• 100% Gekeurde & Gecertificeerde producten*
  • Probleemloos retourneren
  • Achteraf betalen binnen 14 dagen
  • Thuiswinkel waarborg

Autostoel groep 0

Op het moment dat je een baby verwacht gaat er een wereld voor je open. Een autostoeltje mag zeker niet ontbreken in de uitzet. Bekijk hier alle veilige autostoeltjes voor baby’s van Veilig.nl.

Nog meer informatie nodig?

Producten 1-12 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Autostoeltje met draagbeugel

Weet je het nog? De rit naar huis van het ziekenhuis met een kersverse baby? Iedereen die dit meegemaakt heeft, zal dit nooit meer vergeten. Met je baby op de achterbank, met het razende verkeer om je heen, wordt het in één ogenblik duidelijk hoe kwetsbaar babies zijn en hoe belangrijk het is om jouw kindje veilig te houden. Zeker onderweg. 

Degelijke gecertificeerde autostoeltjes zijn voor baby’s (officieel bekend als groep 0-autostoel) een absolute must-have. Bij Veilig.nl hebben wij een ruim aanbod van de beste autostoeltjes. Een bekend merk dat autostoeltjes produceert, is de Maxi-Cosi. Er zijn echter nog veel meer merken die autostoeltjes voor baby’s verkopen. Wat alle merken gemeen hebben, is dat hun autostoeltjes aan een Europese ECE-norm moeten voldoen. Vanaf 2013 is dit i-Size (R129). Daarover lees je hieronder meer.

Kinderstoel in de auto voor baby's 

Als het om autostoeltjes gaat, spreken we over groepen (groep 0 t/m groep 3). Deze zijn gebaseerd op de leeftijd en - vooral belangrijk - de lengte van het kind. Groep 0 is geschikt voor kinderen tot 75 centimeter en 9 maanden. Er is ook een tussencategorie, 0+, die geschikt is tot 83 centimeter. Dit is een populaire optie omdat deze stoel langer meegaat. Het autostoeltje monteer je tegen de rijrichting in, zodat er bij een onverhoopte botsing voldoende steun wordt geboden aan zowel het hoofdje als de nek van de baby. 

Deze omgekeerde rijrichting is verplicht vanuit i-Size, de Europese veiligheidsstandaard, en geldt voor alle autostoeltjes voor kinderen in de leeftijd tot 15 maanden. Daarom zijn nagenoeg alle kinderzitjes uit de opvolgende groep 1 eveneens geschikt om omgekeerd in de auto te plaatsen. Om ondanks de omgedraaide autostoeltje toch een oogje in het zeil te kunnen houden, kun je via een autospiegel aan de hoofdsteun op je baby letten.

Bij de voorgaande ECE-norm, de R44, werd er nog uitsluitend gekeken naar lichaamsgewicht en mochten kinderen al vanaf 9 kilo met de rijrichting mee vervoerd worden. Sinds de wettelijk verplichte i-Size norm vormt het gewicht van je baby echter niet meer het uitgangspunt, maar de lengte. En dat is logisch, want het complete lichaam van jouw kindje moet goed beschermd worden.

Hoe weet je wanneer het tijd is om over te stappen op een grotere autostoel? Op het moment dat het hoofdje van je baby aan de bovenzijde van de zitschaal uitsteekt, is het tijd om over te stappen op een autostoeltje uit groep 1 (voorheen 9-18 kilo, tegenwoordig geschikt voor 60-105 centimeter). Heb je een kleine en lichte baby, dan is het dus geen enkel probleem om deze langer dan één jaar in het eerste autostoeltje te blijven vervoeren. Naarmate je kindje ouder en zwaarder wordt, groeit het autostoeltje mee. Is jouw kind langer dan 105 centimeter? Dan is het tijd voor een groep 2- of groep 3-autostoeltje. Deze stoelen worden overigens vaak gecombineerd in de groep 2/3-autostoelen, waarbij de lengte verstelbaar is.

Kinderstoeltje in de auto bevestigen

Je maakt een kinderstoel in de auto vast met de autogordel of Isofix. In dit laatste geval klik je het autostoeltje met één hand op een geïnstalleerd onderstel. Dankzij de groene lampjes en het geluidssignaal op dit onderstel weet je zeker dat het kinderzitje op de goede manier op de achterbank van de auto geklikt zit. Autostoeltjes die uitsluitend met een gordel vastgemaakt kunnen worden, verdwijnen langzaam maar zeker volledig van de markt. Dit omdat de meeste auto’s tegenwoordig voorzien zijn van een Isofix-aansluiting die een stuk veiliger is. 

Wil je het kinderstoeltje vervolgens uit de auto halen, dan schuif je de ontgrendeling opzij en kun je het stoeltje via de draagbeugel eenvoudig van het onderstel liften. Veilig, snel én comfortabel. Bij Veilig.nl vind jij de juiste autostoel voor jouw baby, peuter of kleuter. Alle autostoeltjes zijn gekeurd en/of gecertificeerd zodat je zeker weet dat je een veilig autostoeltje voor je baby kiest.

 

Vinkjes voor veiligheid

Om de ideale checklist voor je te maken kies je een van de categorieën hiernaast. Daarna maak ik direct je checklist, zodat je kan beginnen met vinken. Zo weet je zeker dat je alle veiligheidsproducten in huis hebt.

Volgende stap

Van welke categorie wil je een checklist hebben?

Gekozen Levenfases

go to top

Thuiswinkel waarborg