het babynestje doet denken aan de warme geborgenheid in de baarmoeder. 

Het babynestje is overgewaaid uit Scandinavië en inmiddels zijn veel Nederlandse ouders ook groot fan. Een babynestje is heel fijn voor een kort dutje of om je kindje vlak bij je te hebben liggen. Op die momenten geeft het je kind een comfortabel en geborgen gevoel, terwijl het voor jou ook fijn is om je kind veilig dichtbij je te hebben.

Waarom is een babynestje onmisbaar?

Veel jonge ouders zweren bij een babynestje. En dat geldt niet alleen voor de ouders, maar ook voor hun kindje. Die voelen zich er fijn en geborgen door en kunnen daardoor beter slapen. Dat maakt een babynestje een onmisbaar onderdeel van de babyuitzet. 

Ook handig is dat je zo’n babynestje overal kunt neerleggen. Zo kun je je kindje naast je op de bank (in het nestje) of zelfs op tafel laten slapen. Veel ouders leggen het in de box om hun kind daar een fijne plek te geven. Een box is voor een kind vrij groot en overweldigend; een nestje helpt om ook daar een geborgen en knusse slaapplek te creëren.

Verder draagt een babynestje bij aan veilig slapen. Door de opstaande randen kan je baby niet omrollen als hij straks iets ouder is. De rand is gemaakt van ademend materiaal, wat de kans op wiegendood verkleint.

Een veilig babynestje voor jouw kind

Een babynestje heeft opstaande randen en is gemaakt van een zachte stof. Daardoor ligt het heerlijk comfortabel. Je hebt de keuze uit allerlei kleuren en soorten babynestjes. Bekijk ons assortiment babynestjes en kiest het babynestje dat jij mooi vindt en past bij het slaapkamertje van je baby. 

Ook wel zo fijn: alle babynestjes op Veilig.nl zijn gekeurd en/of gecertificeerd. Dit betekent dat je er zeker van bent dat je een veilig babynestje koopt, waar je je kind met een gerust hart in kunt leggen. Want wij beseffen net als jij: voor je kleintje wil je alleen het allerbeste.

Let op: een babynestje is niet geschikt om lang in te slapen. Laat hiervoor je kind altijd slapen in een wieg op een passend babymatras. Bekijk onze babymatrassen voor de verschillende opties. Houd verder altijd toezicht op het babynestje als je kind erin ligt om veiligheid te garanderen.

Wat is nog meer belangrijk voor veilig slapen?

Voor je eigen nachtrust en een veilige situatie voor je kind, is het wel belangrijk dat je kindje geen onnodige risico’s loopt om bijvoorbeeld te vallen tijdens zijn slaap of een bult op te lopen. Gelukkig zijn risico’s vaak met simpele ingrepen te voorkomen. 

Voor veilig slapen in een babybed is het bijvoorbeeld verstandig om te kijken naar een bedbumper, zodat je kind zijn hoofd niet hard kan stoten. Daarnaast zorgt een bedhekje ervoor dat je kindje niet zomaar uit bed kan rollen of vallen. 

Wil je voorkomen dat jij zelf valt als je in het donker de babykamer inloopt? En wil je je kindje een veilig gevoel geven zonder bijvoorbeeld enge schaduwen? Dan is een nachtlampje fijn om te hebben. Daardoor verdwijnen enge schaduwen en kunnen veel kinderen rustiger slapen. 

Voor oudere kinderen is verder een traphekje handig. Als je kind dan toch stiekem aan de wandel gaat tijdens zijn slaapje, kan hij of zij niet van de trap af vallen. Ook voorkom je met een traphekje beneden dat je kind de trap op loopt.

Bekijk vooral het volledige aanbod van Veilig.nl om voor jouw kindje de juiste veilige producten te kopen.

 

"
 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg