• 100% Gekeurde en/of Gecertificeerde producten*
 • Gratis ruilen
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Shopping Award Winnaar 2022

Beste bezoeker van de webshop,

Vanwege beëindiging van de bedrijfsactiviteiten is de webwinkel permanent gesloten. 

Anti-sliptrapneuzen

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Geel
  GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Geel
   37,95
 2. GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Grijs
  GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Grijs
   37,95
 3. GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Zwart
  GripFactory - PolyGrip trapneus 4,5 mm - fijn - 50 x 50 x 1000 mm - Zwart
   37,95

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
"

Wat zijn anti-sliptrapneuzen?

Alle producten die je vindt op Veilig.nl zijn uitgebreid gekeurd of voorzien van een certificaat. Zo ook de anti-sliptrapneuzen. Deze polyester trapneuzen zijn geschikt voor diverse soorten trappen die snel glad worden. Denk bijvoorbeeld aan betonnen trappen, houten trappen en stalen (brand-)trappen. De toevoeging van fiberglasvezels en aluminium korrels maken de trapneuzen zowel sterk als veerkrachtig. Een trap met anti-sliptrapneuzen is dan ook jarenlang veiliger beloopbaar.

Bij het samenstellen van de trapneuzen met anti-slip kun je kiezen uit verschillende kleuren en korrelgroottes. Standaard zijn de trapneuzen verkrijgbaar in het zwart, grijs en geel. Heb je liever een andere kleur? Bij Veilig.nl vind je ook anti-sliptrapneuzen in vrijwel elke BS of RAL kleur. Een opvallende kleur is ideaal om een gevaarlijke situatie mee te benadrukken.

Verder zijn alle trapneuzen op Veilig.nl gemaakt van stootvaste en onderhoudsvrije materialen. Dit zorgt ervoor dat de anti-sliptrapneuzen lange tijd meegaan. Ook UV-straling, (chemische) schoonmaakmiddelen en weersinvloeden hebben geen effect op de werkzaamheid van de anti-slip-laag. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij winters weer trappen met trapneuzen nog veilig begaanbaar zijn.

Trapneuzen met anti-slip bevestigen

De anti-sliptrapneuzen kun je zowel zelf bevestigen als door een specialist laten monteren. Ben je van plan om deze klus zelf uit te voeren? Dan heb je ook bevestigingskit op basis van polyurethaan, een kitspuit, een katoenen doek en ontvetter nodig.

Beschik je over al het gereedschap? Dan kun je bijna beginnen. Voordat je aan de slag kunt, moet je namelijk eerst het oppervlak grondig reinigen. Voor een goede hechting moet het oppervlak namelijk volledig schoon zijn. Dit betekent dat de trap vrij moet zijn van vet, mos en schimmel. Ook is het belangrijk dat het oppervlak droog is en dat de trapneuzen op omgevingstemperatuur zijn.

Heeft de trap zichtbare beschadigingen? Repareer deze dan eerst voor maximale stevigheid. Daarnaast is het bij een houten ondergrond verstandig om eerst een primer aan te brengen. Vervolgens kun je de trapneuzen bevestigen in 3 eenvoudige stappen:

 1. Breng kit aan in de binnenzijde van de trapneus;
 2. Positioneer de trapneus op een trede en druk deze licht aan;
 3. Zet de trapneuzen eventueel extra vast met schroeven.

De derde stap biedt extra stevigheid bij buitentrappen, bij grote temperatuurverschillen en trappen in de buurt van chemische producten. Deze trappen worden namelijk sneller glad. Om het vastschroeven te vergemakkelijken, is het slim om de gaten eerst voor te boren. Wil je meerdere trapneuzen met anti-slip op dezelfde plekken voorboren? Maak dan gebruik van een sjabloon. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling. Draai de schroeven trouwens niet te strak aan. Hierdoor gaat een anti-slip-trapneus namelijk bol staan.

Hoewel de trapneuzen op maat aangeleverd worden, is het soms nodig om op locatie te zagen om een goede pasvorm te krijgen. Besteed je dit liever niet uit? Lees de montage instructies dan aandachtig door. Hierin staat welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je deze op een veilige manier gebruikt. Draag tijdens het zagen ook altijd handschoenen, een veiligheidsbril, stofmasker, veiligheidsschoenen en een geschikte overall.

Creëer nog meer anti-slip oppervlakken

Naast trapneuzen vind je op Veilig.nl nog meer anti-slipproducten waarmee je gladde oppervlakken veilig begaanbaar maakt. Denk bijvoorbeeld aan anti-sliptape, een anti-slipstrip en anti-slipspray. Ook wil je natuurlijk dat de anti-slip-werking zo lang mogelijk aanhoudt. Daarom vind je in onze webshop ook diverse anti-slipaccessoires, waarmee je anti-slipproducten grondig kunt reinigen. Van een goed onderhouden trap met anti-sliptrapneuzen heb je jaren profijt.

"
go to top